Σχολεία: Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για εγγραφές σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ- Η διαδικασία

 Σχολεία: Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για εγγραφές σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ- Η διαδικασία

Start of the Panhellenic examinations, Athens, Greece on June 1, 2023. / Έναρξη πανελλήνιων εξετάσεων στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής, Αθήνα, 1 Ιουνίου 2023.

Σε λειτουργία από τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας (2/9) μέχρι τις 23:50 της Πέμπτης (5/9) θα παραμείνει η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-εγγραφές, σχετικά με τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Με την πλατφόρμα σε λειτουργία, θα μπορούν οι γονείς-κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών/τριών ή οι ίδιοι/ες μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, να υποβάλλουν Ηλεκτρονικές Αιτήσεις εγγραφής-ανανέωσης εγγραφής σε λειτουργούντα τμήματα.

Πώς γίνεται η διαδικασία των εγγραφών

Η έγκριση των εκπρόθεσμων εγγραφών πραγματοποιείται από τον/τη Διευθυντή/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, οι ενδιαφερόμενοι/ες εκτυπώνουν την Ηλεκτρονική Αίτηση και την καταθέτουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον/στη Διευθυντή/ντρια του σχολείου, προκειμένου ο/η τελευταίος/α να τα αποστείλει στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση ή μέσω της διαδικτυακής πύλης εδώ, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Οι αιτήσεις για την κατ΄ εξαίρεση και εκπρόθεσμη εγγραφή στα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, στα παραπάνω χρονικά διαστήματα, θα υποβληθούν χειρόγραφα (εκτός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-εγγραφές) στο Π.ΕΠΑ.Λ. προτίμησης.

Σχετικά Άρθρα