Κόρινθος: Συμμορία κρατούσε αιχμάλωτους δεκάδες μετανάστες – Δύο συλλήψεις

 Κόρινθος: Συμμορία κρατούσε αιχμάλωτους δεκάδες μετανάστες – Δύο συλλήψεις

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας, ενέχονται σε εμπορία ανθρώπων στην Κορινθία. Με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη 50χρονου ημεδαπού και δύο αλλοδαπών, για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφων, της παράνομης βίας και την παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών, σε χωριό της Σικυώνας, η Αστυνομία, συνέλαβε, επιπλέον και έναν ανήλικο αλλοδαπό.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που έκανε το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε, ότι, ένας αλλοδαπός, ενεργώντας από κοινού με τον ανήλικο αλλοδαπό, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, όπου, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση των αλλοδαπών και με την παροχή υποσχέσεων για καλές συνθήκες εργασίας και ικανοποιητικές χρηματικές αμοιβές, αποσπούσαν την συναίνεσή τους, ώστε να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και να εργαστούν.

Στη συνέχεια, με την χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας, κρατούσαν, παράνομα τα θύματά τους, με σκοπό την εργασιακή τους εκμετάλλευση.

Επίσης, εντοπίστηκαν, ακόμα, άλλοι 14 αλλοδαποί, ηλικίας από 21 έως 43 ετών, οι οποίοι κρατούνταν, παρά την θέλησή τους, με σκοπό την εργασιακή τους εκμετάλλευση.

Οι εν λόγω αλλοδαποί, αιτήθηκαν και θα τους δοθεί αρωγή και προστασία, ως θύματα εμπορίας ανθρώπων, μέχρι να επαναπατριστούν ασφαλώς στη χώρα τους.

Οι συλληφθέντες, μετά τη δικογραφία, θα οδηγούν αρμοδίως.

Σχετικά Άρθρα