ΣΥΡΙΖΑ: Έχει αποφασιστεί η διαγραφή Λινού- Ζητήθηκε να παραδώσει την έδρα της- “Θυσία” στον Πολάκη;

 ΣΥΡΙΖΑ: Έχει αποφασιστεί η διαγραφή Λινού- Ζητήθηκε να παραδώσει την έδρα της- “Θυσία” στον Πολάκη;

Έχει ζητηθεί εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, από τον διευθυντή του γραφείου του, τον Μανώλη Καπνισάκη, η παραίτηση της κ. Αθηνάς Λινού από την έδρα της και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για λόγους διαφάνειας. Πρόκειται για νία κίνηση υπό πολιτική πίεση καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει, μετά τη συμμαχία και αναβάθμιση του Νίκου Παππά, την ανακωχή “με κάθε τίμημα” με τον Παύλο Πολάκη, ώστε να αποφύγει μία πρόταση μομφής στην Κ.Ε στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, ενώ μόλις πριν μερικές ημέρες διαβεβαίωνε την Αθηνά Λινού ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτησή της, τώρα την διαγράφει, προσφέροντας την κεφαλή της επί πίνακι για την εύνοια του Παύλου Πολάκη. Εφόσον τις επόμενες ώρες επιβεβαιωθεί η διαγραφή Λινού από την Κ.Ο, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει με 34 βουλευτές, μόλις δύο (τρείς μετά την ορκωμοσία της Πόπης Τσαπανίδου) πάνω από το ΠΑΣΟΚ και δεδομένης της αναταραχής και της πιθανής νέας διάσπασης κινδυνεύει να χάσει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

Αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με τις καταγγελίες σε βάρος της από 184 στελέχη του κόμμματος, νωρίτερα και από τον Παύλο Πολάκη, σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία και τη δράση του Ινστιτούτου Prolepsis του οποίου είναι επικεφαλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης είχε τεθεί εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μετά από λεκτική επίθεση σε συνεργάτιδα του Αδωνι Γεωργιάδη πριν από μερικές εβδομάδες. Τότε η κ. Λινού είχε καταδικάσει τη συμπεριφορά του πρώην υπουργού.

Εκτοτε, ο κ. Πολάκης, ο οποίος παρότι ανεξάρτητος βουλευτής παραμένει μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλλε με συνεχείς αναρτήσεις του την κ. Λινού για αδιαφανή λειτουργία του Ινστιτούτου Prolepsis. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά της, πριν από μερικές ημέρες είχε αναφέρει σε ανάρτησή της πως παρέδωσε στον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη «459 σελίδες με όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν», γιατί «κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος».

Επιπλέον είχε κάνει λόγο για «συνεχιζόμενα ψέματα που εξυπηρετούν πολιτικές φιλοδοξίες». Χθες, μάλιστα, απέστειλε εξώδικο προς τον Παύλο Πολάκη κατηγορώντας τον για «ψευδείς κατηγορίες», καλώντας τον να ανακαλέσει και δηλώνοντας πως σε κάθε άλλη περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Δεν παίρνω λέξη πίσω από όσα στοιχεία ανέβασα και από όσες αναρτήσεις έκανα», απάντησε με ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση του εξώδικου της κ. Λινού. Unmute

Οι 459 σελίδες που παρέδωσε η κ. Λινού στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του κόμματος με τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis, όπως φαίνεται, δεν κρίθηκαν επαρκείς και έτσι αποφασίστηκε η αποπομπή της από την Κ.Ο. του κόμματος.

Κοντά η διαγραφή

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤΤ ο Στέφανός Κασσελάκης έχει αποφασίσει τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές οι εξηγήσεις που έδωσε σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis. Τις επόμενες ώρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Το τελευταίο διάστημα η κα. Λινού δέχεται σφοδρές επιθέσεις από τον Παύλο Πολάκη για Ινστιτούτο «Prolepsis», με τη βουλευτή να στέλνει εξώδικο στον βουλευτή Χανίων για την υπόθεση.

Ο κ. Πολάκης, που έθεσε θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ζητούσε μετ’ επιτάσεως να απομακρυνθεί η κα. Λινού από το κόμμα προκειμένου να ρίξει τους τόνους. Εάν επιβεβαιωθεί η εξέλιξη και η κ. Λινού απομακρυνθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης ικανοποιεί το αίτημά του

Είναι χαρακτηριστικό πως στη χθεσινή του ανάρτηση κατά της κ. Λινού, ο Παύλος Πολάκης φρόντισε να εξαπολύσει πυρά και κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα κατά του Μανώλη Καπνισάκη, διευθυντή του γραφείου του κ. Κασσελάκη.

«Καλά κύριε διευθυντά του γραφείου του προέδρου. Ακόμα να βγάλεις συμπέρασμα με τις σελίδες που σου έστειλε η κυρία Λινού;;; Όταν ήσουν στον Τομέα Διαφάνειας μαζί μου, ήσουν πολύ γρήγορος. Τώρα τι έγινε; Σκοτείνιασε η κρίση σου;» έγραψε ο βουλευτής Χανίων.

Σχετικά Άρθρα