Παραολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές την Πέμπτη 29/08

 Παραολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές την Πέμπτη 29/08

Η αγωνιστική δράση αρχίζει την Πέμπτη (29/8) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, οι οποίοι διεξάγονται στο Παρίσι, και η Ελλάδα συμμετέχει με οκτώ αθλητές και αθλήτριες σε τρία αθλήματα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η μικρότερη αθλήτρια της ελληνικής αποστολής, η 12χρονη Αρετή-Αραβέλα Σπυρίδου θα είναι η πρώτη από την ελληνική αποστολή που θα αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο Παρίσι. Στις 11:20 (ώρα Ελλάδας), η ίδια αγωνίζεται στη 2η προκριματική σειρά (7η διαδρομή) των 100 μ. ύπτιο S2. Θα διεξαχθούν δύο σειρές και οι οκτώ ταχύτερες αθλήτριες θα προκριθούν στον τελικό που είναι προγραμματισμένος στις 19:10 (ώρα Ελλάδας).

Ακόμα, στις 12:38 (ώρα Ελλάδας), στους βατήρες θα βρεθεί η Μαρία-Φανουρία Τζιβελέκη που θα κολυμπήσει στα προκριματικά των 200 μ. ελεύθερο S5. Θα διεξαχθούν τρεις προκριματικές σειρές και οι οκτώ ταχύτερες θα περάσουν στον τελικό. Η αθλήτριά μας αγωνίζεται στη δεύτερη σειρά και στη 2η διαδρομή και αν προκριθεί στον τελικό, θα αγωνιστεί εκ νέου στις 21:46 (ώρα Ελλάδας).

Οι πρώτες ελληνικές συμμετοχές σε τελικό των 17ων Παραολυμπιακών Αγώνων 2024 θα είναι στα 100 μ. ύπτιο S1 με τον Δημήτρη Καρυπίδη στη διαδρομή 2 και τον Νικόλαο Κοντού στη διαδρομή 7, να διακδικούν για την Ελλάδα την πρώτη διάκριση στο Παρίσι. Το μπότσια είναι το δεύτερο άθλημα που αρχίζει για την ελληνική αποστολή, με τη Χρυσή-Μόρφη Μέτζου να ρίχνεται πρώτη στη μάχη στις 13:50 (ώρα Ελλάδας), η οποία για τον πρώτο όμιλο της κατηγορίας BC4 αρχικά θα αντιμετωπίσει την Άννα-Μαρία Αράμπασιτς (Κροατία) και στις 20:20 (ώρα Ελλάδας) θα αγωνιστεί κόντρα στη Σάρα Αγέρ-Μάγιο (Ισπανία).

Η δεύτερη ελληνική συμμετοχή στο μπότσια είναι αυτή του Γρηγόρη Πολυχρονίδη στην κατηγορία BC3 και για τον 4ο όμιλο, με ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη, οπότε και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ζιλ Μενάρ με ramp operator τον Κριστοφ Μενάρ από τη Γαλλία. Επίσης, η τριάδα των ελληνικών συμμετοχών στο μπότσια θα κλείσει με την Άννα Ντέντα στην κατηγορία BC3, έχοντας ως ramp operator τη Χριστίνα Ντέντα, η οποία για τον 4ο όμιλο θα αντιμετωπίσει στις 21:30 τη Στεφανία Φεράντο από την Αργεντινή.

Το τρίτο άθλημα με εκπρόσωπο της ελληνικής αποστολής είναι αυτό της τοξοβολίας με τη Δωροθέα Ποιμενίδου που αγωνίζεται στις 18:00 (ώρα Ελλάδας).

Σχετικά Άρθρα