Απάντηση Λινού σε Κασσελάκη: Δεν παραδίδω την έδρα αποδεχόμενη ανύπαρκτη ενοχή-“Πολακικό” το κόμμα-Νέες διαρροές Κουμουνδούρου

 Απάντηση Λινού σε Κασσελάκη: Δεν παραδίδω την έδρα αποδεχόμενη ανύπαρκτη ενοχή-“Πολακικό” το κόμμα-Νέες διαρροές Κουμουνδούρου

Με δήλωση της η Αθηνά Λινού τονίζει πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα της όπως της ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. «Δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου» υπογραμμίζει η κ. Λινού.

Αναλυτικά η δήλωση Λινού:

Αγαπητέ κ. Kασσελάκη,
μου ζητήσατε σήμερα μέσω του Διευθυντή του γραφείου σας, κου Καπνισάκη, να παραιτηθώ από τη θέση μου ως βουλευτή του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επικαλούμενος δήθεν έλλειψη διαφάνειας στο έργο μου και κάνοντας ήδη σχετικές δημόσιες δηλώσεις. Με τον τρόπο αυτό μου ζητάτε να αποδεχθώ μιαν ανύπαρκτη ενοχή. Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από μέρους μου. Αντιλαμβάνεστε βέβαια επίσης ότι με τον τρόπο αυτό συνομολογείτε ότι συμμετέχετε στις κακόβουλες συκοφαντίες του κου Πολάκη εναντίον μου, συμπεριφερόμενος ως αυτόκλητος δικαστής. Και είναι απορίας άξιο πότε προφθάσατε να διαβάσετε τις 459 σελίδες με στοιχεία που αποδεικνύουν την άψογη διαχείριση της Prolepsis ώστε να προβείτε στην ηθικώς και λογικώς μετέωρη αξίωσή σας. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθώ από βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ούτε να παραδώσω την έδρα την οποία μου έδωσαν 25.000 και πλέον ψηφοφόροι μου.

Νέα ανάρτηση Λινού- Ο κ. Κασσελάκης αποφάσισε ότι το κόμμα που ηγείται θα μετατραπεί σε «πολακικό»

Η Αθηνά Λινού, εκφράζει με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα της. Μάλιστα σε ανάρτηση που έκανε το βράδυ της Τετάρτης (28/8/24) στο προφίλ της στο Facebook, τονίζει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε ότι το κόμμα που ηγείται θα μετατραπεί σε «πολακικό». Διευκρινίζει επίσης, ότι την ψήφισαν πάνω από 25.000 πολίτες, δηλαδή έλαβε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από οποιονδήποτε άλλο σημερινό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει ξεκάθαρα ότι «η διαγραφή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σαφώς μια επιλογή του κ. Κασσελάκη μεταξύ εμού και του κ. Παύλου Πολάκη» και προσθέται ότι «ο κ. Πολάκης έχει παραδεχθεί και έχει ξεκαθαρίσει ότι η μόνη αιτία των συνεχόμενων συκοφαντικών και εντελώς αναληθών και εμμονικών επιθέσεών του εναντίον μου ήταν να αμυνθεί, να προστατεύσει δηλαδή τον εαυτό του και τη θέση του στο κόμμα».

«Με λύπη διαπιστώνω την καθοδική πορεία που διάλεξε ο κύριος Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δυστυχώς, έδωσα αρκετό περιθώριο στον κ. Κασσελάκη να αποφασίσει σε τι είδους κόμμα θέλει να ηγηθεί, και αποφάσισε ότι το κόμμα που ηγείται θα μετατραπεί σε «πολακικό». Είμαι, όμως, βέβαιη ότι η καταστροφική πορεία του σημερινού κόμματος Πολάκη/Καπνισάκη/Κασσελάκη, αργά ή γρήγορα θα σταματήσει. Από την πλευρά μου συνεχίζω να πιστεύω ότι ένα ευρύτερο δημοκρατικό αριστερό κίνημα είναι εφικτό και θα συνεχίσω να δουλεύω γι’ αυτό» καταλήγει η κυρία Λινού στην ανάρτησή της στο Facebook.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα και όχι στην ίδια

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν την απόφαση της Αθηνάς Λινού να μην παραιτηθεί από βουλευτής και να μην παραδώσει την έδρα της, μετά τη διαγραφή της από την ΚΟ ομάδα του κόμματος.

Μεταξύ άλλων, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι όταν η Αθηνά Λινού ορκίστηκε βουλευτής, υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρει ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα και όχι στην ίδια.

Συγκεκριμένα, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εντολή του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελακη προχώρησε σε διαγραφή της κ. Αθηνάς Λινού από την ΚΟ για λόγους διαφάνειας.
1. Ουδέποτε αμφισβητήθηκαν οι 25.000 ψήφοι που η κ. Λινού έλαβε ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.
2. Η κα. Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, κάτι που εξακολουθεί να πράττει και με τη σημερινή δήλωσή της. Ως γνωστόν, είναι αναφαίρετο δικαίωμα η μη αυτοενοχοποίηση…
3. Όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια.

Το χρονικό της διαγραφής και η επιστολή Παππά στον Τασούλα

Η Αθηνά Λινού τέθηκε και επισήμως εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κόμματος, με τον ΣΥΡΙΖΑ να την καλεί να παραδώσει την έδρα της. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα ο νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς ενημέρωσε πως η Αθηνά Λινού τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μένει με 34 βουλευτές. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικούς κύκλους, η σχετική ανακοίνωση θα γίνει στην επόμενη συνεδρίασης της Ολομέλειας, πιθανότατα την προσεχή Παρασκευή (30/8).

«Ζήτησα εξηγήσεις από την Αθηνά Λινού για την υπόθεση της ΑΜΚΕ Prolepsis.Τα στοιχεία που μας παρείχε δημιούργησαν περισσότερες απορίες και αμφιβολίες από όσες προϋπήρχαν. Το γραφείο μου ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις και στοιχεία, τα οποία δεν δόθηκαν μέχρι σήμερα, που είναι η ημέρα της έναρξης των εργασιών της Βουλής. Αναζητούμε όλη μέρα την Αθηνά Λινού για να της ζητήσουμε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα προκειμένου να διευκολύνει το κόμμα. Είναι ενήμεροι οι συνεργάτες της. Δεν απαντά» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή του.

«Συνεπώς, ζήτησα τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Τυχόν παραίτησή της πλέον είναι προσωπικό (και πολιτικό) ηθικό της ζήτημα», πρόσθεσε, αφήνοντας αιχμές σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα: «Η οικονομική δραστηριότητα της Αθήνας Λινού έπρεπε να είχε διερευνηθεί για τυχόν σκιές πριν από την ενσωμάτωσή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

«Για εμένα δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ προσωπικής συμπάθειας και αναγκαίας πολιτικής πράξης. Όπως δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ μίας χαμένης έδρας και μίας Αριστεράς χωρίς σκιές. Όπως δεσμεύτηκα χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει. Και θα αλλάξει ριζικά σε ένα κόμμα των μελών, των πολιτών, της κοινωνίας. Δυστυχώς οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν δύσκολες αποφάσεις. Και πρόσκαιρη πολιτική φθορά. Όμως για μένα το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Το άλμα προς τα εμπρός θα γίνει με κάθε κόστος» σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανάρτηση Κασσελάκη:

Η διαφάνεια και ο αγώνας κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες για εμάς. Αυτές άλλωστε συνιστούν και ειδοποιό διαφορά μεταξύ της Αριστεράς και του συστήματος Μητσοτάκη. Σε τέτοια όμως ζητήματα πρέπει κανείς να είναι δίκαιος, να κάνει έρευνα -ακόμη και χρονοβόρα- και όχι να λειτουργεί υπό οποιαδήποτε πίεση ή το βάρος της κοινής γνώμης.

Ζήτησα εξηγήσεις από την Αθηνά Λινού για την υπόθεση της ΑΜΚΕ Prolepsis. Τα στοιχεία που μας παρείχε δημιούργησαν περισσότερες απορίες και αμφιβολίες από όσες προϋπήρχαν. Το γραφείο μου ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις και στοιχεία, τα οποία δεν δόθηκαν μέχρι σήμερα, που είναι η ημέρα της έναρξης των εργασιών της Βουλής. Αναζητούμε όλη μέρα την Αθηνά Λινού για να της ζητήσουμε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα προκειμένου να διευκολύνει το κόμμα. Είναι ενήμεροι οι συνεργάτες της. Δεν απαντά.

Συνεπώς, ζήτησα τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Τυχόν παραίτησή της πλέον είναι προσωπικό (και πολιτικό) ηθικό της ζήτημα. Να είναι ξεκάθαρο: Εισαγγελέας δεν είμαι. Μιλάω καθαρά πολιτικά. Και πολιτικά, η οικονομική δραστηριότητα με εταιρείες διαφαινόμενου ειδικού σκοπού σε συνδυασμό με μια σειρά απευθείας αναθέσεων δεν συνάδουν με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, οι απευθείας αναθέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί σταθερά ως όχημα για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, αποτελούν κόκκινη γραμμή για εμάς. Η οικονομική δραστηριότητα της Αθήνας Λινού έπρεπε να είχε διερευνηθεί για τυχόν σκιές πριν από την ενσωμάτωσή της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Για εμένα δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ προσωπικής συμπάθειας και αναγκαίας πολιτικής πράξης. Όπως δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ μίας χαμένης έδρας και μίας Αριστεράς χωρίς σκιές. Όπως δεσμεύτηκα χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει. Και θα αλλάξει ριζικά σε ένα κόμμα των μελών, των πολιτών, της κοινωνίας. Δυστυχώς οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν δύσκολες αποφάσεις. Και πρόσκαιρη πολιτική φθορά. Όμως για μένα το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Το άλμα προς τα εμπρός θα γίνει με κάθε κόστος».

Λίγο πριν μιλώντας στο Mega τόνιζε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η βάση του, είναι οι πολίτες που το στηρίζουν, ουδείς αναντικατάστατο.

Αναφερόμενος στην απόφαση για διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως ζήτησε να παραδώσει την έδρα της και πρόσθεσε: «Δεν με έχουν καλύψει οι εξηγήσεις της και το γραφείο μου έχει ζητήσει την παραίτησή της και την διευκόλυνση με την παράδοση της έδρας. Δεν έχει απαντήσει σε τίποτα, ούτε τηλεφωνήματα, ούτε sms ούτε και whatsapp. Αναμένουμε την απάντησή της».

«Είναι καταγεγραμμένο το αίτημα που έχουμε κάνει είναι ξεκάθαρο πρέπει να παραδώσει την έδρα της στην πρώτη επιλαχούσα. Η απάντηση σε μηνύματα είτε είναι τηλεφωνικά είτε γραπτά είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόκρισης το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει αυτή τη στιγμή» σημείωσε.

«Δεν είμαι εισαγγελέας αλλά υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί πριν την ενσωμάτωσή της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένα μήνυμα για το ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», είπε αναφερόμενος στην ίδια υπόθεση, αφήνοντας αιχμές για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Τι σηματοδοτεί η διαγραφή

Πρόκειται για μία κίνηση υπό πολιτική πίεση καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει, μετά τη συμμαχία και αναβάθμιση του Νίκου Παππά, την ανακωχή “με κάθε τίμημα” με τον Παύλο Πολάκη, ώστε να αποφύγει μία πρόταση μομφής στην Κ.Ε στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, ενώ μόλις πριν μερικές ημέρες διαβεβαίωνε την Αθηνά Λινού ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτησή της, τώρα την διαγράφει, προσφέροντας την κεφαλή της επί πίνακι για την εύνοια του Παύλου Πολάκη. Εφόσον τις επόμενες ώρες επιβεβαιωθεί η διαγραφή Λινού από την Κ.Ο, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει με 34 βουλευτές, μόλις δύο (τρεις μετά την ορκωμοσία της Πόπης Τσαπανίδου) πάνω από το ΠΑΣΟΚ και δεδομένης της αναταραχής και της πιθανής νέας διάσπασης κινδυνεύει να χάσει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

Αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες με τις καταγγελίες σε βάρος της από 184 στελέχη του κόμματος, νωρίτερα και από τον Παύλο Πολάκη, σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία και τη δράση του Ινστιτούτου Prolepsis του οποίου είναι επικεφαλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης είχε τεθεί εκτός Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μετά από λεκτική επίθεση σε συνεργάτιδα του Αδωνι Γεωργιάδη πριν από μερικές εβδομάδες. Τότε η κ. Λινού είχε καταδικάσει τη συμπεριφορά του πρώην υπουργού.

Έκτοτε, ο κ. Πολάκης, ο οποίος παρότι ανεξάρτητος βουλευτής παραμένει μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε με συνεχείς αναρτήσεις του την κ. Λινού για αδιαφανή λειτουργία του Ινστιτούτου Prolepsis. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά της, πριν από μερικές ημέρες είχε αναφέρει σε ανάρτησή της πως παρέδωσε στον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη «459 σελίδες με όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν», γιατί «κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος».

Επιπλέον είχε κάνει λόγο για «συνεχιζόμενα ψέματα που εξυπηρετούν πολιτικές φιλοδοξίες». Χθες, μάλιστα, απέστειλε εξώδικο προς τον Παύλο Πολάκη κατηγορώντας τον για «ψευδείς κατηγορίες», καλώντας τον να ανακαλέσει και δηλώνοντας πως σε κάθε άλλη περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Δεν παίρνω λέξη πίσω από όσα στοιχεία ανέβασα και από όσες αναρτήσεις έκανα», απάντησε με ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση του εξώδικου της κ. Λινού.

Οι 459 σελίδες που παρέδωσε η κ. Λινού στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του κόμματος με τα οικονομικά στοιχεία του Ινστιτούτου Prolepsis, όπως φαίνεται, δεν κρίθηκαν επαρκείς και έτσι αποφασίστηκε η αποπομπή της από την Κ.Ο. του κόμματος.

Οι δύο δικηγόροι και ο οικονομολόγος, που είχαν αναλάβει να μελετήσουν όλα τα έγγραφα της υπόθεσης Λινού, περιλαμβανομένων των καταγγελιών Πολάκη, αλλά και των 459 σελίδων που απέστειλε ως «στοιχεία» η βουλευτής του κόμματος για τις επιχορηγήσεις του ινστιτούτου Prolepsis, ενημέρωσαν το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με ανεπίσημες πληρφορές από το topontiki.gr, ότι οι εξηγήσεις που παρέχονται στις 476 σελίδες δεν είναι επαρκείς.

Σχετικά Άρθρα