Απελπισία στον Βόλο: Ανύποφορη δυσοσμία-Ούτε σε μια εβδομάδα ο καθαρισμός του Παγασητικού- Μπέος κατά πάντων

 Απελπισία στον Βόλο: Ανύποφορη δυσοσμία-Ούτε σε μια εβδομάδα ο καθαρισμός του Παγασητικού- Μπέος κατά πάντων

Απελπιστική παραμένει η κατάσταση στον Βόλο και πολλές παράκτιες περιοχές του Παγασητικού. Η διαδικασία αποκομιδής των εκατομμυρίων νεκρών ψαριών συνεχίζεται, όμως η δυσοσμία είναι απίστευτη. Σύμφωνα με το newspaper.gr εδώ και περίπου ένα 24ωρο ξεκίνησε η αποκομιδή των νεκρών ψαριών από τον αλιείς που επιστρατεύθηκαν προκειμένου να καθαρίσει ο Παγασητικός, το συντομότερο δυνατόν.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον επτά ημέρες συνεχιζόμενης εργασίας, ώστε να αποτελέσει παρελθόν αυτή η τραγική εικόνα που αντικρίζουν όλοι τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο.

Τα νεκρά ψάρια βρίσκονται παντού και έχουν διαχυθεί στον κόλπο. Τα αλιευτικά σκάφη βρίσκονται σε συνεχή κίνηση, ώστε να συγκεντρωθούν οι τεράστιες ποσότητες μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Μόνο χθες, συγκεντρώθηκαν συνολικά πέντε τόνοι νεκρών ψαριών από τα νερά, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού του Βόλου

  • Εντός της ημέρας, θα κριθεί αν και πότε θα έρθει στα νερά του Παγασητικού ειδικό σκάφος που θα αναλάβει τον ρόλο του καθαρισμού, με πιο επαγγελματικό τρόπο, ώστε τα νεκρά ψάρια να παραμείνουν όσο λιγότερο γίνεται στον κόλπο.

Παράλληλα ξεκινά εργολαβία για την αποκομιδή από τις ακτές της Μαγνησίας, καθώς μεγάλες ποσότητες νεκρών ψαριών έχουν ξεβραστεί σε Αλυκές, Άναυρο, Ν. Αγχίαλο και Αγριά κάνοντας τη δυσοσμία ανυπόφορη.

Μπέος: Φταίει η… κυβέρνηση

Ο Δήμαρχος Βόλου πάντως εξαπέλυσε βολές κατά πάντων και ιδίως κατά της κυβέρνησης. Ο Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ Βόλου έκανε λόγο για πολιτικούς απατεώνες οι οποίοι κυβερνούν τη χώρα, λέγοντας επιπλέον πως συντελείται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και των πολιτών του Βόλου.

Παράλληλα στράφηκε και κατά του ΟΛΒ, αναρωτώμενος γιατί δεν προβαίνει στον καθαρισμό του μικρού λιμανιού μπροστά από τον Άγιο Κωνσταντίνο (έχει νοικιαστεί στον ΟΕΑ – ΝΑΒ), δηλώνοντας με έμφαση ότι ο Δήμος Βόλου δεν έχει καμία ευθύνη για το γεγονός, ούτε πρόκειται να ασχοληθεί κιόλας με τον καθαρισμό των νεκρών ψαριών.

Από τις 22 Σεπτεμβρίου υποστήριξε ότι έχει ενημερώσει την Εισαγγελία για το πρόβλημα της Κάρλας, επισκέφτηκε τη λίμνη διαπιστώνοντας το πρόβλημα και προχώρησε σε καταγγελία και μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

«Είναι τραγικό το φαινόμενο. Εκατομμύρια νεκρά ψάρια από την Κάρλα γέμισαν τις ακτές μας και έδωσαν τη χαριστική βολή στον τουρισμό. Είναι η ώρα που οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες πρέπει να στραφούν με μαζικές αγωγές κατά των υπευθύνων για τις τεράστιες οικονομικές ζημιές που υπέστησαν. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Το είχαμε προβλέψει. Προσωπικά από τον Σεπτέμβριο του 2023 είχα υποβάλλει ως Δήμαρχος μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για την Κάρλα και την εξ αυτής ρύπανση και είχα ενημερώσει με επιστολή μου το γραφείο του Πρωθυπουργού», ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα