Κασσελάκης/ΚΟ-Ζήτησε δέσμευση από τους βουλευτές ότι δεν θα αλλάξουν κόμμα

 Κασσελάκης/ΚΟ-Ζήτησε δέσμευση από τους βουλευτές ότι δεν θα αλλάξουν κόμμα

Με ριζικές αλλαγές στο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, “καρατόμησε” τον Σωκράτη Φάμελλο, τοποθετώντας στην θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Νίκο Παππά.

Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης άλλαξε και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος.

Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται οι: 

  • Γιάννης Σαρακιώτης
  • Νίνα Κασιμάτη και
  • Γιώργος Γαβρήλος

Αντικαθιστώντας τους:

  • Νίκο Παππά
  • Θεόφιλο Ξανθόπουλο και
  • Διονύση Καλαματιανό

Ο Σωκράτης Φάμελλος είχε διαφωνήσει ανοιχτά με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ τον περασμένο Ιούλιο, όταν τέθηκε θέμα αναβολής του Συνεδρίου του Οκτωβρίου, ενώ φέρεται να είναι και ένας από εκείνους που μπορεί να θέσουν υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου αν γίνουν εσωκομματικές εκλογές.

Ταυτόχρονα από το πρωί οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και σε άλλα επίπεδα καθώς η Πόπη Τσαπανίδου έκλεισε τον δρόμο του Στέφανου Κασσελάκη προς την Βουλή καθώς αποδέχθηκε την θέση ως πρώτη επιλαχούσα του παραιτηθέντος βουλευτή Επικρατείας, Όθωνα Ηλιόπουλου.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη εισήγησή του κάλεσε τους βουλευτές να δεσμευτούν ξεκάθαρα “ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν προς κανένα «νέο φορέα» χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση” τονίζοντας “Είναι ξεκάθαρο: Όποιος επιχειρήσει να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που του έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του 2023 και επαναβεβαίωσε στις ευρωεκλογές του 2024, θα διαπράξει το μέγιστο δημοκρατικό αδίκημα: Την αλλοίωση της ψήφου των πολιτών ως προς την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των κομμάτων. Και θα κουβαλάει για πάντα τη στάμπα. Όχι από εμένα. Από τον ελληνικό λαό.”

Κάλεσε  επίσης όλες και όλους σε ξεκάθαρη δέσμευση ότι “θα τηρήσουν την απόφαση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, του Συνεδρίου, της Κεντρικής Επιτροπής – όλες αυτές τις αλλεπάλληλες αποφάσεις οι οποίες με έχουν εξουσιοδοτήσει να ηγηθώ της προσπάθειας για την ανάταξη του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία μίας μεγάλης προοδευτικής κυβερνητικής παράταξης με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές. Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω με τη μαχητικότητα και πάνω από όλα με τις αξίες της Αριστεράς. Για μια κυβέρνηση της Σύγχρονης Αριστεράς – ένας όρος που έχει απήχηση σε όλη την επικράτεια, σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, με γνώμονα τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και το περιβάλλον” και επισήμανε “Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω σε μια νέα πορεία εξωστρέφειας, με έναν σύγχρονο ΣΥΡΙΖΑ των μελών, της κοινωνίας, των πολιτών.”.

Και ενόψει του καταστατικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα γίνει τον Οκτώβριο, υπογράμμισε  πως “όλα θα αλλάξουν”, βάζοντας “τέλος στα αριστερόμετρα”.

Σχετικά Άρθρα