Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε συλληφθεί το 1999- Νέες καταγγελίες του πατέρα

 Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε συλληφθεί το 1999- Νέες καταγγελίες του πατέρα

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση του λούνα παρκ και τον τραγικό θάνατο του 19χρονου στη Χαλκιδική. Οι αποκαλύψεις αυτή τη φορά σχετίζονται με το παρελθόν του ιδιοκτήτη του υπαίθριου χώρου ψυχαγωγίας. Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «LiveNews», ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είχε συλληφθεί το 1999 στα Γρεβενά, γιατί δεν διέθετε άδεια.

«Σας αναφέρουμε ότι ο αναφερόμενος στο θέμα, ο οποίος προσήχθη σήμερα από το Α.Τ. Κασσάνδρας για παράβαση άρθρου 302 ΠΚ, διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά ότι είναι προσεσημασμένος με αριθμό…», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο ντοκουμέντο.

“Μπράβοι απειλούν τον ιδιοκτήτη” λέει ο Κούγιας

Ο συνήγορος του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, Αλέξης Κούγιας, κατήγγειλε πως ο εντολέας του δέχεται απειλές από μπράβους. Μάλιστα, αναφέρει πως για το δυστύχημα δεν υπάρχει δόλος από την πλευρά του ιδιοκτήτη, αλλά αμέλεια.

«Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο διενέργειας πραγματογνωμοσύνης. Μπορεί το αποτέλεσμά της να είναι θετικό για τον ιδιοκτήτη και να μην έχουμε εξελίξεις που θα είναι σκληρές ποινικά», είπε μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος.

«Ανεξαρτήτως του πόνου της οικογένειας και της ελληνικής οικογένειας, πρόκειται για ατύχημα. Δεν ξεκίνησε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης να σκοτώσει ανθρώπους, ούτε ο χειριστής», είπε για να συνεχίσει λέγοντας: «Στα δικαστήρια δεν δικάζονται έγγραφα. Δικάζονται προσωπικότητες ανθρώπινες και οι συμπεριφορές τους. Υπάρχει η αμέλεια και υπάρχει και ο δόλος. Δεν υπάρχει δόλια συμπεριφορά, αλλά αμελής».

Για τις απειλές που δέχεται ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είπε: «Τον εντολέα μου τον έχουν κατακρεουργήσει. Μέχρι και μπράβος τον πήρε, πολύ γνωστός της βορείου Ελλάδος, για να τον απειλήσει. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά».

Χειριστής χωρίς πιστοποίηση

Η δικηγόρος του 21χρονου χειριστή του λούνα παρκ είπε στο Mega ότι πράγματι ο εντολέας της δεν είχε εκπαιδευτεί.

«Για να γίνει κάποιος χειριστής έπρεπε να έχει εκπαιδευτεί από φορέα που θα του δώσει και την πιστοποίηση. Αν δεν έχει την πιστοποίηση πρέπει να υπάρχει κάποιος δίπλα του που να επιτηρεί τον χειρισμό και να έχει εργασία επί του χώρου πενταετίας», εξήγησε.

«Ο εντολέας μου δεν είχε καμία εκπαίδευση. Για 1,5 μήνα είχε διάφορους συνεργάτες που του έδειχναν αλλά τον άφηναν μόνο του. Ο Γιάννης λειτουργούσε τη βάρκα, ένα διπλανό παιχνίδι», πρόσθεσε.

«Στο crazy dance πήγε τις τελευταίες ημέρες και του έδειξαν περίπου πώς να το λειτουργεί. Έπρεπε να έχει και έναν επόπτη ασφαλείας. Εκτελούσε οδηγίες και έλεγχε πάντα τις ζώνες», τόνισε η δικηγόρος.

«Ότι έπρεπε να κάνει, το εκτελούσε εις πλήρως. Δεν έδειξε καμία αμέλεια, αλλά δεν είχε την ικανότητα να προβλέψει τίποτα παραπάνω», συμπλήρωσε.

Τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας

Επιπλέον, σύμφωνα με το Live News η εταιρεία, η οποία ανήκει στον ιδιοκτήτη και τη σύζυγό του, ιδρύθηκε το 2018 και εμφανίζει τα πρώτα οικονομικά στοιχεία στο ΓΕΜΗ το 2021, τα οποία μάλιστα δημοσιεύτηκαν το 2024.

Στη μοναδική χρονιά, που υπάρχουν επίσημα στοιχεία, ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης είναι 96.198 ευρώ με κέρδη 20.984 ευρώ.

Σύμφωνα με το Mega, τα Χριστούγεννα του 2021 υπεγράφησαν και οι πρώτες συμβάσεις με δήμους.

Οι νέες καταγγελίες και το ξέσπασμα του πατέρα του 19χρονου

«Η ταχύτητα διέλυσε το σάπιο παιχνίδι» ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής.

Όπως είπε, μιλώντας στο Live News, η ταχύτητα έπαιξε μοιραίο ρόλο στην τραγωδία στη Χαλκιδική, καθώς τα μηχανήματα ήταν ήδη σε κακή κατάσταση.

«Την ώρα που επιβιβάστηκαν τα παιδιά και κάθισαν, ο χειριστής τους άλλαξε θέση, χωρίς να πει κάποια δικαιολογία. Όντως έλεγξε ζώνες και όταν ξεκίνησε, την ώρα που πήγε να κινηθεί προς το σημείο που γίνεται ο χειρισμός, γύρισε και είπε σε φίλο του ‘θα τους κάνω να μην σηκώσουν κεφάλι’» περιγράφει ο πατέρας του Γιάννη.

«Την ώρα που ξεκίνησε το μηχάνημα ξεκίνησε με αργό ρυθμό. Στην πορεία έδωσε μεγάλη ταχύτητα. Η μητέρα φώναζε ‘χαμήλωσέ το, χαμήλωσε το’ κι αυτός της έκανε με το χέρι του ‘ησύχασε’. Η ταχύτητα αυτή διέλυσε το μηχάνημα, που ήταν εντελώς σάπιο. Το διέλυσε, με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί το παιδί», συμπλήρωσε ο πατέρας του 19χρονου.

Όπως είπε ο ίδιος, εάν το μηχάνημα κινούταν σε κανονικές στροφές, ίσως όλα να ήταν διαφορετικά.

Φραστικό επεισόδιο του πατέρα του 19χρονου με τη Δήμαρχο Κασσάνδρας

Η τυχαία συνάντηση μεταξύ των δύο έγινε στο δικαστικό μέγαρο, στο οποίο έφτασε ο πατέρας του 19χρονου καθώς την υπόθεση αναλαμβάνει πλέον ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Χαλκιδικής. Από την πλευρά της οικογένειας του νεαρού ζητήθηκε να διερευνηθεί πού τελικά ανήκει το λούνα παρκ, καθώς εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια μια εταιρία, ζητώντας να κληθούν και άλλα πρόσωπα για κατάθεση.

Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τη δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά και τΤης απευθύνθηκε σε έντονο ύφος, όταν εκείνη του είπε ότι είναι «μαζί» του.

«Σε τι είσαι μαζί μου;», απάντησε ο πατέρας του 19χρονου.

«Δε θα σας περάσει όσα εκατομμύρια και να έχεις. Θα σας συνθλίψω», είπε ο πατέρας του 19χρονου στην κυρία Χαλκιά, η οποία απομακρύνθηκε προς την πίσω πόρτα του δικαστηρίου από μία αστυνομικό, προκειμένου να λήξει το λεκτικό επεισόδιο.

«Αν ήσουν δίπλα μου, θα με είχες στηρίξει και θα άφηνες τα λαμόγια με τις γραβάτες και θα ερχόσουν κοντά μου. Το παιδί μου δεν το ‘φερες και ούτε θα το φέρεις. Έχε τον νου σου. Εγώ τα ‘χω με τους εισαγγελείς. Δε θα σας σώσει τίποτα. Δε με ενδιαφέρουν ούτε τα εκατομμύρια που βγάζεις ούτε τίποτα. Δε θα σας περάσει. Θα σας συνθλίψω. Δεν ξέρεις τι θα γίνει. Δεν ντρέπεστε λίγο για όλα αυτά που κάνετε;», είπε ο κ. Καμπαΐλης.

Οι τελευταίες στιγμές του 19χρονου πριν ανέβει στο μοιραίο παιχνίδι

Οχτώ ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό που βύθισε στον πόνο την οικογένεια του αδικοχαμένου αγοριού, το newsit.gr δημοσίευσε οπτικό υλικό από κατάστημα, που βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από το λούνα παρκ στη Χαλκιδική και αποτυπώνει τις τελευταίες ανέμελες στιγμές του 19χρονου Γιάννη λίγο πριν ανέβει στο μοιραίο παιχνίδι.

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν γύρω στις 11:00 το βράδυ της 19ης Αυγούστου, όταν ο 19χρονος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους σηκώθηκαν από μια καφετέρια, όπου κάθονταν, και ξεκίνησαν να κάνουν βόλτα στο παραλιακό μέτωπο του χωριού της Κασσάνδρας, όπου βρίσκονταν για τις διακοπές τους.

Περπατώντας για περίπου μισή ώρα πέρασαν έξω από ένα μίνι μάρκετ, η κάμερα ασφαλείας του καταστήματος κατέγραψε τον Γιάννη μαζί με τα δύο αδέρφια του και τη μητέρα του να κινούνται με αργά βήματα και να συνομιλούν μεταξύ τους. Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας βαδίζουν κοντά ο ένας με τον άλλο.

Στα δεξιά της παρέας βρίσκεται ο 16χρονος αδερφός του Δημήτρη, με τον οποίο το αδικοχαμένο παλικάρι ανέβηκε στο φονικό παιχνίδι Crazy Dance. Διπλά του περπατάει η μητέρα του, ενώ στα αριστερά της είναι ο μικρότερος γιος της οικογένειας. Στο αριστερό άκρο και με μαύρα ρούχα βρίσκεται ο Γιάννης, ο οποίος αρκετές φορές θα στρέψει το κεφάλι του προς τα αδέρφια του και τη μητέρα του για να τους μιλήσει.

Η οικογένεια θα συνεχίσει την πορεία της και θα κατευθυνθεί προς το λούνα παρκ, το οποίο απέχει μόλις 300 μέτρα από το σημείο, όπου καταγράφηκαν από την κάμερα ασφαλείας του μίνι μάρκετ. Θα φτάσουν στο χώρο αναψυχής τρία λεπτά αργότερα. Εκεί η μητέρα κι ο μικρότερος γιος της θα παρακολουθήσουν τον Γιάννη και τον Δημήτρη να επιβιβάζονται γύρω στις 23:45 το βράδυ της 19ης Αυγούστου στο παιχνίδι Crazy Dance και να περιστρέφονται με μεγάλη ταχύτητα.

Δευτερόλεπτα αργότερα η σιδερένια κατασκευή θα σπάσει με αποτέλεσμα το κάθισμα να εκτιναχτεί και να χάσει τη ζωή του το19χρονο αγόρι.

Τι είπαν στις καταθέσεις τους η μητέρα και ο αδερφός του αδικοχαμένου Γιάννη

Μέσα από τις καταθέσεις των πρωταγωνιστών οι οποίες δόθηκαν λίγες ώρες μετά το δυστύχημα και περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση, αποκαλύπτονται όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στο λούνα παρκ, όπου έμελλε να είναι μοιραίο για τον 19χρονο Γιάννη, ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία όταν εκτοξεύθηκε από το παιχνίδι ”Crazy dance”.

Η οικογένεια που κατάγεται από την Βέροια, βρισκόταν για διακοπές στην περιοχή της Χαλκιδικής και εκείνο το βράδυ, όπως εξήγησε η μητέρα στους αστυνομικούς, είχαν βγει για βόλτα στον πεζόδρομο της παραλίας του Πευκοχωρίου και αφού έκατσαν για να πιουν έναν χυμό, στη συνέχεια τα παιδιά επέμεναν να πάνε όλοι μαζί στο λούνα παρκ της περιοχής. Μάλιστα, ένα ακόμα τραγικό στοιχείο της υπόθεσης, είναι ότι η μητέρα αρχικά διαφώνησε όταν ο 19χρονος και ο 16χρονος εξέφρασαν την επιθυμία τους να ανέβουν στο παιχνίδι ”crazy dance”, όμως, τελικά, ανέβηκαν.

«Κάθισαν στο ίδιο κάθισμα και το μηχάνημα ξεκίνησε. Εγώ με τον μικρότερο υιό μου, ηλικίας 12,5 ετών καθόμασταν κάτω και παρακολουθούσαμε», λέει αρχικά στην κατάθεσή της, ξεκινώντας να περιγράφει πως έγινε το σοκαριστικό δυστύχημα.

«Κάποια στιγμή γυρνούσε πολύ γρήγορα (σ.σ. το μηχάνημα) και φώναξα τον χειριστή να ελαττώσει ταχύτητα, πλην όμως εκείνος δεν άκουσε και μετά από λίγο άκουσα ένα τρίξιμο και σε ελάχιστο χρόνο το κάθισμα έσπασε και είδα τον μεγαλύτερο υιό μου να πετάγεται κάτω στο έδαφος με το κεφάλι και τα πόδια του στην τελική θέση του σώματός του να είναι στα κάγκελα του μηχανήματος. Ο άλλος μου υιός κρατήθηκε από το κάθισμα», ανέφερε η μητέρα του θύματος.

«Αμέσως έτρεξα προς το σημείο που είχε πέσει ο υιός μου και με το που τον είδα θόλωσαν τα μάτια μου και άρχισα να φωνάζω. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ, του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και τον οδήγησε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας όπου μετέβησα κι εγώ μαζί με τα άλλα μου παιδιά και μας ανακοίνωσαν τον θάνατό του», προσθέτει, ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της η οποία δόθηκε στους αστυνομικούς λίγες ώρες μετά την τραγωδία.

Ο 16χρονος αδελφός του θύματος, κατέθεσε με τη σειρά του, ότι είχαν σκοπό να διασκεδάσουν και αφού αγόρασαν εισιτήρια, στη συνέχεια θέλησαν να μπουν στα μηχανήματα όπου υπάρχουν διπλές θέσεις και περιστρέφονται, ενώ επίσης περιστρέφεται και όλο το μηχάνημα.

«Πήγαμε να καθίσουμε με τον αδελφό μου σε μία διπλή θέση όμως ήρθε ο χειριστής του μηχανήματος και μας είπε να μας καθίσουμε σε άλλη θέση, χωρίς να μας εξηγήσει το λόγο. Βάλαμε ζώνες και ο χειριστής μας έλεγξε για τη χρήση της ζώνης. Το μηχάνημα είχε κόσμο αλλά δεν ήταν γεμάτο, ούτε στις μισές θέσεις. Λίγο πριν ξεκινήσει το μηχάνημα και ενώ ο χειριστής πήγαινε προς το κουβούκλιο από όπου χειρίζεται το μηχάνημα, είπε σε κάποιον άλλο ‘θα το δώσω τέρμα, θα τους κάνω να μην μπορούν να σηκώσουν τα κεφάλια τους’», ανέφερε ο αδελφός του θύματος.

Και συνέχισε: «Μετά από λίγο ξεκίνησε το παιχνίδι, αρχικά περιστρεφόταν αργά αλλά ξαφνικά άρχισε να περιστρέφεται πολύ γρήγορα και για αρκετή ώρα και τα καθίσματα που καθόμασταν με τον αδελφό μου άρχισαν να τρίζουν. Μετά από λίγο το τρίξιμο δυνάμωσε και άρχισε να ακούγεται πίσω από την πλάτη μας. Είπα στον αδελφό μου ότι το κάθισμα ξεκολλάει και άρχισα να νιώθω την πλάτη του καθίσματος να κινείται και να φεύγει από τη θέση του. Ξαφνικά σε κλάσματα δευτερολέπτου, είδα τον αδελφό μου να εξαφανίζεται, να εκτοξεύεται από το κάθισμα. Εγώ πρόλαβα και κρατήθηκα από τη χειρολαβή. Γύρισα πίσω, βγήκα από το κάθισμα και είδα τον αδελφό μου πεσμένο κάτω αιμόφυρτο, συγκεκριμένα ανάσκελα και με το κεφάλι προς τα κάτω. Κοίταξα στο κουβούκλιο και είδα ότι ο χειριστής είχε ήδη φύγει και ήταν άδειο. Έπειτα ήρθε στο σημείο ασθενοφόρο και αστυνομία. Εγώ από τη συγκινησιακή μου φόρτιση καθώς κατάλαβα ότι ο αδελφός μου χτύπησε πολύ σοβαρά, χτύπησα το τζάμι από το κουβούκλιο το οποίο έσπασε και χτύπησα το δεξί μου χέρι», σημειώνει.

Σχετικά Άρθρα