Η Τσαπανίδου αποδέχεται την έδρα, “fake news” ότι το επιτελείο Τσίπρα στελεχώνει το γραφείο της

 Η Τσαπανίδου αποδέχεται την έδρα, “fake news” ότι το επιτελείο Τσίπρα στελεχώνει το γραφείο της

Σε δύο γεγονότα εστιάζεται αυτή την εβδομάδα το ενδιαφέρον στην εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην ορκωμοσία της Πόπης Τσαπανίδου στη Ολομέλεια την Τετάρτη κατα πάσα πιθανότητα, καθώς σήμερα ή αύριο αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής ότι αποδέχεται την έδρα ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στη θέση του παραιτηθέντος Όθωνα Ηλιόπουλου, βάζοντας τέλος στο ενδεχόμενο και στην επιδίωξη του Στέφανου Κασσελάκη να γίνει βουλευτής και τυπικά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάτι το οποίο θα μπορούσε να ήταν και ένα…”γαμήλιο δώρο” για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος -κι αυτό είναι το δευτερο γεγονός- την Τετάρτη παντρεύεται στα Χανιά, τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ, με τον οποίον υπενθυμίζεται ότι παντρεύτηκαν στη Νέα Υόρκη πριν λίγους μήνες, ωστόσο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια αποφάσισαν να κάνουν γαμήλια τελετή και την Ελλάδα και ουσιαστικά γαμήλιο γλέντι που θα διαρκέσει από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου!

Μάλιστα με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρει ότι το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα έχει αναλάβει τη στελέχωση του γραφείου της κ. Τσαπανίδου και το οποίο αναπαρήγαγαν λογαριασμοί και τρολ στο X (πρώην Twitter) που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως ο “Πεν Νταλαούρα@ntalaoura”   σχολιάζοντας “Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό, θα φανεί άλλωστε την Τετάρτη κι αν ναι, ή θα αποκαλυφθεί ο… «ενορχηστρωτής» όλης της ανωμαλίας ή θα διαψευστούν οι δημοσιογράφοι”, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού δεν ισχύει κάτι τέτοιο και γίνεται λόγος για “fake news”.

Ο γάμος και το 4ήμερο γλέντι με καλεσμένους κυρίως φίλους του ζευγαριού από τις ΗΠΑ  ενδέχεται να λειτουργήσει σαν μια μικρή περίοδο εκεχειρίας στο εμφυλιοπολεμικό κλίμα που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές θα οπισθοχώρησαν από τις θέσεις τους ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπή στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται να κατατεθεί πρόταση μομφής από τους “αντιφρονούντες” (87), αρκεί βέβαια να έχουν συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές που προβλέπει το Καταστατικό

Στο μεταξύ με δηλώσεις του στο “Documento” της Κυριακής, ο Παύλος Πολάκης απαντά χαρακτηριστικά στο ερώτημα, αν προτίθεται να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος. “Οι αναγκαιότητες είναι αδήριτες και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον λαό. Και ό,τι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει  συντεταγμένα και στα Όργανα” δήλωσε και πρόσθεσε “Σαφώς θα συμβάλω τα μέγιστα ώστε να διατυπωθεί μία πολιτική γραμμή που θα οδηγήσει στην πτώση του συστήματος και του καθεστώτος Μητσοτάκη…. και για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα πρόγραμμα σαν αυτό που διατύπωσα. Ό,τι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει”.

  • Ο ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ  επανέρχεται και στην κόντρα του με την Αθηνά Λινού για να επαναλάβει ότι η ηγεσία του κόμματος δεν επέδειξε ανακλαστικά στις καταγγελίες του, ενώ προσθέτει ότι εφόσον δεν υπάρξει πειθαρχικός έλεγχος στη βουλευτή, θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι  ούτως ή άλλως, τα στοιχεία πρέπει να πάνε στο Ελεγκτικό συνέδριο και στον Οικονομικό Εισαγγελέα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με  πληροφορίες το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν συνάντηση με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έθεσε  το θέμα για την ηγεσία του κόμματος στη θυελλώδη συνεδρίαση της Π.Γ. λέγοντας “η ηγεσία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει  τις απαιτήσεις των καιρών”, ενώ το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την βουλευτή Αθηνά Λινού, αποτελεί ίσως “κλειδί” των εσωκομματικών εξελίξεων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις Κασσελάη-Πολάκη, Όπως λέγεται μάλιστα στην  επιχείρηση εκτόνωσης του κλίματος δεν αποκλείεται να θυσιαστεί η βουλευτής την οποία έχει “βεντέτα” ο Π. Πολάκης καθως θεωρεί ότι άδικα και εξ αιτίας της βρέθηκε εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι με ανάρτηση της από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται η κ. Λινού έκανε γνωστό ότι της ζητήθηκαν από τον διευθυντή του Γραφείο του Προέδρου Μανώλη Καπνισάκη αποδεικτικά στοιχεία για την δραστηριότητα της ΜΚΟ που έχει  δημιουργήσει, με την ίδια να λέει ότι κατέθεσε 459 σελίδες με όλα τα στοιχεία και να δηλώνει ότι θα μηνύσει τον Παύλο Πολάκη. Πάντως το γραφείο του  προέδρου ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει την υπόθεση της Αθηνάς Λινού σε νομικό γραφείο προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης, κατά πόσο δηλαδή οι συμβάσεις της ΜΚΟ της Αθηνάς Λινού είναι νόμιμες και κατ’ επέκταση και η χρηματοδότησή της.

Ωστόσο ο Παύλος Πολάκης, βλέποντας ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παίζει καθυστερήσεις συνεχίζει τις επιθέσεις κατά της Αθηνάς Λινού και με ανάρτησή του στο facebook τονίζει “Αναζητείται Εισαγγελέας!!!!!!” και χθες με νέα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε σε πολύ υψηλούς τόνους “Είχε και το θράσος,χθες το απογευμα , την ωρα που ημουνα εδω (φωτο 1) αποχαιρετωντας τη κρητη και τα Σφακια να με παρει τηλεφωνο!!!! Μου ειπε πως «πιστευε πως δεκα χρονια ειχαμε καλη συνεργασια»!!!Την εκοψα λέγοντας πως «δεν ειχαμε συνεργασία, γνωριμια ειχαμε απο το πανεπιστημιο και θεωρουσα πως ειχε μια προσφορα και μια τιμιότητα παρα τις διαφωνίες μου σε καποιες δηλωσεις της.Ομως μετα που εστησε αυτο το ψευτικο κλαμα για να οδηγησουν συντονισμενα στη διαγραφη μου ,εψαξα τη δραστηριοτητα της για να καταλαβω τι συμβαινει και βεβαια να αμυνθω για τη δολοφονια χαρακτηρα και ειδα πως ειναι ΚΑΙ ΑΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ!! Γι αυτο να μην τολμησει να με ξαναπαρει τηλεφωνο» ΤΕΛΟΣ ΚΛΗΣΗΣ!!”.

Παράλληλα σάλος ξέσπασε και μετά από ανάρτηση από ανώνυμο λογαριασμό στο X (twitter) που έγραφε ότι ο Σωκράτης Φάμελλος και η Δώρα Τσαμπάζη έχουν σχέση. Στην ανάρτηση αναφερόταν ότι ο Σωκράτης Φάμελλος «δεν διέθεσε χρήματα για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και ότι έκανε διακοπές όλο τον Αύγουστο μαζί με τη νέα του σύντροφο, τη Δώρα Τσαμπάζη, φιλοξενούμενοι στο εξοχικό της Αχτσιόγλου στο Πήλιο για 5 μέρες”.

Τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος όσο και η Δώρα Τσαμπάζη αντέδρασαν έντονα και ανακοίνωσαν ότι προσφεύγουν στη δικαιοσύνη. “Τελικά η ανοησία είναι όντως ανίκητη. Τα λέμε στα δικαστήρια. Και τότε θα μας εξηγήσεις ποιος και γιατί σε έβαλε να λες αυτές τις χυδαιότητες” έγραψε χαρακτηριστικά η κ. Τσαμπάζη και Σ. Φάμελλος από την πλευρά ανέφερε “Διαμαρτύρομαι έντονα και σας καλώ να ανακαλέσετε άμεσα την απολύτως ψευδή και δυσφημιστική ανάρτησή σας σε βάρος μου και να προβείτε στην αναγκαία αποκατάσταση, διαφορετικά θα κινηθώ δικαστικά εναντίον σας”, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης, δήλωσε την αμέριστη στήριξή τους και στους δύο και σχολιάζοντας πως “η χυδαιότητα έχει υπερβεί κάθε όριο”.

Τέλος σε μακροσκελές άρθρό του στο “Βήμα της Κυριακής” ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ήρθε η ώρα να μετασχηματισθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό φορέα ο οποίος θα εκτείνεται από την ευρωπαϊκή αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συνεργασίας σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, “στόχος μας, να πείσουμε τους πολίτες που σήμερα νιώθουν ότι δεν έχουν φωνή, ότι μπορούμε να τους εκφράσουμε, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, για να πετύχουμε μια ριζική κοινωνική και πολιτική αλλαγή, χρειαζόμαστε μια ενεργή κοινωνία με δημοκρατικά αντανακλαστικά, που θα συστρατευθεί με τις πολιτικές δυνάμεις της προόδου” και επισημαίνει με νόημα “για να επιτύχουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος μας, πρέπει να επανασυστηθούμε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, εγκαταλείποντας τον πολιτικό μεσσιανισμό, που μας θέλει να είμαστε ο κάτοχος της μίας και μοναδικής αλήθειας, και ανοίγοντας το κόμμα στην κοινωνία. Πρέπει να αφουγκραστούμε τις αγωνίες των πολιτών, ενισχύοντας την πολυφωνία, χωρίς αυτή να μετατρέπεται σε μια χαοτική κομματική Βαβέλ που συγκρούεται αέναα για διαδικαστικά ζητήματα.”.

Σχετικά Άρθρα