Δεν τα κατάφερε ο Λάκης Γιακουμής- Έφυγε από τη ζωή μετά από σύντομη νοσηλεία

 Δεν τα κατάφερε ο Λάκης Γιακουμής- Έφυγε από τη ζωή μετά από σύντομη νοσηλεία

Δύο ημέρες πριν τα γενέθλιά του, στις 17 Αυγούστου, ο Λάκης Γιακουμής ο φωτογράφος της κοσμικής Αθήνας εισήχθη εσπευσμένα στην Εντατική Μονάδα του Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου, εξαιτίας ενός μικροβίου. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη σε όσους τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν, αφήνοντας πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη στον χώρο της ελληνικής φωτογραφίας.  

Ο Γιακουμής, με περισσότερα από 40 χρόνια προσφοράς στον χώρο της φωτογραφίας, έχει απαθανατίσει με τον φακό του μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας αλλά και διεθνώς. Ανάμεσά τους βρίσκονται πολιτικοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και μέλη βασιλικών οικογενειών. Είχε μια ιδιαίτερη ικανότητα να αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο τη λάμψη και την κοσμικότητα των ανθρώπων που φωτογράφιζε, κάτι που τον καθιέρωσε ως τον κορυφαίο φωτογράφο των ισχυρών της Αθήνας και του διεθνούς jet set. 

Ο Λάκης Γιακουμής δεν περιορίστηκε μόνο στη φωτογράφιση προσωπικοτήτων, αλλά έδωσε και ιδιαίτερη έμφαση σε ιστορικά γεγονότα, όπως οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισε, συνέχισε να παράγει έργο με πάθος και αφοσίωση, αποδεικνύοντας την αγάπη του για την τέχνη της φωτογραφίας και την ιστορία της χώρας του.

Σχετικά Άρθρα