ΠΓ/ΣΥΡΙΖΑ: Κρίνεται το μέλλον των εργαζομένων σε ΑΥΓΗ και “Κόκκινο”- Αποφάσεις για Λινού

 ΠΓ/ΣΥΡΙΖΑ: Κρίνεται το μέλλον των εργαζομένων σε ΑΥΓΗ και “Κόκκινο”- Αποφάσεις για Λινού

Συνεδριάζει στη 1 το μεσημέρι υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη  η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με κύριο θέμα το μέλλον της εφημερίδας “Αυγή” και του ραδιοσταθμού “Στο Κόκκινο”, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι πολύ πιθανό να μπουν επί τάπητος μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πορεία προς το Καταστατικό Συνέδριο  και όχι μόνο, όπως το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την χρηματοδότηση ΜΚΟ της βουλευτού Αθηνάς Λινού με βάση τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής δεν είναι σαφές αν θα είναι παρών στη συνεδρίαση της Π.Γ. της οποίας είναι μέλος ή θα συμμετέχει μέσω zoom προκειμένου να κατα-θέσει και “επισήμως” στο ανώτατο κομματικό όργανο τις καταγγελίες του εναντίον της Α. Λινού και ενώ σημειωτέον η “εσωκομματική  αντιπολίτευση” (87) έχει ζητήσει τη διαγραφή του και από το κόμμα.

  • Πάντως με εντολή του προέδρου το νομικό επιτελείο του κόμματος και όχι ανεξάρτητη εταιρεία διερευνά σε πρώτη φάση τις καταγγελίες του Π. Πολάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  με βάση την αρχική πληροφορία περί έρευνας από ανεξάρτητη εταιρεία, επιτέθηκε στην Κουμουνδούρου, λέγοντας:

“Αν χρειαζόμαστε τεχνοκράτες για να καταλάβουμε από τα στοιχεία που έχουν βγει στην επιφάνεια τι ακριβώς έκανε η Λινου με την Πρόληψη τότε συμβαίνουν τα εξής:

1) Η δεν ξέρουμε τι μας γίνεται
2) Η προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο εν όψει εξελίξεων
3) Η στήνουμε παιχνιδακια.
Την ίδια στιγμή που εμένα με έθεσαν εκτός ΚΟ με ένα στημένο και ψεύτικο κλαμα σε μιση ώρα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ Η ΝΑ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, χρειάζονται -λέει-έρευνα από «ανεξάρτητο τεχνοκράτη» για να βγάλουν συμπερασμα για αυτα που αποκαλυφθήκαν για τη Λινου!!!
Δουλευόμαστε ψιλο γαζι μου φαινεται και προφανως αυτα ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ!!”

Παράλληλα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  στον απόηχο των καταγγελιών Πολάκη και δημοσιευμάτων για το “Ινστιτούτο Prolepsis” αλλά και της πληροφορίας ότι το γραφείο του προέδρου έχει ζητήσει έρευνα από ανεξάρτητη εταιρεία, σημείωνε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει έλεγχος και τόνιζε πως σε επικοινωνία που είχε με τον Στέφανο Κασσελάκη της είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια απόφαση του γραφείου του. “Παρόλο που ο Πρόεδρος, κ. Κασσελάκης, σε επικοινωνία που είχαμε, αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας απόφασης, προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα” επισήμανε.

  • Η παρουσία του Π. Πολάκη στη σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ. και αναλόγως τι θα πει για το θέμα αυτό και όχι μόνο, μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα νέας σύγκρουσης μεταξύ “προεδρικών” και “87” που μπορεί να βαθύνει ακόμη περισσότερο το χάσμα που τους χωρίζει με φόντο και τη πορεία του κόμματος προς  το Καταστατικό Συνέδριο (4-6/10) και την τελική αναμέτρηση για το ποιος έχει την “εξουσία” στο κόμμα.

Όσον αφορά το μέλλον των κομματικών μέσων η Π.Γ. θα κληθεί να συζητήσει στη βάση του  σχεδίου εξυγίανσης που κατάρτισαν τα ΔΣ της “Αυγής” και του ρ/σ “Στο Κόκκινο” και το οποίο προβλέπει σημαντικό αριθμό απολύσεων.

Στην έκθεσή τους προς την ΠΓ τα ΔΣ των δυο εταιρειών “ΑΥΓΗ Α.Ε και “Left Media A.E.” μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι ΄“η αναστολή της καθημερινής έκδοσης (σ.σ. της Αυγής) – στο πλαίσιο της εξυγίανσης και ανασυγκρότησης της- δημιουργεί υποχρεώσεις αποζημιώσεων. Υπολογίζεται ότι θα αποδεσμευτούν περί τα τριάντα (30) άτομα από τα 68 σήμερα” και αντιστοίχως, για τους τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς (Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας) “επιβάλλεται η άμεση εξυγίανση με αποδέσμευση προσωπικού, περί των 7-10 ατόμων και αναδιοργάνωσή των μηχανισμών προσέλκυσης εμπορικής διαφήμισης”.

Είναι πολύ πιθανό η Π.Γ να μην καταλήξει σήμερα σε οριστική απόφαση, καθώς αναμένονται αντιπροτάσεις, που θα σηματοδοτήσουν νέο γύρο συζητήσεων και εσωκομματικών αντιπαραθέσεων για εναλλακτικά σχέδια εξυγίανσης με σκοπό κυρίως την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σχετικά Άρθρα