Ο Πολάκης προανήγγειλε εμμέσως υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Στον “αέρα” το Συνέδριο;

 Ο Πολάκης προανήγγειλε εμμέσως υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Στον “αέρα” το Συνέδριο;

«Παύλο, ο κόμπος έφτασε στο χτένι που λένε στο χωριό μου. Ζητάμε εκλογές και κατέβα υποψήφιος» έγραψε στο λογαριασμό του παύλου Πολάκη υποστηρικτής του για να λάβει την απάντηση του βουλευτή Χανίων: “Όλα στην ώρα τους”. Έτσι όλα δείχνουν ότι ο κρητικός είναι έτοιμος να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως αναφέρει το Dnews η ιδέα έχει ωριμάσει στο μυαλό του μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα για την επίθεση κατά συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη και την έμμεση στήριξη από την Αθηνά Λινού.

Τυχόν επισημοποίηση της υποψηφιότητας Πολάκη συνεχίζει το δημοσίευμα οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέες εκλογές ηγεσίας από τη βάση του κόμματος, είτε με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, είτε με την κίνηση των προβλέψεων του Καταστατικού για την αμφισβήτηση του προέδρου.

Η δε τακτική Πολάκη θέτει νέες προκλήσεις στους «87», αν δηλαδή θα παραμείνουν στην Κουμουνδούρου προκειμένου να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος με υποψήφιο αρχηγό που θα ορίσουν ή αν το θεωρούν μια μάταιη προσπάθεια!

Οι παραπάνω εξελίξεις -παρότι η προσπάθεια να κλείσει το μέτωπο Κασσελάκη με Πολάκη θα συνεχιστούν αλλά χωρίς να διαθέτουν μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας- δείχνουν πως το Καταστατικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που είναι προγραμματισμένο για 4 έως 6 Οκτωβρίου βρίσκεται στον αέρα!

Στα social media αλλά και στην βάση του κόμματος ο Παύλος Πολάκης διαθέτει μεγάλη απήχηση και επιρροή, κυρίως, δε, από την ίδια βάση που στήριξε την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη και συνεχίζει να τον στηρίζει έναντι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Θεωρεί, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι αυτό του επιτρέπει να ορίσει το πλαίσιο της σύγκρουσης με τον πρόεδρο του κόμματος. Το γεγονός, δε, ότι διεγράφη για την σεξιστική επίθεσή του στην Αθηνά Λινού, ωστόσο παραμένει εντός των ηγετικών οργάνων και συνεχίζει ανενοχλητος τις επιθέσεις, αποδεικνύει και την ουσιαστική αδυναμία του Στέφανου Κασσελάκη έναντι του πολιτικού του μέντορα, του ανθρώπου, δηλαδή, που τον έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ και στήριξε καθοριστικά την υποψηφιότητά του ένα χρόνο πριν.

Σχετικά Άρθρα