Αποκαλυπτικό έγγραφο για το “λούνα παρκ του θανάτου”-Ο… “έλεγχος” του τεχνικού πριν το έγκλημα
Παγίδα θανάτου τα περισσότερα παιχνίδια του λούνα παρκ στη Χαλκιδική όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος Γιάννης ο οποίος εκσφενδονίστηκε από καρέκλα παιχνιδιού. Εργαζόμενοι συνεχίζουν να καταγγέλλουν πως τα περισσότερα μηχανήματα ήταν απλά μπαλωμένα και όχι συντηρημένα.
Ρεπορτάζ του OPEN αποκαλύπτει πως ο ιδιοκτήτης με σκοπό να γλιτώσει χρήματα, έπαιρνε καθίσματα από άλλα παιχνίδια, τα έβαφε και τα «κολλούσε» στο crazy dance, παρουσιάζοντάς τα ως καινούρια.
- Σοκ προκαλεί και η ανευθυνότητα του τεχνικού όπου το μεσημέρι της ημέρας που ο Γιάννης σκοτώθηκε στη φονική κούρσα πέρασε για έλεγχο των μηχανημάτων χωρίς καν να τα βάλει σε λειτουργία.
Μετά από μία σύντομη βόλτα μέσα στο λούνα παρκ, απλά έβαλε «μαϊμού» υπογραφή και αποχώρησε από το σημείο.
Τους κινδύνους του μηχανήματος είχε αποκαλύψει σε έγγραφό της η κατασκευάστρια εταιρεία, η οποία είχε προειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ πως το συγκεκριμένο μηχάνημα παρουσίαζε ρωγμές στην κύρια δομή της μεταλλικής κατασκευής που συγκρατεί τα οχήματα.
Η συγκεκριμένη βλάβη είναι αρκετά επικίνδυνη καθώς υπήρχε φόβος το μηχάνημα να μην μπορεί να συγκρατήσει το βάρος όσων βρισκόντουσαν πάνω του. Κάτι που δυστυχώς αποδείχθηκε με τον θάνατο του 19χρονου.
Τα αμείλικτα ερωτήματα: Η Αστυνομία είχε ειδοποιήσει από τις 9 Ιουλίου το δήμο Κασσάνδρας ότι το μοιραίο λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια, αλλά αυτός αδράνησε και σφράγισε την επιχείρηση μόνο μετά το θάνατο του 19χρονου Γιάννη. Αντιθέτως, ο δήμος Κοζάνης είχε αρνηθεί να δώσει άδεια στο συγκεκριμένο λούνα παρκ επειδή δεν είχε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.
«Δεν διαθέτουμε ελεγκτικό μηχανισμό», επαναλαμβάνει η δήμαρχος. «Αν δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα χαρτιά, ο δήμος πρέπει να κλείσει το λούνα παρκ» λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Πάρκων Αναψυχής, Δ. Δακανάλης. Τα ερωτήματα που θέτουν πραγματογνώμονες για τον τρόπο αδειοδότησης και ελέγχου πληθαίνου, και μια νέα καταγγελία προστίθεται: Ότι μηχανικός έβαλε την υπογραφή του την ημέρα του δυστυχήματος, χωρίς καν να βάλει σε λειτουργία τα παιχνίδια
Την οργή της οικογένειας του αδικοχαμένου Γιάννη, φούντωσε ακόμη μία αποκάλυψη που θέλει την ΕΛ.ΑΣ. να είχε ενημερώσει με έγγραφό τον δήμο Κασσάνδρας πως το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του.
- Ο έλεγχος της αστυνομίας έγινε στις 7 Ιουλίου όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε η γνωστοποίηση, αναφέρει η ΕΡΤ. Η έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας και τις πιθανές ευθύνες του δήμου Κασσάνδρας και του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, συνεχίζονται.
Ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού στο οποίο σκοτώθηκε ο Γιάννης, είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία και για πολλές κλοπές αυτοκινήτων. Στο παρελθόν είχε συλληφθεί μετά από έκδοση εντάλματος ενώ έχει προσαχθεί συνολικά 6 φορές.
Ο 21χρονος ζούσε στο Κιλκίς και πήγε στη Χαλκιδική για να ξεφύγει από ανθρώπους που τον κυνηγούσαν, αναφέρουν πληροφορίες. Υπενθυμίζεται πως μετά τη τραγωδία στο crazy dance, ο 21χρονος εξαφανίστηκε ώσπου παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς το μεσημέρι της επόμενης ημέρας.