Αποκάλυψη σοκ για το “λούνα παρκ του θανάτου”: Κανένα παιχνίδι δεν είχε πιστοποιητικό καταλληλότητας

 Αποκάλυψη σοκ για το “λούνα παρκ του θανάτου”: Κανένα παιχνίδι δεν είχε πιστοποιητικό καταλληλότητας

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης, το βράδυ της Δευτέρας. Το εν λόγω λούνα παρκ δεν διέθετε τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφαλείας, δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του, τα παιχνίδια του ήταν μη συντηρημένα, ενώ ερωτήματα υπάρχουν αναφορικά και με την ικανότητα του 21χρονου χειριστή που είχε την ευθύνη του μοιραίου παιχνιδιού.

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει στο Open ο αντιδήμαρχος Κοζάνης αναφορικά με την αδυναμία του συγκεκριμένου επιχειρηματία να προσκομίσει πιστοποιητικά καταλληλότητας σε διαγωνισμό που έκανε ο Δήμος, το πρωί της ίδιας μέρας που συνέβη το μοιραίο δυστύχημα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοζάνης το συγκεκριμένο λούνα παρκ δεν προσκόμισε εν ισχύ πιστοποιητικό για κανένα από τα επτά παιχνίδια που διέθετε.

Την ίδια στιγμή, έρχεται στο φως της δημοσιότητας έγγραφο της Αστυνομίας, στο οποίο φαίνεται ότι από τις 9 Ιουλίου είχε ενημερώσει το δήμο Κασσάνδρας ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του.

Όπως αναφέρει το έγγραφο ο έλεγχος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου και διαπιστώθηκε ότι στερείται σχετικής γνωστοποίησης. Το έγγραφο αυτό έχει επικολληθεί στην επιχείρηση, ως συνοδευτικό με ένα έγγραφο του δήμου Κασσάνδρας.

Την ίδια ώρα οι πραγματογνώμονες συνεχίζουν την έρευνα τους για τη συλλογή στοιχείων.

Σχετικά Άρθρα