Θρήνος στην κηδεία του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ-Δικαίωση ζητά η οικογένειά του

 Θρήνος στην κηδεία του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ-Δικαίωση ζητά η οικογένειά του

Στην Βέροια τελείται αυτήν την ώρα η κηδεία του 19χρονου Γιάννη Καμπαϊλή που βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ της Δευτέρας όταν εκτοξεύτηκε από παιχνίδι σε λούνα παρκ στην Χαλκιδική.Συγγενείς και φίλοι λένε το στερνό αντίο στον Γιάννη στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Παπάγου στη Βέροια. Η ταφή θα γίνει στα Κοιμητήρια του Διαβατού.

Τα πρώτα στεφάνια είχαν φτάσει στην εκκλησία, ενώ αρκετός κόσμος μαυροφορεμένος βρισκόταν στην οικία του που βρίσκεται δίπλα από τον ιερό ναό..

Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων, όποιος παρευρεθεί να κάνει μια δωρεά στην εκκλησία της ενορίας. «Επιθυμία της οικογένειας είναι αντι στεφάνων να γίνει δωρεά στην ενορία που επιθυμεί ο καθένας στην μνήμη του αγαπημένου όλων μας», αναφέρει σε ανάρτηση συγγενής του 19χρονου.

Την ώρα που οι ευθύνες για το γεγονός ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε επί ένα μήνα χωρίς άδεια γίνονται μπαλάκι, χθες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής του παιχνιδιού.

Η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και με την ολοκλήρωση της θα αποφασιστεί η ποινική αξιολόγηση του 58χρονου και του 21χρονου.

Σε βάρος του 58χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σε βάρος του 21χρονου για θανατηφόρα έκθεση.

Το τραγικό περιστατικό έφερε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τη σύγχυση αρμοδιοτήτων που επικρατεί μεταξύ αυτοδιοίκησης και κρατικών φορέων. Διεξάγεται έρευνα γιατί το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια ενώ είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές. Την ίδια ώρα πειθαρχικό έλεγχο στη Δήμαρχο Κασσάνδρας διέταξε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Δικαίωση ζητά η οικογένειά του

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πατέρας του 19χρονου ζητάει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το μοιραίο δυστύχημα.

«Το συγκεκριμένο παιχνιδομάγαζο λειτουργεί εντελώς αυθαίρετα. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να χάσω εγώ το δικό μου παιδί για να γίνει ο έλεγχος. Πιστεύω ότι η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Δικηγόρος κατηγορουμένων: Έχει άδειες από το Δήμο, τα μηχανήματα ελέγχονται

«Ο άνθρωπος έχει την επιχείρησή του εκεί 20 χρόνια, δηλαδή έχει άδειες από τον Δήμο. Έχει αυτά, έχει χίλια δυο. Δηλαδή τα μηχανήματα ελέγχονται με περιοδικότητα για πάρα πολλά χρόνια. Τα παλιά αντικαθίστανται με καινούργια. Δηλαδή δεν μπορεί να δουλέψει μια επιχείρηση χωρίς να έχει πιστοποιήσεις και τέτοια. Έχει γίνει έλεγχος πριν αρχίσει η λειτουργία στη φετινή σεζόν», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ ο δικηγόρος των κατηγορουμένων.

Μπροστά στα μάτια της μητέρας του

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 19χρονου. Ο Γιάννης έχασε την ζωή του μπροστά στα μάτια της και από καθαρή τύχη γλίτωσε ο ένας από τα αδέλφια του που είχαν ανέβει μαζί στο παιχνίδι crazy dance.

Ο Γιάννης βρισκόταν στην περιοχή με την οικογένειά του για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Πήγε στο λούνα παρκ το βράδυ της Δευτέρας 19/8 μαζί με τα αδέρφια του και τη μητέρα του. Μπήκε δε στο μοιραίο παιχνίδι μαζί με τον 16χρονο αδερφό του ενώ η μαμά τους μαζί με τον άλλο του αδερφό του ήταν μπροστά τη στιγμή του δυστυχήματος.

Ξεκόλλησε το κάθισμα

«Ήμασταν στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι, μας είπε πως θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα», είπε ο 16χρονος αδελφός του Γιάννη.

«Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη. Σε κλάσματα δευτερολέπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά, αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι….

Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα, ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος» συμπλήρωσε φανερά συγκλονισμένος.

«Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη. Σε κλάσματα δευτερολέπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο», είπε ο 16χρονος αδελφός του.

Τραγωδία στην Χαλκιδική: Σκοτώθηκε ακαριαία

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του 19χρονου ήταν ακαριαίος.

«Με το που έδωσε πολλές στροφές ξεκόλλησε το κάθισμα αυτό, έφυγε το παιδί πήγε να κρατηθεί από τον αδελφό του αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και έγινε αυτό που έγινε», είπε ο παππούς του παιδιού.

«Ο Γιάννης έπεσε πάνω στα σίδερα, ο μεν Δημήτρης γαντζώθηκε από τα σίδερα και δεν χάσαμε και δεύτερο παιδί και η μάνα έβλεπε μπροστά της το παιδί μέσα στα αίματα νεκρό. Ποιος το αντέχει αυτό το πράγμα;», είπε η γιαγιά του παιδιού.

Όταν συνέβη το περιστατικό και ο 19χρονος βρέθηκε στο έδαφος, ο χειριστής του παιχνιδιού τράπηκε αμέσως σε φυγή χωρίς καν να σταματήσει το παιχνίδι. Χρειάστηκε η παρέμβαση άλλων που βρίσκονταν στον χώρο για να κατεβάσουν τον διακόπτη.

Σχετικά Άρθρα