Ναυάγιο Σικελία: Βρέθηκαν οι σοροί του μεγιστάνα Λιντς και της κόρης του- 6 οι νεκροί, αγνοείται ένας

 Ναυάγιο Σικελία: Βρέθηκαν οι σοροί του μεγιστάνα Λιντς και της κόρης του- 6 οι νεκροί, αγνοείται ένας

Άλλα τρία πτώματα βρέθηκαν από Ιταλούς διασώστες μέσα στη θαλαμηγό Bayesian που βυθίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στα ανοιχτά της Σικελίας, με την Telegraph να αναφέρει ότι πρόκειται για τον Βρετανό μεγιστάνα Μάικ Λιντς και την 18χρονη κόρη του. Αργά το απόγευμα της Τρίτης βρέθηκε μία ακόμη σορός, ενώ νωρίτερα άλλες δύο σοροί εντοπίστηκαν μέσα στο βυθισμένο σκάφος οι οποίες ανασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν στην ξηρά για ταυτοποίηση. Δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι ταυτότητες των θυμάτων.

Μαζί με τον σεφ της πολυτελούς θαλαμηγού, που βρέθηκε νεκρός λίγες ώρες μετά το ναυάγιο, οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους έξι.

Και οι πέντε σοροί εντοπίστηκαν μέσα στο πολυτελές γιοτ των 56 μέτρων και σε βάθος 50 μέτρων. Το Reuters έδωσε στη δημοσιότητα συγκλονιστικές εικόνες, με τους διασώστες να κρατούν πράσινες σακούλες όπου μέσα βρίσκονται οι σοροί που ανασύρθηκαν.

Οι επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες. Οι χώροι είναι πολύ στενόχωροι και αποτελεί πρόβλημα η μετακίνηση στο εσωτερικό του κύτους, η οποία εξάλλου επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν πολύ συγκεκριμένες ειδική εξειδίκευση και -σε αυτά τα βάθη- μόνο για λίγα λεπτά. Μέσα στο κύτος, στο νερό, επιπλέει ό,τι υπήρχε στο ιστιοφόρο, γεγονός που καθιστά δύσκολη την ενδελεχή εξερεύνηση των καμπινών.

Μπροστά σε ένα στρώμα, ένα μαξιλάρι, αλλά και απλά ρούχα και αντικείμενα των αγνοουμένων, είναι πολύ περίπλοκο να ανοίξει κανείς ένα πέρασμα, επειδή είναι πολύ δύσκολο να μετακινήσει αντικείμενα για να περάσει. Επιπλέον η παραμονή είναι εφικτή μόνο για λίγα λεπτά σε αφού το ανθρώπινο σώμα υπόκειται σε οριακές συνθήκες.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πρότινος συνολικά έξι άτομα από τα συνολικά 22 του επέβαιναν αγνοούνταν, ανάμεσά τους ο επιχειρηματίας τεχνολογίας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα Λιντς, ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του Τζούντι Μπλούμερ, ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος στην Clifford Chance που εκπροσωπούσε τον Λιντς και η σύζυγός του Νέντα Μορβίλο.

Εν τω μεταξύ, οι εισαγγελείς της Εισαγγελίας του Termini Imerese, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει έρευνα για το ναυάγιο, ανέφεραν ότι ανέκριναν τον κυβερνήτη του Bayesian, James Catfield (51 ετών), για πάνω από δύο ώρες, μέχρι αργά το βράδυ, για να ανασυνθέσουν τις δραματικές φάσεις του ναυαγίου και να αποκτήσουν τεχνικές λεπτομέρειες χρήσιμες για την έρευνα.

Σχετικά Άρθρα