Έφοδος της ρουμανικής αστυνομίας στο σπίτι του Andrew Tate- Κατηγορείται για βιασμό και σωματεμπορία

 Έφοδος της ρουμανικής αστυνομίας στο σπίτι του Andrew Tate- Κατηγορείται για βιασμό και σωματεμπορία

Μασκοφόροι αστυνομικοί στη Ρουμανία πραγματοποίησαν νέες επιδρομές νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο σπίτι του διχαστικού διαδικτυακού influencer Andrew Tate, ο οποίος περιμένει να δικαστεί με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, του βιασμού και της σύστασης εγκληματικής συμμορίας για τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών.

Η υπηρεσία καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος της Ρουμανίας, η DIICOT, δήλωσε ότι ερευνούσε τέσσερα σπίτια στο Βουκουρέστι και στην κοντινή επαρχία Ιλφόβ, διερευνώντας κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων, εμπορία ανηλίκων, σεξουαλική επαφή με ανήλικο, επηρεασμό δηλώσεων και ξέπλυμα χρήματος. Η υπηρεσία πρόσθεσε ότι αργότερα θα πραγματοποιηθούν ακροάσεις στην έδρα της.

Η εκπρόσωπος του Τέιτ, Ματέα Πετρέσκου, δήλωσε σε απάντηση των επιδρομών ότι «αν και οι κατηγορίες στο ένταλμα έρευνας δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί πλήρως, περιλαμβάνουν υποψίες για εμπορία ανθρώπων και ξέπλυμα χρήματος» και πρόσθεσε ότι η νομική του ομάδα είναι παρούσα.

Ο Petrescu δεν αναφέρθηκε στις κατηγορίες που αφορούν ανηλίκους.

Δεκάδες αστυνομικοί και ιατροδικαστές ερευνούσαν το μεγάλο ακίνητο του Τέιτ στην άκρη της πρωτεύουσας Βουκουρέστι. «Καθ’ όλη τη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας, τα πρόσωπα που ερευνώνται επωφελούνται από τα δικονομικά δικαιώματα και τις εγγυήσεις που προβλέπονται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθώς και από το τεκμήριο αθωότητας», σημειώνει η DIICOT στην ανακοίνωσή της.

Ποιος είναι ο περιβόητος influencer

Ο 37χρονος Andrew Tate και ο αδελφός του Tristan, 36 ετών, και οι δύο πρώην kickboxers και διπλοί υπήκοοι Βρετανίας-ΗΠΑ που έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνελήφθησαν το 2022 κοντά στο Βουκουρέστι μαζί με δύο Ρουμάνες. Οι ρουμανικές εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν επισήμως κατηγορίες και στους τέσσερις πέρυσι. Οι ίδιοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Καθώς οι αδελφοί Τέιτ οδηγούνταν από το σπίτι τους σε ένα αστυνομικό βαν έξω από αυτό, ο Άντριου Τέιτ παραπονέθηκε στους δημοσιογράφους ότι η υπόθεση προχωρούσε πολύ αργά. «Ποιος ξέρει τι έχω κάνει λάθος», υποστήριξε.

Ο Άντριου Τέιτ είναι γνωστός για την έκφραση μισογυνιστικών απόψεων στο διαδίκτυο και έχει συγκεντρώσει 9,9 εκατομμύρια οπαδούς στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, ενώ έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι οι εισαγγελείς δεν έχουν στοιχεία εναντίον του και ότι υπάρχει πολιτική συνωμοσία για να τον φιμώσουν. Στο παρελθόν του είχε απαγορευτεί η είσοδος σε διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για μισογυνιστικές απόψεις και ρητορική μίσους.

Σχετικά Άρθρα