Σφοδρή χαλαζόπτωση σε Τρίκαλα, Λάρισα, Κοζάνη και Βέροια (vid)

 Σφοδρή χαλαζόπτωση σε Τρίκαλα, Λάρισα, Κοζάνη και Βέροια (vid)

Ισχυρές καταιγίδες και χοντρό χαλάζι έπεσαν νωρίτερα σήμερα Τρίτη (20/8) σε Τρίκαλα, Λάρισα, Κοζάνη και Βέροια, δημιουργώντας προβλήματα σε ορισμένες περιπτώσεις και το τοπίο να ντύνεται στα λευκά, ακόμα και παροδικά.

Στη Βέροια, σύμφωνα με το verianet.gr, το χαλάζι που έπεσε ήταν μικρό σε μέγεθος στην πόλη, αλλά στα χωριά της Νάουσας έπεφτε σαν πέτρες.

Στη Μυρσίνη Γρεβενών, «άσπρισαν τα πάντα», όπως αναφέρει το kozanimedia.gr εξαιτίας του χαλαζιού που έπεσε, ενώ στη Λάρισα η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές της πόλης, προκάλεσε προβλήματα.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, μεγάλο κλαδί πλατάνου έσπασε και «προσγειώθηκε» στο οδόστρωμα στον κυκλικό Κόμβο του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, ενώ τμήμα της οδού Γεωργίου Σεφέρη πλημμύρισε με τους κατοίκους να προσπαθούν να αποφράξουν φρεάτιο για να φύγουν τα νερά που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Στο κέντρο της πόλης κάδοι απορριμμάτων μετακινήθηκαν από τον δυνατό αέρα, ενώ η Κεντρική πλατεία είναι γεμάτη μικρά κλαδιά με την Πυροσβεστική να έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για κοπές δέντρων.

Οι Μέγιστες Ημερήσιες Βροχοπτώσεις σήμερα

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα ισχυρότερα φαινόμενα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν σήμερα (20/8) στα δυτικά και στα βόρεια.

Ο πίνακας που ακολουθεί παρουσιάζει τους οκτώ σταθμούς που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 περίπου.

Ο μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στο Αγρίνιο (44 χιλιοστά), και ακολούθησαν το Νότιο Πεδίο Κοζάνης (39 χιλιοστά) και τα Λεπιανά Άρτας (35 χιλιοστά).

Meteo.gr - Μέγιστες Ημερήσιες Βροχοπτώσεις

Σχετικά Άρθρα