Ναυάγιο Σικελία: Αγνοείται ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς- Φόβοι για πολλούς νεκρούς- Συγκλονιστικές μαρτυρίες

 Ναυάγιο Σικελία: Αγνοείται ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς- Φόβοι για πολλούς νεκρούς- Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Μέχρι στιγμής ένας νεκρός και έξι αγνοούμενοι έχουν επιβεβαιωθεί από τις ιταλικές αρχές μετά το ναυάγιο του γιοτ στη Σικελία, ενώ αγνοείται και ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πολυτελές σκάφος με βρετανική σημαία έφερε 22 επιβάτες, και βυθίστηκε τα ξημερώματα ενώ ήταν αγκυροβολημένο λίγο έξω από τη Βόρεια ακτή της Σικελίας.

Ιταλικά μέσα κάνουν λόγο για 6 αγνοούμενους, ενώ το επιβεβαιωμένο θύμα είναι ο μάγειρας του γιοτ.

Όπως αναφέρεται, οι δύτες της Πυροσβεστικής που έφτασαν σε βάθος 57 μέτρων, είδαν πτώματα μέσα από τα φινιστρίνια του βυθισμένου σκάφους, καθώς φαίνεται πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Στο ιστιοπλοϊκό των 56 μέτρων επέβαινε ομάδα κυρίως Βρετανών Νεοζηλανδών και Ιρλανδών.

Μέχρι στιγμής διασώθηκαν 15 άτομα από το Λιμενικό, την Πυροσβεστική και από ένα κότερο που αμέσως επιστρατεύτηκε, ενώ στην περιοχή συμβάλλουν στις έρευνες ελικόπτερα και εθελοντές με ταχύπλοα.

Μεταξύ των αγνοουμένων είναι και ο Βρετανός επιχειρηματίας τεχνολογίας Mike Lynch. Η σύζυγός του, Angela Bacares, διασώθηκε. Ο 59χρονος είναι συνιδρυτής της Autonomy Corporation, της εταιρείας ασφάλειας υπολογιστών Darktraceκαι και ιδρυτής της Invoke Capital.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Οι μαρτυρίες των διασωθέντων από το γιοτ συγκλονίζουν με τη γλαφυρότητά τους. Μία από τους επιβάτες, που αναφέρει το BBC μόνο ως Σάρλοτ, είπε:

«Για δύο δευτερόλεπτα έχασα το κοριτσάκι μου στη θάλασσα, μετά το αγκάλιασα αμέσως ξανά μέσα στη μανία των κυμάτων. Την κράτησα σφιχτά, κοντά μου, ενώ η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη, πολλοί ούρλιαζαν».

«Ευτυχώς η σωσίβια λέμβος φούσκωσε και 11 από εμάς καταφέραμε να επιβιβαστούμε», πρόσθεσε.

Λίγο μετά το ναυάγιο, ένα κοντινό σκάφος με ολλανδική σημαία έσωσε τους επιζώντες από τα κύματα, φροντίζοντας τους μέχρι να φτάσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ο καπετάνιος Karsten Borner είπε ότι αφού πέρασε η καταιγίδα, το πλήρωμα παρατήρησε ότι το γιοτ που ήταν πίσω τους είχε εξαφανιστεί.

«Είδαμε μια κόκκινη φωτοβολίδα, οπότε ο συνεργάτης μου και εγώ πήγαμε στο σημείο και βρήκαμε αυτή τη σωσίβια λέμβο να παρασύρεται», είπε.

Η εταιρεία διαχείρισης σκαφών αναψυχής παρέχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη

Η Camper & Nicholsons, διαχειρίστρια εταιρεία του «Bayesian», επιβεβαίωσε στο BBC ότι το σκάφος βυθίστηκε γύρω στις 04:30 (τοπική ώρα) κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων. Η εταιρεία δήλωσε ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 12 επισκέπτες και 10 μέλη του πληρώματος. Σε ανακοίνωσή της πρόσθεσε: «Η ιταλική ακτοφυλακή ηγείται των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης και έχει περισυλλέξει με ασφάλεια 15 άτομα. Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται. «Προτεραιότητά μας είναι να συνδράμουμε στις συνεχιζόμενες έρευνες και να παρέχουμε κάθε απαραίτητη υποστήριξη στους διασωθέντες επιβάτες και το πλήρωμα».

Η ιταλική ακτοφυλακή γνωστοποίησε ότι δύτες πραγματοποιούν έρευνες στο ναυάγιο, σε βάθος 49 μέτρων.

Οι εισαγγελείς στην πόλη Τέρμινι Ιμερέζε ξεκίνησαν έρευνα, για να εξακριβωθούν τα αίτια του ναυαγίου.

Σχετικά Άρθρα