25 φωτιές το τελευταίο 24ωρο

 25 φωτιές το τελευταίο 24ωρο

Σε 25 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι 20 αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη πέντε.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων σε Ηράκλειο, Δράμα, Αττική, Καβάλα, Ζάκυνθο και Καρδίτσα

  • Συνελήφθη, σήμερα 19 Αυγούστου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηρακλείου, ημεδαπός, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, στην Τ.Κ. Επισκοπή, του Δήμου Χερσονήσου, στο Ηράκλειο Κρήτης κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.504€.
  • Συνελήφθη, σήμερα 19 Αυγούστου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηρακλείου, ημεδαπός, ο οποίος προέβη σε θερμές εργασίες προκαλώντας πυρκαγιά εντός γεωργικής έκτασης, στην θέση «Καντρί Καμάρα», του Δ/Δ Κορφών, του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο Κρήτης κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.256€.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.187,50€, χθες 18 Αυγούστου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Δράμας σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Άγιος Τρύφωνας, του Δήμου Δράμας.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.500€, χθες 18 Αυγούστου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μαρκοπούλου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε ρήψη πυρακτωμένων στέρεων καυσίμων εντός μεταλλικού κυτίου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Πόρτο Ράφτη, του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, στην Αττική.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.007,81€, σήμερα 19 Αυγούστου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Καβάλας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση «Φίλιπποι», του Δήμου Καβάλας.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.007,81€, σήμερα 19 Αυγούστου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ζακύνθου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε απόρριψη εύφλεκτων υλικών εντός δασικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Βολιμών, στην νήσο Ζάκυνθο.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.125€, σήμερα 19 Αυγούστου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Καρδίτσας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση φυτικής βλάστησης εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Πεζούλας, στον Δήμο Πλαστήρα, στην Καρδίτσα.

Σχετικά Άρθρα