Πυρκαγιά στο Λιτόχωρο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

 Πυρκαγιά στο Λιτόχωρο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Στις φλόγες παραδόθηκε ένα σπίτι στην Πλάκα Λιτοχώρου, όπου το μεσημέρι της Κυριακής (18/8) ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά. Πριν από λίγα λεπτά, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά, αρκετή ώρα μετά την αποστολή μηνύματος εκκένωσης από το 112 για τους κατοίκους του χωριού.

Μάλιστα, στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ώστε να κατασβεστεί πλήρως η φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση. Συγκεκριμένα στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα, λόγω της φωτιάς, η Hellenic Train προχώρησε σε διακοπή της γραμμής προς τον σταθμό Λιτοχώρου, ανακοινώνοντας: «Με εντολή πυροσβεστικής διακοπή ρεύματος της γραμμής κοντά στο σταθμό Λιτοχώρου λόγω πυρκαγιάς. Η αμαξοστοιχία 1596 θα παραμείνει στο σταθμό των Νέων Πόρων και η αμαξοστοιχία 1597 στο σταθμό του Αιγινίου. Αναμένονται καθυστερήσεις».

Η αμαξοστοιχία 1596 θα παραμείνει στο σταθμό των Νέων Πόρων και η αμαξοστοιχία 1597 στο σταθμό του Αιγινίου. Αναμένονται καθυστερήσεις.

Σχετικά Άρθρα