Γαλλία: Νεκροί και οι δυο πιλότοι των Ραφάλ που συγκρούστηκαν

  Γαλλία: Νεκροί και οι δυο πιλότοι των Ραφάλ που συγκρούστηκαν

Δυο χειριστές της πολεμικής αεροπορίας, που αγνοούνταν μετά τη σύγκρουση εν πτήσει δυο μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων Rafale στην ανατολική Γαλλία χθες Τετάρτη, είναι νεκροί, ανακοίνωσε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αργά το βράδυ μέσω X.

«Πληροφορούμαστε με θλίψη τον θάνατο του σμηναγού Σεμπαστιέν Μαμπίρ και του υποσμηναγού Ματίς Λοράνς σε αεροπορικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης με Rafale», ανέφερε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Διεξάγονταν εντατικές έρευνες μετά τη σύγκρουση των δυο μαχητικών, σε τομέα της Κολομπί λε Μπελ (Λορένη). Τρίτος πιλότος, στα χειριστήρια του άλλου αεροσκάφους, μπόρεσε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του κι είναι σώος.

Το χρονικό

Ένα αεροπορικό ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν δύο στρατιωτικά αεροσκάφη Rafale σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (14/08) στην ανατολική Γαλλία και «ξεκίνησαν επιχειρήσεις αναζήτησης των πιλότων», των αεροσκαφών, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα L’Est Républicain, στο ατύχημα εμπλέκονταν «στρατιωτικά αεροσκάφη».

Η νομαρχία Μερτ-ε-Μοζέλ δεν επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο. «Ένα ατύχημα με δύο αεροσκάφη σημειώθηκε στο Μερτ-ε-Μοζέλ στην περιοχή Κολομπί-λε-Μπελ», τόνισε η νομαρχία σε ανακοίνωσή της, λέγοντας ότι «ενεργοποιήθηκε αμέσως το περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο SATER (αεροπορική διάσωση) σε υποστήριξη στρατιωτικών δυνάμεων».

Η νομαρχία δεν έκανε λόγο για θύματα, τονίζοντας ότι «ξεκίνησαν επιχειρήσεις αναζήτησης για τους πιλότους» ιδίως από την τοπική χωροφυλακή.

«Η στρατιωτική αρχή θα εκδώσει ανακοίνωση για τα αίτια του ατυχήματος», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι «θα δώσει νέα ενημέρωση για την κατάσταση μόλις γίνουν γνωστές νέες πληροφορίες».

Σχετικά Άρθρα