Πυρκαγιές: Προ ημερησίας στη Βουλή ζητεί ο Ανδρουλάκης – Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές

 Πυρκαγιές: Προ ημερησίας στη Βουλή ζητεί ο Ανδρουλάκης – Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στη βορειανατολική Αττική. Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή ζητεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Κωνσταντίνο Τασούλα. Στο θέμα κυβερνητικές πηγές απαντούν ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει να γίνει συζήτηση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο, 

«Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από τις ανεπάρκειες των υπουργών του. Τις ευθύνες για το “επιτελικό” μπάχαλο των κυβερνήσεων του, τις φέρει αποκλειστικά και ακέραια ο ίδιος. Ήρθε η ώρα να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή και τον ελληνικό λαό», σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων πως «ο κρατικός μηχανισμός αποδείχθηκε και φέτος αδικαιολόγητα ανέτοιμος» καθώς «η φωτιά έφτασε μέσα στην Αθήνα, οδηγώντας σε απώλεια ανθρώπινης ζωής, καταστρέφοντας κατοικίες, επιχειρήσεις και κατακαίοντας έναν από τους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου της Αττικής».

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει την ανάγκη για κατεπείγουσες αλλαγές στο σύστημα πολιτικής προστασίας ώστε να καταστεί λειτουργικό και αποτελεσματικό με την εκπόνηση σύγχρονων σχεδίων, που θα απαντούν στα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής.

“Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η κυβέρνηση θα ζητήσει να γίνει συζήτηση στη Βουλή τον Σεπτέμβριο, μόλις περάσει η ένταση και η πίεση από τις πυρκαγιές του Αυγούστου και η αντιπυρική περίοδος βαίνει προς το τέλος της, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί και ο σχετικός απολογισμός”.

Αυτό σχολιάζουν πηγές της κυβέρνησης, στον απόηχο του αιτήματος Ανδρουλάκη για πρόσθετη ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. “Συζήτηση η οποία θα γίνει επί τη βάσει στοιχείων και πραγματικών δεδομένων και όχι με πολιτικά τσιτάτα”, σχολιάζουν οι ίδιες πηγές. 

Σχετικά Άρθρα