Παπακαλιάτης: Μετά το Maestro βάζει στο Netflix και δεύτερη δημιουργία του

 Παπακαλιάτης: Μετά το Maestro βάζει στο Netflix και δεύτερη δημιουργία του

Πίσω στο μακρινό και σκληρό μνημονιακό 2012 ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έκανε την πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα στις εγχώριες αίθουσες. Με το «Αν» σε σενάριο και σκηνοθεσία του ιδίου, όπως και σε όλες του τις σειρές αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία σε πρώτη προβολή έκοψε περισσότερα από 530.000 εισιτήρια σημειώνοντας δεδομένων των συνθηκών εκείνης της περιόδου μεγάλη επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες και έχοντας στη συνέχεια παρουσία σε εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ.

Το σύγχρονο αυτό δράμα αφηγείται δύο ιστορίες με κύριο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη (Παπακαλιάτης). Στη μία ιστορία βγάζει τον σκύλο του βόλτα το βράδυ στην Πλάκα και συναντά τον έρωτα της ζωής του, τη Χριστίνα (Μαρίνα Καλογήρου), στην άλλη περίπτωση δεν γνωρίζει ποτέ τη Χριστίνα, αν και ζουν στην ίδια πόλη.

Πέρα από αυτό η ταινία, μέσα από τις ιστορίες της, έθιξε τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και το πώς επηρεάζουν δύο ανθρώπους που αγαπιούνται.

Στην ταινία το κοινό είδε και τους Γιώργο Κωνσταντίνου και Μάρω Κοντού να διηγούνται τη συνέχεια του «Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα» 45 χρόνια μετά.

Σύμφωνα με το reader.gr, η ταινία μπαίνει τώρα στον κατάλογο του Netflix και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γίνεται ο πρώτος Έλληνας δημιουργός που βλέπει δύο έργα του να φιγουράρουν στη λίστα του streaming κολοσσού.

Τη σειρά «Maestro In Blue» (Αυτή είναι η διεθνής ονομασίας του «Maestro») τα τέσσερα τελευταία επεισόδια της οποίας θα προβληθούν ταυτόχρονα από Mega και Νetflix το φθινόπωρο και το «Αν».

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με το Netflix για τη δημιουργία νέας σειράς ή ταινίας εξ ολοκλήρου αγγλόφωνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η συζήτηση είχε ξεκινήσει πριν τη δημιουργία του «Maestro» και αφορούσε στην παραγωγή ταινίας με φόντο κάποιο Ελληνικό νησί.

Σχετικά Άρθρα