Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο-Υψηλές θερμοκρασίες και βόρειοι άνεμοι

 Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο-Υψηλές θερμοκρασίες και βόρειοι άνεμοι

Αίθριος αναμένεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες. Σήμερα Τετάρτη θα παραμείνουν οι υψηλές θερμοκρασίες, ενώ την Πέμπτη, είναι πιθανές κάποιες βροχές, στα ορεινά της Μακεδονίας. Η θερμοκρασία, θα παρουσιάσει μια μεταβολή , στα  βόρεια της χώρας.

Η Τετάρτη θα φέρει γενικά αίθριο καιρό με βόρειους ανέμους 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά έως 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 39-40 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ σε περιοχές του Ιονίου και του ανατολικού Αιγαίου θα κυμανθεί στους 36-38 βαθμούς. Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 38 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 15-08-2024: Αύξηση ανέμων και μκρές Πιθανότητες Καταιγίδων

Την Πέμπτη, Κοίμηση της Θεοτόκου, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος στις περισσότερες περιοχές, με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί υψηλή, με τις μέγιστες να φτάνουν τους 41 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Στερεά.

Παρασκευή 16-08-2024: Υποχώρηση Θερμοκρασίας στα Βορειοανατολικά

Η Παρασκευή θα παρουσιάσει ελαφρά πτώση της θερμοκρασίας στα βορειοανατολικά, με γενικά αίθριο καιρό στις υπόλοιπες περιοχές. Το απόγευμα, στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, αναμένεται να εμφανιστούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ.

Σαββατοκύριακο 17-18-08-2024: Σταθερές συνθήκες με τοπικές νεφώσεις

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται παρόμοιο καιρικό σκηνικό, με τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να εμφανίζονται πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών όμβρων ή καταιγίδων στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, με ελαφρά πτώση να σημειώνεται την Κυριακή, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βιώνει υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς βόρειους ανέμους, με τους πολίτες να πρέπει να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις και τη διαχείριση της θερμότητας, ειδικά στις περιοχές με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και ανέμους.

Σχετικά Άρθρα