Νορβηγία: Ο γιος της πριγκίπισσας παραδέχτηκε ότι χτύπησε τη σύντροφό του και ότι παίρνει ναρκωτικά

 Νορβηγία: Ο γιος της πριγκίπισσας παραδέχτηκε ότι χτύπησε τη σύντροφό του και ότι παίρνει ναρκωτικά

Ο Μάριους Μποργκ Χέιμπι, 27 ετών, ο μεγαλύτερος γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε-Μάριτ, παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε στη σύντροφό του, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το νορβηγικό μέσο ενημέρωσης NRK.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή, 4 Αυγούστου, όταν ο Χέιμπι συνελήφθη στο Όσλο μετά από καβγά σε διαμέρισμα της πόλης. Ο Χέιμπι κατηγορείται για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές στο σπίτι της γυναίκας με την οποία είχε σχέση. Η γυναίκα έλαβε τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της.

Σε γραπτή δήλωση προς τη δημόσια τηλεόραση, ο Χέιμπι παραδέχθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και κοκαΐνης κατά τη διάρκεια του καβγά, και ανέφερε πως «προκάλεσε σωματικές βλάβες και κατέστρεψε αντικείμενα στο διαμέρισμα». Δήλωσε, επίσης, ότι αντιμετωπίζει «ψυχολογικά προβλήματα» και ότι εδώ και καιρό προσπαθεί να αποτοξινωθεί, έχοντας ήδη ακολουθήσει θεραπεία, την οποία σκοπεύει να συνεχίσει.

Ο Χέιμπι τόνισε ότι η χρήση ναρκωτικών και η ψυχολογική του κατάσταση δεν δικαιολογούν τα γεγονότα, και ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τις πράξεις του, δηλώνοντας έτοιμος να εξηγήσει ειλικρινά την υπόθεση στην αστυνομία.

Ο Μάριους Μποργκ Χέιμπι γεννήθηκε το 1997 από μια σύντομη σχέση της Μέτε-Μάριτ πριν παντρευτεί τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Χάακον, τέσσερα χρόνια αργότερα. Δεν διαθέτει βασιλικό τίτλο ούτε έχει αναλάβει επίσημο δημόσιο ρόλο. Μέχρι στιγμής, τα ανάκτορα δεν έχουν προβεί σε κανένα σχόλιο για την υπόθεση.

Σχετικά Άρθρα