Ζελένσκι:Οι δυνάμεις μας προελαύνουν στο Κουρσκ- Υπό ουκρανικό έλεγχο 74 κοινότητες

 Ζελένσκι:Οι δυνάμεις μας προελαύνουν στο Κουρσκ- Υπό ουκρανικό έλεγχο 74 κοινότητες

Για τις εξελίξεις στο μέτωπο του ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ τοποθετήθηκε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστηρίζοντας ότι 74 οικισμοί βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας. «Οι δυνάμεις μας συνεχίζουν να προελαύνουν στην περιοχή του Κουρσκ», έγραψε μεταξύ άλλων στο Facebook ο Ουκρανός πρόεδρος, ανεβάζοντας και βίντεο με τη νεότερη επικοινωνία που είχε με τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή, Ολεξάντρ Σίρσκι.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Σίρσκι είχε ενημερώσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταλάβει μια έκταση 1.000 τ.χλμ. στην περιφέρεια του Κουρσκ.

«Βρίσκομαι συνεχώς σε επαφή με τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή, Ολεξάντρ Σίρσκι , λαμβάνοντας αναφορές για την κατάσταση στην πρώτη γραμμή και τις επιχειρήσεις μας στην περιοχή του Κουρσκ. Παρά τις δύσκολες και έντονες μάχες, οι δυνάμεις μας συνεχίζουν να προελαύνουν στην περιοχή του Κουρσκ και το «ταμείο συναλλάγματος» του κράτους μας αυξάνεται.

Υπό ουκρανικό έλεγχο βρίσκονται 74 κοινότητες, όπου πραγματοποιούνται επιθεωρήσεις και μέτρα σταθεροποίησης. Η ανάπτυξη ανθρωπιστικών λύσεων για αυτές τις περιοχές συνεχίζεται.

Είμαι ευγνώμων στους πολεμιστές μας για την ηρωική τους υπηρεσία.

Οι προετοιμασίες για τα επόμενα βήματά μας συνεχίζονται».

Σχετικά Άρθρα