Φωτιά στην Αττική: Ποια ήταν η γυναίκα που βρέθηκε απανθρακωμένη στο Χαλάνδρι

 Φωτιά στην Αττική: Ποια ήταν η γυναίκα που βρέθηκε απανθρακωμένη στο Χαλάνδρι

Τραγικός είναι ο απολογισμός από τη μεγάλη φωτιά που καίει για δεύτερο 24ωρο στην Αττική. Ο αριθμός των καμένων σπιτιών, αυτοκινήτων, δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, κτηνοτροφικών μονάδων και πάσης φύσεως επιχειρήσεων παραμένει άγνωστος.

Εκτός, όμως, από τα τα δεκάδες ζώα που κάηκαν ζωντανά, μια γυναίκα δεν πρόλαβε να βρει ασφαλές καταφύγιο και κάηκε ζωντανή στο Πάτημα Χαλανδρίου. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, η γυναίκα δεν κατάφερε να απομακρυνθεί εγκαίρως από το κτίριο της επιχείρησης που κάηκε, με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο.

Πρόκειται για μια αλλοδαπή γυναίκα 65 ετών που εργαζόταν σε εταιρεία στεφανιών και ανθοστολισμών κοντά στο νεκροταφείο στο Πάτημα Χαλανδρίου. Η γυναίκα διέμενε πολλά χρόνια στην Ελλάδα και εργαζόταν στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο. Το βράδυ της Δευτέρας (12.8.2024) οι συνάδελφοί της δήλωσαν πως η γυναίκα αγνοούνταν. Είχε προκληθεί ιδιαίτερη ανησυχία καθώς η γυναίκα δεν απαντούσε στο κινητό της τηλέφωνο.

Η πυροσβεστική άρχισε να ψάχνει και λίγη ώρα αργότερα η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή, καθώς είχε απανθρακωθεί μέσα στη βιοτεχνία όπου εργαζόταν.

Ωστόσο, νεότερη άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας επιβεβαίωσε την τραγική είδηση, καθώς η πυροσβεστική κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο κτίριο εντόπισε τη σορό. Πιθανολογείται πως η γυναίκα εγκλωβίστηκε, όταν νωρίτερα το μέτωπο της φωτιάς είχε κυκλώσει την περιοχή και δεν μπόρεσε να διαφύγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανολογείται ότι το θερμικό φορτίο οδήγησε στην κατάρρευση της μεταλλικής σκεπής με αποτέλεσμα τον θάνατο της γυναίκας. Το κτήριο βρίσκεται στην διασταύρωση της οδού Αναπαύσεως και Στρατονίκης, στα σύνορα Χαλανδρίου – Βριλησσίων, αλλά διοικητικά ανήκει στο Χαλάνδρι.

Η περιοχή στην οποία βρισκόταν η βιοτεχνία, όπου υπάρχουν πολλά θερμοκήπια όπου απασχολούνταν εργάτες, έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα έχουν γίνει στάχτη.

Κάτοικος στο Πάτημα Χαλανδρίου, που μένει δίπλα στην βιοτεχνία που κάηκε ολοσχερώς, είδε το σπίτι του να καίγεται ολοσχερώς.

Σχετικά Άρθρα