Φωτιά στην Αττική: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες-Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις

 Φωτιά στην Αττική: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες-Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες δίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην βορειοανατολική Αττική.

Η φωτιά καίει σε πολλές ενεργές εστίες, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του όρους της Πεντέλης και της λίμνης του Μαραθώνα και δεν έχει ενιαίο μέτωπο, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής και η εικόνα είναι καλύτερη ενώ κόπασαν και οι άνεμοι.

Ωστόσο, στη Νέα Μάκρη η κατάσταση παραμένει δύσκολη καθώς υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση με τη φωτιά να έχει φτάσει κοντά στα πρώτα σπίτια του οικισμού Ερυθρός, που βρίσκεται κοντά στο Κέντρο Υγείας. Οι φλόγες πλησίασαν και τον οικισμό Άγιος Εφραίμ.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, μιλώντας τις πρώτες πρωινές ώρες στον ΣΚΑΪ, είπε ότι υπάρχουν ενεργές εστίες στην περιοχή του Ερυθρού. Όπως είπε, οι φλόγες στις 4 τα ξημερώματα μπήκαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν τα εναέρια μέσα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δόθηκε εντολή να σηκωθούν τρία αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ερυθρός εστάλη λίγα λεπτά μετά τις 05:00, ώστε να απομακρυνθούν μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος προς Ραφήνα.

Πυροσβεστική: Δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, μόνο πολλές ενεργές εστίες

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς είναι καλύτερη. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε όλη την έκταση από Βαρνάβα μέχρι Νέα Μάκρη και Πεντέλη και αντιμετωπίζουν αρκετές διάσπαρτες εστίες.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη Νέα Μάκρη
Επικίνδυνο είναι το μέτωπο της φωτιάς που καίει στη Νέα Μάκρη πίσω από το Κέντρο Υγείας (ώρα 04:30).

Νωρίτερα, υπήρχαν πληροφορίες για αναζωπύρωση στη φωτιά στη Νέα Μάκρη, με τις φλόγες να έχουν πλησιάσει αρκετά κοντά στα πρώτα σπίτια.

Νωρίτερα, εκδόθηκαν δύο 112 για την περιοχή του Μαραθώνα. Το ένα πριν τα μεσάνυχτα για εκκένωση της περιοχής Βράνα Μαραθώνα προς Νέα Μάκρη και ένα δεύτερο, μετά τα μεσάνυχτα για ετοιμότητα στον Μαραθώνα γενικά, λόγω της δασικής πυρκαγιάς

Σχετικά Άρθρα