Πύρινος εφιάλτης σε Καλλιτεχνούπολη και Γραμματικό: Καίγονται σπίτια σε Διώνη και Νταού Πεντέλης

 Πύρινος εφιάλτης σε Καλλιτεχνούπολη και Γραμματικό: Καίγονται σπίτια σε Διώνη και Νταού Πεντέλης

Δραματικές στιγμές ζει η Βορειοανατολική Αττική από χθες καθώς η φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα έχει επεκταθεί μέχρι την Πεντέλη.

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων έχει δημιουργήσει ένα πύρινο μέτωπο άνω των 30 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας στην έκτακτη ενημέρωση, αυτή τη στιγμή δίνεται σκληρή μάχη σε δύο μέτωπα: Το ένα είναι στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης και το άλλο στην περιοχή του Γραμματικού.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στο Διόνυσο, το Βαρνάβα και στο Μικροχώρι.

Στο σημείο επιχειρούν 670 πυροσβέστες, 27 ομάδες δσοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα).

Οι άνεμοι είναι και σήμερα στα 7 μποφόρ και θα παραμείνουν πολύ ισχυροί και τις επόμενες ώρες.

Στην Άνω Διώνη, οι φλόγες καίνε ανάμεσα σε σπίτια. Τιτάνια η μάχη των πυροσβεστών για να σώσουν περιουσίες

Αναζωπύρωση στον Μαραθώνα – Εκκενώνεται το Σουφάνι

Λίγο πριν της 12:00 το μεσημέρι μήνυμα από το 112 ήχησε στους κατοίκους της περιοχής Σουφάνι μετά από αναζωπύρωση στον Μαραθώνα.

Νέο 112 για Ερυθρό Νέας Μάκρης

Μήνυμα για την εκκένωση της περιοχής Ερυθρός στη Νέα Μάκρη εστάλη πριν από λίγη ώρα από το 112.

Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει ότι λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή οι κάτοικοι πρέπει να απομακρυνθούν μέσω της λεωφόρου Μαραθώνος προς Ραφήνα.

Λόγω της φωτιάς, εκκενώθηκαν περίπου στις 5 το πρωί οι οικισμοί της Νέας και της Παλιάς Πεντέλης και λίγο αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Ντράφι, Διώνη, Δαμάρασι Ραφήνας, Νταού Πεντέλης, Αγίου Σπυρίδωνα και Ανατολής Νέας Μάκρης. Παράλληλα εκκενώθηκαν τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καθώς και η μονή του Αγίου Εφραίμ στην περιοχή της Ανατολής και η μονή Πεντέλης.

Η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε δεκάδες απομακρύνσεις ατόμων που κινδύνευαν λόγω των πυρκαγιών, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα το πρωί με την οποία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες που εκδίδονται για την εκκένωση περιοχών και να μην πλησιάζουν τις πυρόπληκτες περιοχές με τα οχήματά τους.

Χθες ένας πυροσβέστης που επιχειρούσε στον Μαραθώνα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Νέας Μάκρης και στη συνέχεια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, με εγκαύματα 2ου βαθμού στα χέρια και στα πόδια.

ΕΛ.ΑΣ: Σε 250απεγκλωβισμούς ατόμων προχώρησε η αστυνομία από χθες

Η ΕΛΑΣ έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό δυνάμεων για την απομάκρυνση πολιτών που κινδυνεύουν στις περιοχές που πλήττονται από τη μεγάλη φωτιά που καίει από χθες στη βορειοανατολική Αττική.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, στην περιοχή επιχειρούν 380 αστυνομικοί με 77 οχήματα, 36 μηχανές, 3 λεωφορεία και 4 βαν.

Παράλληλα, από χθες στις 22:00 έως τις 04:00 αστυνομικοί προχώρησαν στον απεγκλωβισμό 250 ατόμων τα οποία κινδύνευαν.

Καίγονται σπίτια σε περιοχές της Αττικής

Αυτή την ώρα οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι τη Διώνη όπου καίγονται ήδη σπίτια, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. απεγκλώβισε τέσσερα παιδιά και έναν ηλικιωμένο από την οικία τους, μεταφέροντάς τους προς τη λεωφόρο Μαραθώνος. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά στη Διώνη είναι κοντά στην οδό Ηπείρου. Έχει μπει δηλαδή μέσα στον αστικό ιστό.

Ο Σπύρος Ηλίας δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα τόνισε «καίγονται σπίτια μέσα στον Βαρνάβα. Προσπαθώ να βρω κάποιον υπεύθυνο να μας στείλει ένα πυροσβεστικό μέσα στο χωριό να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί».

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=eexbs1hkk5pi2sn&playlistId=v-d3dseurhxhm9

Φωτιά στην Αττική: Στο λιμάνι του Λαυρίου αντί της Ραφήνας θα καταπλεύσουν τρία πλοία

Στο λιμάνι του Λαυρίου αντί της Ραφήνας θα καταπλεύσουν, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τα πλοία superrunner jetandros queen και Θεολόγος Π.

Η απόφαση ελήφθη λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί σε πολλούς δρόμους της Αττικής για τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής.

Σχετικά Άρθρα