Πύρινα μέτωπα στην Αττική/ Συγκλονιστική φωτογραφία με εξαντλημένο πυροσβέστη

 Πύρινα μέτωπα στην Αττική/ Συγκλονιστική φωτογραφία με εξαντλημένο πυροσβέστη

Υπεράνθρωπη είναι η προσπάθεια των πυροσβεστών να αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα στην Πεντέλη και γενικότερα στην Αττική. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία του εξαντλημένου πυροσβέστη μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που αποτύπωσε ο φακός της Τατιάνας Μπόλαρη για την Eurokinissi.

Όπως δήλωσε νωρίς το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης, δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια σκληρή μάχη, όμως παρά τις προσπάθειες η πυρκαγιά εξελίχθηκε με ταχύτητα και αυτή τη στιγμή κινείται προς την κατεύθυνση της Πεντέλης, έχει εξαπλωθεί στο Πεντελικό όρος.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή των συναρμόδιων φορέων, ενώ σηκώθηκαν και εναέρια μέσα.

Οι πυροσβέστες κάνουν υπεράνθρωπη προσπάθεια να εμποδίσουν την ανάπτυξη της πυρκαγιάς και να προστατέψουν τους πολίτες. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσίευει σήμερα η Eurokinissi, έξω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Σε αυτές διακρίνεται ένας εξαντλημένος πυροσβέστης να ξαπλώνει στο έδαφος για να ξεκουραστεί.

Σχετικά Άρθρα