Φωτιά στην Αττική: Eκκενώνονται Διόνυσος και Νέα Πεντέλη

 Φωτιά στην Αττική: Eκκενώνονται Διόνυσος και Νέα Πεντέλη

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής, καθώς το μέτωπο έχει φτάσει στην κορυφογραμμή της Πεντέλης, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει στα Άνω Βριλήσσια, την ίδια στιγμή που καίγονται σπίτια στη Νέα Πεντέλη, η οποία δόθηκε εντολή να εκκενωθεί προς Χαλάνδρι, όπως και ο Διόνυσος, οι κάτοικοι του οποίου καλούνται να μετακινηθούν προς Κηφισιά.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η ένταση των ανέμων δε θα είναι σύμμαχος των δυνάμεων πυρόσβεσης. Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, λειτουργεί ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024 στην Αττική, την οποία δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

«Καίγονται σπίτια στα Βριλήσσια»

«Καίγονται σπίτια στα Βριλήσσια πάρα πολλά», λέει ο εθελοντής πυροσβέστης, Μάνος Χατζάκης, μιλώντας στο MEGA.
«Άνθρωποι προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές, κόσμος απεγκλωβίζεται, ηλικιωμένοι. Στην οδό Καλαβρύτων. Δεν υπάρχει τίποτα, μόνο εθελοντές», σημειώνει.

Στις φλόγες κατασκήνωση ηλικιωμένων

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατασκήνωση ηλικιωμένων στην Πεντέλη. Η φωτιά κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά της, αφήνοντας πίσω της γυμνές λαμαρίνες.

«Γίνεται χαλασμός»

«Χαλασμός γίνεται, μας έχουν έρθει για εκκένωση αλλά ποιος θα αφήσει το σπίτι του;», λέει κάτοικος των Βριλησσίων για τη φωτιά.
«Όλοι παλεύουμε, καθόμαστε μήπως προλάβουμε και σώσουμε κάτι. Τα σπίτια εδώ καίγονται».

Δήμαρχος Χαλανδρίου: Η φωτιά έχει περάσει την Αναπαύσεως

Στο MEGA μίλησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Συμεών Ρούσσος. «Η φωτιά έχει περάσει την Αναπαύσεως. Έχει περάσει απέναντι», είπε μεταξύ άλλων.
Πυκνός καπνός έχει «πνίξει» το Πάτημα Βριλησσίων, με τους κατοίκους να εκκενώνουν την περιοχή.

Στις φλόγες σπίτια στην Πεντέλη

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια στη Νέα Πεντέλη. Οι φλόγες τυλίγουν οικίες, με τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια μάχη με τη φωτιά.
Στις φλόγες παραδόθηκε εγκαταλελειμμένη αποθήκη στην Πεντέλη.

Σχετικά Άρθρα