Συγκλονιστικός Κυνηγάκης: “Ένιωσα πως είχα πολλούς εχθρούς γύρω μου – Στάθηκε δίπλα μου ο Σπύρος Γιαννιώτης”

 Συγκλονιστικός Κυνηγάκης: “Ένιωσα πως είχα πολλούς εχθρούς γύρω μου – Στάθηκε δίπλα μου ο Σπύρος Γιαννιώτης”

Ο Άλκης Κυνηγάκης στις δηλώσεις του μετά την κούρσα της μαραθώνιας κολύμβησης στην οποία κατέλαβε τη 10η θέση, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για τη στήριξη που είχε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία στο ταξίδι του ως το Παρίσι και ευχαρίστησε προσωπικά τον Σπύρο Γιαννιώτη.

Ο Ελληνας πρωταθλητής είπε μεταξύ άλλων: «Ήμουν πολύ κακός σήμερα. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ πολλά πράγματα. Ένιωθα ψυχολογικά κουρασμένος από όλη αυτή τη διαδρομή αυτά τα τρία χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς. Ένιωθα ότι είχα πολλούς εχθρούς γύρω μου. Δουλέψαμε σοβαρά με τον Σπύρο Γιαννιώτη μετά τον Δεκέμβριο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι έξι μήνες, ούτε επτά, ούτε οκτώ είναι τρία χρόνια. Στεναχωριέμαι που δεν είχα ανθρώπους δίπλα μου και αναγκάστηκα να αλλάξω προπονητές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Σπύρο Γιαννιώτη γιατί είναι ο μόνος άνθρωπος που στην ουσία έκατσε δίπλα μου σε αυτό το δύσκολο ταξίδι και έκανε τα πάντα για μένα και εγώ έκανα τα πάντα από τον Δεκέμβρη που πήγα στην Κέρκυρα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, με όλες τις αντιξοότητες που είχα. Δεν είχα ομάδα δίπλα μου. Αντί να μου ανοικτούν οι δρόμοι μετά το Τόκιο, εμένα έσφιξαν οι δρόμοι. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που έγινε αυτό. Δεν καταλαβαίνω γιατί με αντιμετώπισαν έτσι, αυτοί ξέρουν γιατί. Εγώ σε αυτό το αγώνισμα έδωσα την ψυχή μου σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξυπνούσα και σκεφτόμουν αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήρθε δεν ήρθε. Δεν ήρθε. Ξέρω μέσα μου ότι έκανα τα πάντα, ότι ήρθε μπροστά μου από μέσα του πέρασα. Αν κατσω και γράψω βιβλίο δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχω περάσει. Έχω χάσει τον εαυτό μου μέσα από αυτό το ταξίδι. Αποτυχία. Ο αθλητισμός είναι αυτό που είναι. Εγώ αυτό που θα ήθελα να παρακαλέσω είναι να είναι πιο κοντά στους αθλητές αυτοί που πρέπει να είναι, οι αρμόδιοι και να τους αγαπήσουν περισσότερο και όχι να τους βλέπουν σαν εχθρούς, γιατί είμαστε μια ομάδα και μια χώρα και στα κακά και στα άσχημα πρέπει να βρίσκουμε λύσεις και όχι να ρίχνουμε σφαλιαρες επειδή μπορούμε».

Σχετικά Άρθρα