Μάχη με διάσπαρτες εστίες στο Ρέθυμνο -Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις-Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

 Μάχη με διάσπαρτες εστίες στο Ρέθυμνο -Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις-Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στο Ρέθυμνο η οποία έχει επεκταθεί σε μεγάλο τμήμα του δήμου Αμαρίου και έκαιγε ανεξέλεγκτη όλο το βράδυ. Τα ξημερώματα της Πέμπτης (8.8.2024) η εικόνα της φωτιάς παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι άνεμοι έχουν κοπάσει στην περιοχή του Ρεθύμνου και οι Πυροσβέστες ελπίζουν πως με τα εναέρια μέσα θα καταφέρουν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Με το πρώτο φως της ημέρας δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη της Πυροσβεστικής ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς.

Η φωτιά καίει στο Αμάρι και στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου, ενώ επιχειρούν 222 πυροσβέστες, 14 ομάδες πεζοπόρων και 47 οχήματα. Μάλιστα, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν την Τετάρτη «έσπασαν» τη φωτιά σε πολλά μέτωπα και πλέον οι πυροσβέστες βρίσκονται αντιμέτωποι με διάσπαρτες εστίες.

φωτιά

 

Τεράστια έκταση έγινε κάρβουνο

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την περιοχή στο βίντεο που παρουσιάζει το Cretalive, καθώς μια τεράστια πλαγιά που ήταν γεμάτη από μεγάλα ελαιόδεντρα, έχει γίνει κάρβουνο. Οι εστίες πλέον είναι εκατοντάδες, με την έκταση να είναι γεμάτη “καντηλάκια” όπως φαίνεται και στις εικόνες.

Τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται στην Αγία Παρασκευή του δήμου Αμαρίου, στον Άγιο Ιωάννη Αμαρίου και η συγκεκριμένη φωτιά κατευθύνεται προς Αγία Γαλήνη ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνης Μιχάλης Σαρρής.

Από την απέναντι πλευρά, τα μέτωπα αφορούν στο ‘Ανω Μέρος Αμαρίου, Χορδάκι Αμαρίου και Ορνέ Αγίου Βασιλείου. Σημαντική εξέλιξη για τα μέτωπα της φωτιάς είναι το γεγονός ότι το χωριό και οικισμός της Αγίας Παρασκευής, αυτή την ώρα έχει σωθεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σαρρής, ενώ ενημέρωσε παράλληλα πως, έχουν καεί εκατοντάδες ελιές, γεωργική και χορτολιβαδική έκταση, με τους πυροσβέστες να προλαβαίνουν τις φλόγες, μέτρα, όπως χαρακτηριστικά είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν εισβάλουν στο χωριό της Αγίας Παρασκευής.

Να σημειωθεί ότι δύο χρόνια πριν, το Νότιο Ρέθυμνο είχε καεί ξανά,  σε μια φωτιά που έκαιγε επί μέρες…

Σχετικά Άρθρα