Τραμπ για Χάρις-Γουόλς: Είναι ριζοσπάστες και κομμουνιστές- Είμαι ενθουσιασμένος

 Τραμπ για Χάρις-Γουόλς: Είναι ριζοσπάστες και κομμουνιστές- Είμαι ενθουσιασμένος

Ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τον «ενθουσιασμό» του για την απόφαση της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις να επιλέξει τον κυβερνήτη της Μινεσότα, Τιμ Γουόλς, ως αντιπρόεδρό της, χαρακτηρίζοντάς τον ως «πολύ φιλελεύθερο». Υπονόησε, μάλιστα, ότι η Χάρις δεν επέλεξε τον κυβερνήτη της Πενσιλβάνια, Τζος Σαπίρο, επειδή είναι Εβραίος. Σε συνέντευξή του στο Fox News την Τετάρτη, ο Τραμπ συνέκρινε τον Γουόλς με τον προοδευτικό ανεξάρτητο γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, προσπαθώντας να παρουσιάσει το δίδυμο Χάρις-Γουόλς ως «ριζοσπάστες» και «κομμουνιστές». Είπε ότι «δεν θα μπορούσε να είναι πιο ενθουσιασμένος» με την ένταξη του Γουόλς στο ψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών.

«Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πόσο ριζοσπαστική αριστερή ήταν», δήλωσε ο Τραμπ για τη Χάρις. «Αλλά ο Γουόλς είναι μια πιο έξυπνη εκδοχή της. Είναι μάλλον το ίδιο με τον Μπέρνι Σάντερς, ίσως και περισσότερο ριζοσπαστικός».

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι αυτό το ψηφοδέλτιο θα οδηγούσε τη χώρα προς τον κομμουνισμό «άμεσα, αν όχι νωρίτερα».

Εξέφρασε επίσης την έκπληξή του που η Χάρις δεν επέλεξε τον Σαπίρο, τον οποίο θεώρησε «καλύτερη επιλογή», και υποστήριξε ότι ο Σαπίρο δεν επιλέχθηκε λόγω της εβραϊκής του ταυτότητας, που θα «προσέβαλλε κάποιον άλλον». Παράλληλα, έκανε άνοιγμα στους Εβραίους ψηφοφόρους λέγοντας: «Νομίζω ότι θα πάρω έναν τεράστιο αριθμό εβραϊκών ψήφων».

Σύμφωνα με το CNN, ο Σαπίρο -που υποστηριζόταν από κάποιους Δημοκρατικούς και αντι-Τραμπικούς Ρεπουμπλικανούς ως πιο μετριοπαθής επιλογή- δεν τα πήγε καλά κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του με την ομάδα της Χάρις, ενώ ο Γουόλς φάνηκε ευγενικός και συνεργάσιμος. Ο Σαπίρο, από την άλλη, φάνηκε υπερβολικά φιλόδοξος, υποβάλλοντας «πολλές ερωτήσεις» για τον ρόλο του αντιπροέδρου.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα προτιμούσε μια συζήτηση με τη Χάρις να φιλοξενηθεί από το Fox News, αλλά ανέφερε ότι η εκστρατεία του συζητεί και με άλλα δίκτυα για τη διοργάνωση της συζήτησης. Ξεκαθάρισε ότι η απόφαση εξαρτάται από τον ίδιο.

«Θα τη συζητήσουμε στο πολύ κοντινό μέλλον και θα ανακοινωθεί σύντομα», είπε.

«Μπορώ να σας πω ότι κάθε δίκτυο με αγαπάει πολύ αυτή τη στιγμή. Με αγαπούν πολύ… Ποτέ δεν με αγαπούσαν τόσο το CBS και το ABC των ψευδών ειδήσεων… και το NBC. Όλοι είναι ερωτευμένοι μαζί μου τώρα, οπότε λέω ναι (σε τηλεμαχία)», συνέχισε ειρωνικά.

Σχετικά Άρθρα