Το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της Ομάδας των Προσφύγων

 Το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της Ομάδας των Προσφύγων

H Σίντι Ενγκαμπά κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία της Ομάδα των Προσφύφων.

Η Καμερουνέζα στην καταγωγή πυγμάχος, που έχει σπουδάσει εγκληματολογία στο Πανεπιστήμιο του Μπόλτον πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο στα μεσαία βάρη, επικρατώντας της Γαλλίας Νταβινά Μισέλ.

Η γεννημένη στο Καμερούν αθλήτρια μετανάστευσε στο ενωμένο Βασίλειο στα 11 της χρόνια, όπου ζει και προπονείται έως και σήμερα, ενώ πρώτη φορά έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με την ομάδα των Προσφύγων. 

Με την πυγμαχία άρχισε να ασχολείται στα 15 της και γρήγορα ξεχώρισε στις ηλικιακές κατηγορίες της. Στα 18 της έκανε coming out, αποκαλύπτοντας την σεξουαλική της ταυτότητα, κάτι που ήταν αρκετό για να την στείλει στις φυλακές του Καμερούν, αφού η χώρα έχει ποινικοποιήσει τη διαφορετικότητα, σε περίπτωση που ήθελε να επιστρέψει. 

«Το να είμαι στην ομάδα των προσφύγων ήταν μια ευκαιρία ζωής. Πολλοί πρόσφυγες ανά τον κόσμο έχουν πολλές δυνατότητες αλλά οι πόρτες γι αυτούς είναι κλειστές. Είναι μία μεγάλη οικογένεια σε όλο τον πλανήτη. Ήταν μία σκληρή αντίπαλος, πολύ τεχνική. Θέλω να ευχαριστήσω την Βρετανική Ομοσπονδία Πυγμαχίας. Ήταν στο πλευρό μου… με πίστεψαν. Μου έδωσαν την ελπίδα και την πίστη ήταν δίπλα μου στα εύκολα και στα δύσκολα», είπε η Ενγκαμπά.

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Άρθρα