Αρμαντ Ντουπλάντις: Manolo is the Man- Η επιβράβευση Καραλή και από τον χρυσό Ολυμπιονίκη με το νέο παγκόσμιο ρεκόρ

 Αρμαντ Ντουπλάντις: Manolo is the Man- Η επιβράβευση Καραλή και από τον χρυσό Ολυμπιονίκη με το νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν ο άνθρωπος που έκανε όλους τους Ελληνες να πανηγυρίσουν με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Ομως, όταν μιλάμε για άλμα επί κοντώ, το μυαλό όλων πάει στον Αρμάντ Ντουπλάντις. 

Ο Σουηδός υπεραθλητής αμέσως μετά τον άθλο του και το παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε με 6.25 μέτρα, μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τον Καραλή. Οι δύο τους άλλωστε γνωρίζονται πάρα πολλά χρόνια, καθώς άριχισαν σχεδόν μαζί τον πρωταθλητισμό.

«Manolo is the man»! τόνισε αρχικά ο δις Ολυμπιονίκης και πρόσθεσε: «Είναι αδελφός μου, του έστειλα μήνυμα πριν τους αγώνες. Είναι ένας σπουδαίος αθλητής. Είμαστε πάρα πολλά χρόνια αντίπαλοι. Τον σέβομαι απεριόριστα και χαίρομαι πάρα πολύ που κατέκτησε το μετάλλιο» είπε αρχικά ο Σουηδός επικοντιστής, ο οποίος απάντησε με… χιούμορ στην ερώτηση γιατί χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να κάνει το παγκόσμιο ρεκόρ. 

«(γέλια) Ειλικρινά δεν ξέρω τι εγινε. Θα πρέπει να το κοιτάξω», είπε ο Σουηδός σταρ και στη συνέχεια πήγε στην συνέντευξη Τύπου. Εκεί του αναφέραμε ότι παρά το γεγονός  πως είναι μόλις 24 χρονών έχει πετύχει απίστευτα πράγματα. Εύλογα λοιπόν δημιουργείται το ερώτημα «εάν είναι… άνθρωπος»… 

Ο Ντουπλάντις μίλησε στο SDNA και είπε: «Χάρηκα πάρα πολύ για τον Μανόλο απόψε. Το άξιζε και το πήρε. Ξέρετε, του το είχα γράψει από πριν, από το πρωί, ότι τον περιμένω απόψε στο βάθρο.

»Ο Μανόλο είναι καλός φίλος μου, πηδάμε μαζί σε αγώνες από τα 14 μας, από τα 15 μας, εδώ και σχεδόν μια δεκαετία. Έχουμε πολύ καλή σχέση. Ξέρω τα προβλήματα που είχε στο παρελθόν για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, τους τραυματισμούς και τα άλλα, αλλά είναι δυνατός χαρακτήρας, τα ξεπέρασε και σήμερα ήταν η ώρα του να πάρει μετάλλιο. Το πίστευα ότι θα το πάρει, του το έγραψα κιόλας όπως είπα, και το αξίζει 100%.

»Αν κι εγώ έχω γίνει κάτι σε αυτό το αγώνισμα, το οφείλω σε μεγάλο βαθμό στον Μανόλο γιατί ο ανταγωνισμός που είχαμε μεταξύ μας από πολύ μικρές ηλικίες μας με πούσαρε ώστε να ανεβάσω τις επιδόσεις μου και να φτάσω τόσο ψηλά τον πήχη».

Σ τη συνέντευξη Τύπου ο Ντουπλάντις επανέλαβε ενώπιον 30 ξένων κυρίως δημοσιογράφων που είχαν απομείνει ότι η αθλητική του πορεία και το γεγονός ότι έσπασε ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ οφείλεται ως έναν βαθμό και στους άλλους δύο του βάθρου, τον Μανόλο και τον Αμερικανό Κέντρικς.

Οταν ο συντονιστής της συνέντευξης Τύπου επισήμανε ότι ο Καραλής κατέκτησε το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο επικοντώ από το μακρινό 1956, τόσο ο Ντουπλάντις όσο και ο Κέντρικς γύρισαν προς το μέρος του έκπληκτοι και ενθουσιασμένοι: «Σοβαρά ρε φίλε; Από το 1956;».

    Ο Σαμ Κέντρικς, ο οποίος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο πήρε τον λόγο και φυσικά… πείραξε τον Σουηδό Ολυμπιονίκη. 

    «Πρέπει να είναι ρομπότ, πρέπει να εξετάσουμε εάν είναι προϊόν της τεχνητής νοημοσύνης»… 

Σχετικά Άρθρα