ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπολιτευτικά πυρά, δυσαρέσκεια, και “ανακωχή” μέχρι τον Οκτώβριο για τις εσωκομματικές εξελίξεις

 ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπολιτευτικά πυρά, δυσαρέσκεια, και “ανακωχή” μέχρι τον Οκτώβριο για τις εσωκομματικές εξελίξεις

Την ώρα που η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και η Βουλή βρίσκονται  σε θερινές διακοπές και οι αθλητές μας δίνουν τη δική τους μάχη με τα εθνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, διαστάσεις…”βεντέτας” έχει λάβει η αντιπαράθεση μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και κυβέρνησης με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και οικονομικά ζητήματα που αφορούν τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της ΝΔ. Είναι προφανές πάντως ότι η ηγεσία Κασσελάκη και η δραστηριότητα του εντός και εκτός κόμματος προκαλεί πολλά ερωτηματικά μεταξύ των στελεχων του κομματος, είπε τον στηρίζουν είτε όχι και όλοι αναμένουν το κρίσιμο Οκτώβριο, οπότε θα διεξαχθεί το Καταστατικό Συνέδριο του κόμματος, αλλά και ενεργοποίησης των σεναρίων περί εμπλοκής του Αλέξη Τσίπρα στα τεκταινόμενα στο χώρο της κεντροαριστεράς και με το βλέμμα στραμμένο και στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο πάντως η θερινή ραστώνη λειτουργεί κατευναστικά και αποτελεί περίοδο κρίσιμων ωστόσο συζητήσεων και διεργασιών στα νησιά του Αιγαίου και όχι μόνο.

Οι εχθροπραξίες μεταξύ Μυκόνου και Αθηνών στο πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου ξεκίνησαν με αφορμή την σφοδρή κριτική της Κουμουνδούρου στην οικονομική κατάσταση του κυβερνώντος κόμματος και τα χρέη στις Τράπεζες, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να σχολιάζει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Ο @syriza_gr είναι ο βασικός μέτοχος σε διάφορα ΜΜΕ. Ο @skasselakis ως Πρόεδρος του κόμματος έχει την θέση του νομίμου εκπροσώπου του βασικού μετόχου. Στους εργαζομένους στις επιχειρήσεις αυτές χρωστούν δεδουλευμένα και δώρο διακοπών. Τί κάνει ο βασικός μέτοχος την ώρα που οι εργαζόμενοι του υποφέρουν;…διακοπές στη Μύκονο….πάντα έλεγα ότι ο Στέφανος είναι καπιταλιστής αλλά εδώ αποδεικνύεται και κακός καπιταλιστής” και να τονίζει “Εγώ δεν θα πήγαινα ποτέ διακοπές εάν χρώσταγα δώρα και μισθούς στους εργαζομένους μου, ως επιχειρηματίας. Να τα θυμάστε αυτά και όσους εντός Σύριζα ακόμη τον υποστηρίζουν όταν θα τους ακούτε να μιλούν ξανά για τα δικαιώματα των εργαζομένων”

“Επειδή δυσκολεύεται να κάνει ακόμα και μία (πολύ) απλή μέθοδο των τριών, ας βάλει ο κ. Γεωργιάδης κάποιον να προσπαθήσει να του εξηγήσει τις οφειλές της ΝΔ προς προμηθευτές και υπαλλήλους, όπως φαίνονται στον ισολογισμό της” απαντησε πάραυτα με δική του ανάρτηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε “Πώς με τέτοια χρέη, πώς με τέτοιες οφειλές η ΝΔ κάνει την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη; Πώς πλήρωνε τον Γκρίνμπεργκ; Πώς γέμισε προεκλογικά τα social media με διαφήμιση, την ώρα που εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαμε χρήματα ούτε για να κάνουμε χορηγούμενες τις κεντρικές μου ομιλίες;”.

Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ακόμη ότι “το ερώτημα πηγαίνει πιο ψηλά, σε κάποιον που τουλάχιστον γνωρίζει την απλή μέθοδο των τριών: Στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος εκούσια υπερδιπλασίασε τα χρέη της ΝΔ, τα εκτόξευσε στα 488 εκατ. ευρώ και φόρτωσε τους Έλληνες πολίτες με άλλα 52 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο, τα οποία ξοδεύει στην υγειά τους” και υπογράμμισε “Κύριοι της ΝΔ, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει μισό δισ. ευρώ δανεικά κι αγύριστα, οι εργαζόμενοί μας θα μπορούσαν να αμείβονται με μισθούς Γκρίνμπεργκ”

Καυστική ήταν και η απάντηση του  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, υπενθυμίζοντας ότι ο υπουργός Υγείας είναι αντιπρόεδρος ενός κόμματος που χρωστάει περίπου μισό δισ. ευρώ στις τράπεζες. Όπως ανέφερε ηη αξιωματική αντιπολίτευση, “ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντί να ασχοληθεί με το χάος που έχει εσκεμμένα προκαλέσει στο δημόσιο σύστημα υγείας, εξακολουθεί να… τουιτάρει για να επιτεθεί με κάθε αφορμή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον πρόεδρό του” και πρόσθεσε “Το γνωρίζει βέβαια ότι με αυτά που γράφει ουσιαστικά εκθέτει τον Κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, το κόμμα – μπαταχτσή, που έφθασε να χρωστάει περίπου μισό δισ. στις τράπεζες, με όποιες εξαρτήσεις και εξυπηρετήσεις αυτό συνεπάγεται… Στις ίδιες τράπεζες που τη διάσωσή τους πλήρωσε με αίμα ο ελληνικός λαός, στις ίδιες τράπεζες που ακόμα κρατάνε ομήρους δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες μέσω των fund και των servicers”.

“Επειδή τίποτα δεν αποκλείεται, μήπως ο όψιμος συνδικαλιστής της δεκάρας Άδωνις Γεωργιάδης τονίζει πως “ο Κυρ. Μητσοτάκης, παρά την δεινή πράγματι οικονομική κατάσταση του κόμματος, δεν διανοήθηκε ποτέ να αφήσει απλήρωτους εργαζομένους” για να θυμηθούμε όλοι τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των εργαζομένων στον “Κήρυκα Χανίων”, συμφερόντων και του προέδρου της ΝΔ; Μήπως εργαλειοποιεί τους εργαζόμενους για να πετύχει ένα κεκαλυμμένο εσωκομματικό μαχαίρωμα;” κατέληξε με νόημα στη ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε λέγοντας πάντα μέσω του X (πρωην twitter): “Ζητώ συγγνώμη από τον @skasselakis που του χάλασα τις διακοπές του στη Μύκονο και τον ανάγκασα να κάνει από χθες τόσες απεγνωσμένες αναρτήσεις εναντίον μου, αλλά α) δεν έβγαλαν εργαζόμενοι δικοί μου ή της ΝΔ ανακοίνωση εναντίον μας αλλά αντιθέτως έβγαλαν ανακοίνωση οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ του @syriza_gr και η ΕΣΗΕΑ ενάντιον του, β) εάν αντί να κάνει τόσες αναρτήσεις εναντίον μου, ξόδευε τόση ενέργεια για να βρει λύση για τους απλήρωτους μισθούς και τα απλήρωτα δώρα στους εργαζομένους του, ίσως να κατάφερναν και αυτοί να πάνε διακοπές όπως αυτός…”.

Η ανακοίνωση πράγματι της ΕΣΗΕΑ εναντίον του Στ. Κασσελάκης προκάλεσε μεγάλη εντύπωση,  καθώς ανέφερε με δηκτικό τρόπο “Την ίδια ώρα που ο ίδιος, όπως έχει άλλωστε δικαίωμα, βρίσκεται σε διακοπές, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» δεν έχουν λάβει το επίδομα αδείας και όλοι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ», στην ιστοσελίδα avgi.gr και στον Ρ/Σ 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ δεν έχουν λάβει τη μισθοδοσία για τον μήνα Ιούλιο. Καλούμε τον κ. Κασσελάκη να αναλάβει τις ευθύνες του ως Πρόεδρος του κόμματος που είναι ο βασικός μέτοχος των ΜΜΕ αλλά και να συνειδητοποιήσει τους όρους του θεσμικού διαλόγου που είναι απαραίτητος όταν διακυβεύεται το εργασιακό μέλλον δεκάδων εργαζομένων”.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα δε σχολίασαν την ανακοίνωσ της ΕΣΗΕΑ ωστόσο ο κ. Κασσελάκης έσπευσε να σχολιάσει τη νέα ανάρτηση του Αδ. Γεωργιάδη λέγοντας “Θέλει μεγάλο θράσος να μιλάς για χρωστούμενα σε υπαλλήλους άλλου κόμματος, την ώρα που ανακοινώνεται ότι το χρέος του κόμματός σου, της ΝΔ, εκτοξεύτηκε στα 488 εκατ. ευρώ αυξημένο κατά 52 εκατ. ευρώ. Κι όμως, ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός διάλυσης της Υγείας εργαλειοποιεί μία ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και σ’ εμένα προσωπικά. Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Και στο τέλος κάθε μήνα που κάνουμε ό,τι μπορούμε, που προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να πληρώσουμε τους υπαλλήλους μας, έχουμε για ένα μόνο τη συνείδησή μας καθαρή: ότι δεν είμαστε ΝΔ, ότι δεν έχουμε μισό δισ. χρέη στις πλάτες του ελληνικού λαού. Έχω μιλήσει αναλυτικά για την οικονομική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ”.

Και πρόσθεσε “Κι ενώ ο κ. Γεωργιάδης ξέρει ότι αυτή η κατάσταση δεν αλλάζει ανάλογα με το αν είμαι στην Αθήνα ή σε ολιγοήμερες διακοπές, κι ενώ ξέρει ότι έχω δώσει ως ιδιώτης στον ΣΥΡΙΖΑ το ανώτερο ποσό που μου επιτρέπει ο νόμος, παρόλα αυτά δε διστάζει να κομματικοποιήσει ένα ζήτημα επιβίωσης εργαζομένων. Πραγματικά, θέλει μεγάλο θράσος να είσαι Άδωνις Γεωργιάδης. Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Άλλοι πολιτικοί αρχηγοί υπερδιπλασιάζουν τα χρέη του κόμματός τους στην πλάτη των πολιτών, και άλλοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα τηρώντας τη νομιμότητα. Άλλοι πολιτικοί αρχηγοί παίρνουν επίδομα ακόμα και ως… αγρότες, και άλλοι θα εύχονταν ο νόμος να τους επέτρεπε να εισφέρουν περισσότερα χρήματα στο κόμμα τους.”.

“Θέλει μεγάλο θράσος ο @skasselakis να συγκρίνει τα χρέη της ΝΔ. προς τις Τράπεζες, λόγω της μειώσεως της χρηματοδοτήσεως των κομμάτων επί Μνημονίων, με τα χρέη του @syriza_gr προς εργαζομένους!!! Ο @kmitsotakis κύριε Κασσελάκη παρά την δεινή πράγματι οικονομική κατάσταση του Κόμματος, δεν διανοήθηκε ποτέ να αφήσει απλήρωτους εργαζομένους, όπως φυσικά και κανένας προηγούμενος Πρόεδρός μας….εσείς όχι μόνον τους χρωστάτε δώρα και μισθούς αλλά πήγατε ταυτόχρονα και για πολυτελείς διακοπές για να δείξετε πόσο αδιάφορη η ταλαιπωρία τους σας είναι!” σχολίασε εκ νέου ο Κ. Γεωργιάδης και με αφορμή την αποκάλυψη της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” για αυθαίρετη και παράνομη κατασκευή πισίνας στο εξοχικό του στις Σπέτσες επισήμανε “Ο @skasselakis αύριο θα έχει πολλή δουλειά πάλι με τον πληκτρολόγιό του, εκτός αν εξαφανισθεί πράγμα που το βλέπω πιο πιθανόν….”.

Παράλληλα καυστικό ήταν και το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, λέγοντας “Είναι ο ίδιος άνθρωπος που αγνόησε τις διατάξεις του νόμου (τον οποίο είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Τσίπρα) που απαγορεύει συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες. Είναι ο πολιτικός αρχηγός που βγάζει κηρύγματα για τη Δημοκρατία μας και τους θεσμούς από τα σοκάκια της Μυκόνου, τη στιγμή που κάνει τα στραβά μάτια σε εκ νέου προγραφές δημοσιογράφων και δικαστών από το αγαπημένο στέλεχος του κόμματός του, που φοβάται να διαγράψει», επισημαίνει και προσθέτει: Είναι ο πρόεδρος του κόμματος των αμετάκλητα καταδικασμένων από τη Δικαιοσύνη που της επιτίθενται, όταν δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις της»”.

“Με λίγα λόγια, όταν τα μεγάλα λόγια για το κράτος δικαίου βούλιαξαν στον βυθό μιας παράνομης πισίνας” υπογράμμισε.

Άμεση ήταν η  απάντηση στο Πρώτο Θέμα του Στέφανου Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το σκάνδαλο των υποκλοπών και διαπλοκής, φέρνοντας παράλληλα στο φως της δημοσιότητας τις εικονικές μεταβιβάσεις δανείων του Πρώτου Θέματος και την απόκρυψη παρακολούθησης από το Predator.

Όσον αφορά τις “υποτιθέμενες αποκαλύψεις” του Πρώτου θέματος για την αυθαίρετη και παράνομη πισίνα στο σπίτι του στις Σπέτσες, απάντησε ότι “τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ. Άρα, τζίφος η “αποκάλυψη”.

Και απευθυνόμενος στη διεύθυνση της εφημερίδας τόνισε “Κύριε Καραμήτσο, δε σας φοβάμαι. Θα σας αποκαλύπτω όσο έχω δυνάμεις. Όχι ως πρόσωπο -δεν έχω τίποτα προσωπικά μαζί σας- αλλά ως υπόδειγμα διαπλοκής σε μία χώρα, η οποία απλώς δεν αντέχει άλλο σκοτάδι. Είμαι μάλιστα περήφανος που είμαι ο μόνος πολιτικός αρχηγός ο οποίος έχει την τόλμη να τα βάζει μαζί σας χωρίς να φοβάται το τίμημα. Άλλωστε, τι είναι μία ήδη υπάρχουσα δεξαμενή νερού βάθους 1,40 μέτρων μπροστά στο βάθος της Διαφθοράς σας;”.

Η διαμάχη του Στέφανου Κασσελάκη με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, εξαιτίας της πισίνας στο σπίτι του στις Σπέτσες συνεχίστηκε μέχρι χθες το βράδυ, καθώς σε νέα του ανάρτηση επιτέθηκε στο έντυπο, κάνοντας λόγο για προπαγάνδα.

“Έτσι έχει μάθει το πληρωμένο πιστόλι του Μαξίμου, η μονταζιέρα την νυχτας των Τεμπών, να διασπείρει ψέματα και να δολοφονεί χαρακτήρες. Το έχει κάνει επανειλημμένα. Μόνο που σ’ εμένα αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα: Απαντώ. Και θα είμαι εδώ, και θα απαντώ” ανέφερε και πρόσθεσε “Και θα ρωτάω επίσης τον εξαγορασμένο ιδιοκτήτη του Πρώτου Θέματος, μέχρι να απαντήσει:

Κύριε Καραμήτσο,
1) Γιατί σας πλήρωνε ο Λαβράνος του Predator;
2) Πώς εξαγοράστηκαν 26 εκατ. ευρώ χρέη σας;
3) Αποκάλυψα χθες στον ελληνικό λαό τη σκοτεινή διαδρομή του «κουρέματος» των χρεών του Πρώτου Θέματος. Ισχύει ή όχι;
4) Πώς πετάξατε έξω από την εταιρεία την οικογένεια του ιδρυτή σας;”

“Κύριε Καραμήτσο, η αντίστροφη μέτρηση για σας έχει ξεκινήσει και το ξέρετε. Σας εύχομαι παραγωγικές συζητήσεις στην Τήνο με τους χορηγούς σας”κατέληξε στη ανάρτησή του.

Σχετικά Άρθρα