Ο Ελληνοκαναδός που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα κατέθεσε στον ανακριτή Ηρακλείου

 Ο Ελληνοκαναδός που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα κατέθεσε στον ανακριτή Ηρακλείου

Ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 5 Αυγούστου ο 49χρονος Ελληνοκαναδός για να καταθέσει σχετικά με τον άγριο ξυλοδαρμό του σε μπαρ της πόλης της Κρήτης. Όπως αναφέρει το τοπικό neakriti.gr, κατά την είσοδό του Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου συνοδευόταν από τη σύντροφό του και τον δικηγόρο του.

Στο ανακριτικό γραφείο, όπου κλήθηκε για την πρώτη του κατάθεση μετά το περιστατικό, παρέμεινε για περίπου 30 λεπτά. Εκεί, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τον βαρύτατο τραυματισμό του από 4 άτομα, που τον κράτησε για μεγάλο διάστημα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, πριν πάρει εξιτήριο.

Τα δύο άτομα έχουν αναγνωριστεί και αναζητούνται, καθώς σε βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Στο Δικαστικό Μέγαρο ήταν και αρκετοί συγγενείς του 49χρονου, που έχει καταγωγή από τα Ανώγεια, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να βρεθούν δίπλα στον ίδιο και την οικογένειά του.

Υπενθυμίζεται ότι όλα έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης 16/07, όταν ο 49χρονος Ελληνοκαναδός βρισκόταν με τη σύντροφό του και τα δύο παιδιά του (18 και 21 ετών) σε μπαρ του Ηρακλείου, πίνοντας το ποτό τους.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των θυμάτων, ενώ η οικογένεια των τουριστών είχε πληρώσει και αναχωρούσε από το κατάστημα υπήρξε ένα συμβάν με την παρέα των Κρητικών, καθώς ένας εξ αυτών, κατά λάθος, έκαψε τον 49χρονο με το τσιγάρο.

Ο τουρίστας προχώρησε σε παρατήρηση και αυτή ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η επίθεση, η οποία πήρε διαστάσεις, με κάποιους από την παρέα των 4 Κρητικών να του πετάνε καρέκλες στο κεφάλι, ενώ δέχτηκε και πολλαπλά χτυπήματα.

Μάλιστα, επιτέθηκαν στα παιδιά και στην σύντροφο του 49χρονου οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά. Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν την οικογένεια των τουριστών και την μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Σχετικά Άρθρα