Κατζουράκη: Από το μοιραίο τρένο στα Τέμπη στους Ολυμπιακούς Αγώνες- Η έκκλησή της στο δυστύχημα

 Κατζουράκη: Από το μοιραίο τρένο στα Τέμπη στους Ολυμπιακούς Αγώνες- Η έκκλησή της στο δυστύχημα

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη ήταν μία από τους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Η νεαρή αθλήτρια και φοιτήτρια στη Φαρμακευτική στη Θεσσαλονίκη, βγήκε ζωντανή από το μοιραίο τρένο, έχοντας τραυματιστεί ελαφρά, όμως, ο εφιάλτης που έζησε εκείνο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου τη σημάδεψε για πάντα.

Σπουδάζει Φαρμακευτική στη Θεσσαλονίκη, όπου επέστρεφε με την επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο, στην τραγωδία στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους. Η 23χρονη επέβαινε στα τελευταία βαγόνια και βγήκε σώα, παθαίνοντας μόνο ένα διάστρεμμα. 

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη, λίγους μήνες μετά, κατάφερε ένα σπουδαίο επίτευγμα, τόσο αθλητικά όσο και ανθρώπινα, αν αναλογιστεί κανείς το συναισθηματικό βάρος που κουβαλούσε το προηγούμενο διάστημα από τα όσα εφιαλτικά έζησε στα Τέμπη καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η 23χρονη αθλήτρια από τα Χανιά συνέχισε με τον ίδιο ζήλο το πάθος της στη σκοποβολή και δεν σταματά να φέρνει διακρίσεις για την Ελλάδα. Μάλιστα, εξασφάλισε και την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι και προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος ως πρώτη.

«Eίμαι καλά, δώστε αίμα για τους τραυματίες»

Η 23χρονη πρωταθλήτριά μας ήταν ανάμεσα στους επιβάτες της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο χτες βράδυ (28/2) στο ύψος της κοιλάδας των Τεμπών. 

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μοιράστηκε το γεγονός πως είναι καλά στην υγεία της, ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει από τον κόσμο να δώσει αίμα για τις αυξημένες ανάγκες που θα προκύψουν αναφορικά με τους δεκάδες τραυματίες που ακόμα περισυλλέγονται από τα σωστικά συνεργεία τα οποία και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. 

© instagram.com/emma.katzouraki

Έγραψε λοιπόν η Εμμανουέλα«Ευχαριστώ πολύ όσους με παίρνουν τηλέφωνο και μου στέλνουν μηνύματα. Δεν θέλω να είμαι αγενής, δεν μπορώ να απαντήσω αυτή τη στιγμή. Είμαι καλά, πολύ καλύτερα από άλλους πιο άτυχους. Εάν θέλετε να βοηθήσετε, παρακαλώ δώστε αίμα για τους τραυματίες του ατυχήματος».  Τα εύσημα στη νεαρή η οποία, όντας τελικά τυχερή μέσα στην ατυχία της, προσπαθεί να βοηθήσει με το μήνυμα στήριξής της όσους περνάνε δύσκολες ώρες. 

Σχετικά Άρθρα