Η πιο ζεστή μέρα του Αυγούστου(μέχρι στιγμής)-Από αύριο αλλαγή με πτώση θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες

 Η πιο ζεστή μέρα του Αυγούστου(μέχρι στιγμής)-Από αύριο αλλαγή με πτώση θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες

Ο υδράργυρος σήμερα Σάββατο θα σκαρφαλώσει ακόμα και στους 40 βαθμούς Κελσίου, αλλά όπως έχουν ήδη εξηγήσει οι μετεωρολόγοι δεν πρόκειται για καύσωνα. Είναι ίσως η θερμότερη μέρα της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου. Ειδικότερα ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα βόρεια, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, τοπικά 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 39 και τοπικά τους 40, πιθανόν 41 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Με νέα πρόγνωση του καιρού ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς προανήγγειλε ένα ζεστό Σαββατοκύριακο, τονίζοντας μάλιστα πως το Σάββατο ο καιρός θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Προειδοποίησε ακόμα πως η θερμοκρασία θα βρίσκεται 3 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές έως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

«Εξασθένηση ανέμων στα 4-5 μποφόρ το ΣΚ και τη Δευτέρα. Την Τρίτη βοριαδάκι στα 5-6 και την Τετάρτη-Πέμπτη μελτέμι στα 6-7 μποφόρ.

Φαινόμενα αστάθειας κυρίως την Κυριακή στα ηπειρωτικά, που ίσως επηρεάσουν τα βόρεια και δυτικά της Αττικής.

Η πιο ζεστή ημέρα το Σάββατο με τον υδράργυρο και στους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Κυριακή και μετά θα έχουμε υποχώρηση της θερμοκρασίας. Σε γενικές γραμμές η θερμοκρασία θα βρίσκεται περί τους 3 βαθμούς πάνω από τις κανονικές τιμές εως και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος (οχι κάτι ακραίο)».

Mε νέα ανάρτηση ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο για 40άρια αύριο, Σάββατο, 3 Αυγούστου και αναφέρεται στις μέγιστες θερμοκρασίες στη χώρα μέχρι τις 9 Αυγούστου.

Όπως επισημαίνει ο Σάκης Αρναούτογλου σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα, θα πρέπει να υπολογίζουμε έως και 2 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες θερμοκρασίες.

Αντίθετα, σε ορεινές περιοχές έως και 6 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερες και στα παραθαλάσσια, 5 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο οι υψηλότερες θερμοκρασίες μέχρι τις 9 Αυγούστου θα είναι:

  • Σάββατο 3 Αυγούστου: 40 °C
  • Κυριακή 4 Αυγούστου: 36 °C
  • Δευτέρα 5 Αυγούστου: 36 °C
  • Τρίτη 6 Αυγούστου: 36 °C
  • Τετάρτη 7 Αυγούστου: 36 °C
  • Πέμπτη 8 Αυγούστου: 36 °C
  • Παρασκευή 9 Αυγούστου: 36 °C
kairos, καιροσ προγνωση, αρναουτογλου

O μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καιρό του πρώτου 10ημέρου του Αυγούστου, αναφέρει πως ο καύσωνας που ταλαιπώρησε τη χώρα για σχεδόν δύο μήνες φαίνεται πως υποχωρεί.

Αφήνοντας αιχμές κατά συναδέλφων που προέβλεπαν νέο κύμα καύσωνα διαρκείας, ο κ. Μαρουσάκης προβλέπει σε ανάρτησή του πως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον προγνωστικό ορίζοντα.

Αντιθέτως, όπως σημειώνει, μετά την άνοδο της θερμοκρασίας τη Παρασκευή και το Σάββατο, την Κυριακή αναμένεται αστάθεια και πτώση της θερμοκρασίας.

«Ο καιρός όπως όλα δείχνουν δεν θέλει να ικανοποιήσει αυτούς που πριν καλά καλά ξεκινήσει ο μήνας κάνανε λόγο για έναν Αύγουστο φωτιά με ένα νέο κύμα καύσωνα διαρκείας να επηρεάζει τη χώρα σπάζοντας και πάλι τα ρεκόρ, μιας και μέχρι τις 10 τουλάχιστον του μήνα δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον προγνωστικό ορίζοντα, αντιθέτως μάλιστα μετά από μια σύντομη άνοδο του υδραργύρου το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο, ακολουθεί η Κυριακή με έντονη αστάθεια και πτώση της θερμοκρασίας για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και πάλι τα μελτέμια με τη φυσιολογική ζέστη προς τα ανατολικά και περισσότερο έντονη πιο δυτικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός μετεωρολόγος.

Στην Αττική, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος για σήμερα Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχει ζέστη αλλά και αεράκι. Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές- απογευματινές ώρες, οπότε στα βόρεια, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θαλάσσια τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Κρητικό πέλαγος τοπικά 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς και στα νότια έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί από 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία ο καιρός γενικά είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 39 με 40 και πιθανόν τοπικά έως 41 βαθμούς Κελσίου και στις Σποράδες έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 04-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 05-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΤΡΙΤΗ 06-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ TΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 07-08-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Σχετικά Άρθρα