ΣΥΡΙΖΑ: “Φωνές” για παρά θιν’ αλός αντιπολίτευση- Τα βλέμματα στην Επιτροπή για τις υποκλοπές 

 ΣΥΡΙΖΑ: “Φωνές” για παρά θιν’ αλός αντιπολίτευση- Τα βλέμματα στην Επιτροπή για τις υποκλοπές 

Οι ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις με αφορμή κυρίως το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές σε συνδυασμό με την θερινή ραστώνη έχουν βάλει φρένο στις  εσωκομματικές έριδες στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη, παρά τη μουρμούρα ότι δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση παρα θιν αλός από τη Μύκονο, να “πυροβολεί” διαρκώς την κυβέρνηση με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι αργά χθες το βράδυ με αφορμή τη δημοσιοποίηση το ισολογισμού της ΝΔ σχολίασε μέσω του λογαριασμο΄του στο X (πρώην twitter):

“Τόσα χρόνια τα ΜΜΕ της προπαγάνδας του Μαξίμου προσπαθούν να μας πείσουν ότι ζούμε σε μια άλλη πραγματικότητα. Για την ακρίβεια, τα υψηλά ενοίκια, την αισχροκέρδεια δεν φταίει ο Κ. Μητσοτάκης αλλά πάντα κάποιος άλλος. Κατά τα άλλα παρουσιάζεται και ως σπουδαίος οικονομικός διαχειριστής”. Και τόνισε “Αλήθεια διαβάσατε πουθενά ότι οι οφειλές της ΝΔ εκτοξεύτηκαν κατά 52 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο; Διαβάσατε σήμερα ότι το χρέος της ΝΔ ανέβηκε στα 488 εκατ. ευρώ; Δεν τα διαβάσατε, γιατί όλα αποσιωπούνται”, επισημαίνοντας “Αυτή είναι η ενημέρωση της προπαγάνδας. Αλλά αυτή είναι και η πολιτική Μητσοτάκη. Δανεικά και αγύριστα, και ευνοϊκά κουρέματα για τους ίδιους, με κόστος στον ελληνικό λαό.”

Είχε προηγηθεί ανάρτηση με δριμεία κριτική προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη οποία ανέφερε χαρακτηριστικά “Προχθές: Στο αρχείο οι υποκλοπές, νόμιμες οι παρακολουθήσεις των υπουργών (και παραμένουν υπουργοί!). Χθες: Φιάσκο η σύλληψη των «δολοφόνων» του Καραϊβάζ. Σήμερα: Ελεύθερος ο σταθμάρχης των Τεμπών, το διορισμένο από τον Κώστα Καραμανλή «ανθρώπινο λάθος» στο οποίο φορτώθηκε όλη η ευθύνη του κρατικού εγκλήματος”, σημειώνοντας “Η «σύγχρονη δεξιά» έχει το δόγμα «κάτσε λίγο στην άκρη και θα σε φροντίσουμε εμείς». Για τον Ουμπέρτο Έκο, Αύγουστος ήταν ο μήνας που δεν υπάρχουν ειδήσεις. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Αύγουστος είναι ο μήνας που ξεπλένει τα ίχνη του καθεστώτος του. Τώρα που λείπουν οι πολίτες, χορεύουν τα τρωκτικά.”.

  • Ενώ παράλληλα συνέχισε την κριτική του προς ενημερωτικές ιστοσελίδες επειδή χαρακτήριζαν  ως “εντυπωσιοθηρία”  την πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, “μία μέρα μετά την αρχειοθέτηση ενός σκανδάλου που σε κανονική ευρωπαϊκή χώρα θα είχε ρίξει την κυβέρνηση” όπως ανέφερε.

“Αντικειμενική δημοσιογραφία” είναι να ονομάζεις “εντυπωσιοθηρία” το αίτημα της αντιπολίτευσης να έρθουν οι εισαγγελείς να ενημερώσουν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (όπως προβλέπεται από το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής) και να δώσουν στα μέλη της το Πόρισμα της αρχειοθέτησης και το σύνολο της δικογραφίας” σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε “Αυτό το δραματικό καθεστώς των τελευταίων 5 ετών έχει τον τρόπο να εξαγοράζει δικαιοσύνη, ενημέρωση, συνειδήσεις – τον τρόπο να εξαϋλώνει τη δημοκρατία. Δυστυχώς, αυτό που ζει η πατρίδα μας δεν είναι ευρωπαϊκή δημοκρατία. Είναι banana republic. Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας, στον λαό μας, στη δημοκρατία μας να ανθίσει. Εμπιστευθείτε τις δυνάμεις σας. Εμπιστευθείτε τη γενιά μας να τα αλλάξει όλα.”.

Στο πλαίσιο αυτό, τα βλέμματα στην Κουμουνδούρου είναι στραμμένα σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (10.0΄π.μ.), εκτιμώντας ότι μέσα από την διαδικασία τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αναδείξουν το σχέδιο συγκάλυψης του “σκανδάλου των υποκλοπών” με τη βούλα του Μαξίμου και του Αρείου Πάγου, 50 χρόνια από  την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

“Το πόρισμα της Εισαγγελέως παραβιάζει τη λογική, γι’ αυτό μιλάμε για προσπάθεια συγκάλυψης και κουκουλώματος”, τόνισε σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά και πρόσθεσε ότι “η αντιπολίτευση όφειλε και οφείλει να ασκεί όλες τις δυνατότητες που της δίνει και ο Κανονισμός της Βουλής, ούτως ώστε να προκαλεί τη διαφάνεια σε διάφορα ζητήματα τα οποία απασχολούν την κοινή γνώμη, όπως η προσπάθεια συγκάλυψης στο σκάνδαλο των υποκλοπών”.

Μιλώντας στην εκπομπή του Open “Ώρα Ελλάδος”, αναφορικά με το αίτημα να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη και ο αντεισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης η κ. Κεχαγιά σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που κατέθεσαν το αίτημα επιδιώκουν να διαβιβαστεί η δικογραφία, “να έχουμε το πόρισμα και να καταλάβουμε τι ακριβώς έχει συμβεί με βάση την ανακοίνωση της κ. Αδειλίνη, η οποία θεωρούμε ότι είναι μια πολιτική ανακοίνωση η οποία δεν διαφωτίζει την υπόθεση”.

“Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι προσπαθεί να κλείσει και να αρχειοθετήσει την υπόθεση οριστικά” επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπο του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης και κουκουλώματος, ενώ στο ερώτημα γιατί η δικαιοσύνη να θέλει να το συγκαλύψει, σχολίασε ότι “αυτό είναι θέμα της Δικαιοσύνης” και πως “η Δικαιοσύνη πρέπει να απαντήσει με βάση ποια στοιχεία θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης και ότι πρέπει να κλείσει αυτός ο φάκελος”.

Σχετικά Άρθρα