Ολυμπιακοί Αγώνες: Προκρίθηκαν στους τελικούς Γκούσιν και Φραντζεσκάκης

 Ολυμπιακοί Αγώνες: Προκρίθηκαν στους τελικούς Γκούσιν και Φραντζεσκάκης

Η Τατιάνα Γκούσιν ζει την κορυφαία στιγμή της καριέρας της, καθώς προκρίθηκε στον τελικό του άλματος εις ύψος των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Παρίσι. 

Η Ελληνίδα άλτρια, υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια το 1,83μ και το 1,88μ, ενώ απέτυχε στο πρώτο της άλμα στα 1,92 μέτρα. Ομως στην συνέχεια, η Γκούσιν πέρασε το συγκεκριμένο ύψος και συνέχισε στα 1,95 μέτρα, όπου είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Ωστόσο, το επιτυχημένο άλμα στα 1,92 μέτρα ήταν ικανό να δώσει την πρόκριση στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια. 

    Υπνεθυμίζεται, ότι το όριο πρόκρισης ήταν ένα μέτρο και 97 εκατοστά, ενώ οι αθλήτριες, οι οποίες θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια, είναι οι εξής:

Γιαροσλάβα Μάχουτσικ (Ουκρανία)

Ελέανορ Πάτερσον (Αυστραλία)

Κριστίνα Χόνσελ (Γερμανία)

Ελενα Κουλιτσένκο (Κύπρος)

Ναουάλ Μενικέρ (Γαλλία)

Βαλντιλέϊα Μάρτινς (Βραζιλία)

Αντζελίνα Τόπιτς (Σερβία)

Νίκολα Ολισλάγκερς (Αυστραλία)

Ιρίνα Γκερασένκο (Ουκρανία)

Σάφινα Σαντουσλάγεβα (Ουζμπεκιστάν)

Τατιάνα Γκούσιν (Ελλάδα)

Μπουσέ Σαβασάν (Τουρκία)

Βάσθι Κάνιγχαμ (ΗΠΑ)

Στον τελικό της σφυροβολίας ο Φραντζεσκάκης

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας στο Παρίσι.
Μία βολή και καλή, στα 75.53 ήταν αρκετή για να βάλει τον Χρήστο Φραντζεσκάκη στον τελικό της σφυροβολίας. Ο Χανιώτης πρωταθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη, αν και δεν το συνηθίζει, μπήκε δυνατά στον προκριματικό, όπως έπρεπε να γίνει σε αγώνα τόσο υψηλού επιπέδου και έπιασε τα μέτρα που τον έβαλαν στον τελικό.

Μόλις πέντε είχαν πετύχει καλύτερη βολή από αυτόν στο πρώτο γκρουπ του προκριματικού που προηγήθηκε και μόλις έξι έριξαν μακρύτερα στο δικό του όμιλο, μεταξύ των οποίων ο ασυναγώνιστος Καναδός παγκόσμιος πρωταθλητής, Ίθαν Κάτσμπεργκ (79.93).

Για την ιστορία, η δεύτερη βολή του Έλληνα πρωταθλητή ήταν 73.94 και η τρίτη 74.21. Το όριο πρόκρισης ήταν 77.00, αλλά το πέρασαν μόνο πέντε αθλητές.

Σχετικά Άρθρα