Ολυμπιακοί: Μεγάλη ελληνική επιτυχία στην κωπηλασία-Δύο χάλκινα από Φίτσιου-Κοντού και Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζή

 Ολυμπιακοί: Μεγάλη ελληνική επιτυχία στην κωπηλασία-Δύο χάλκινα από Φίτσιου-Κοντού και Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζή

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού στο σκιφ ελαφρών βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!

Λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών από τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρο Γκαϊδατζή, οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού αναδείχτηκαν «χάλκινες» στο ίδιο αγώνισμα, των γυναικών, στην κωπηλασία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χάρισαν στην Ελλάδα το 4ο κατά σειρά μετάλλιο στο Παρίσι και το 6o Ολυμπιακό μετάλλιο στην ελληνική κωπηλασία.

Νωρίτερα, όπως προαναφέρθηκε, οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία, το 3ο κατά σειρά μετάλλιο της Ελλάδας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. 

Η Γκούσιν προκρίθηκε στον τελικό του ύψους

Η Τατιάνα Γκούσιν ζει την κορυφαία στιγμή της καριέρας της, καθώς προκρίθηκε στον τελικό του άλματος εις ύψος των Ολυμπιακών Αγώνων, που διεξάγονται στο Παρίσι. Η Ελληνίδα άλτρια, υπερέβη με την πρώτη προσπάθεια το 1,83μ και το 1,88μ, ενώ απέτυχε στο πρώτο της άλμα στα 1,92 μέτρα. Ομως στην συνέχεια, η Γκούσιν πέρασε το συγκεκριμένο ύψος και συνέχισε στα 1,95 μέτρα, όπου είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Ωστόσο, το επιτυχημένο άλμα στα 1,92 μέτρα ήταν ικανό να δώσει την πρόκριση στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια. 

    Υπνεθυμίζεται, ότι το όριο πρόκρισης ήταν ένα μέτρο και 97 εκατοστά, ενώ οι αθλήτριες, οι οποίες θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια, είναι οι εξής:

Γιαροσλάβα Μάχουτσικ (Ουκρανία)

Ελέανορ Πάτερσον (Αυστραλία)

Κριστίνα Χόνσελ (Γερμανία)

Ελενα Κουλιτσένκο (Κύπρος)

Ναουάλ Μενικέρ (Γαλλία)

Βαλντιλέϊα Μάρτινς (Βραζιλία)

Αντζελίνα Τόπιτς (Σερβία)

Νίκολα Ολισλάγκερς (Αυστραλία)

Ιρίνα Γκερασένκο (Ουκρανία)

Σάφινα Σαντουσλάγεβα (Ουζμπεκιστάν)

Τατιάνα Γκούσιν (Ελλάδα)

Μπουσέ Σαβασάν (Τουρκία)

Βάσθι Κάνιγχαμ (ΗΠΑ)

Έκτες οι Μπούρμπου και Αναστασιάδου στη δίκωπο

Την έκτη θέση κατέλαβαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο γυναικών, στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με χρόνο 7:13.30. Ο συναγωνισμός ήταν υψηλός και οι Ελληνίδες κωπηλάτριες έμειναν από νωρίς πίσω και δεν κατάφεραν να ανεβάσουν ρυθμό, μένοντας στην τελευταία θέση του τελικού. Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή της Χριστίνας Μπούρμπου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Τόκιο αγωνίστηκε στο ίδιο αγώνισμα, τη δίκωπο γυναικών, έχοντας όμως συναθλήτρια τότε την Μαρία Κυρίδου, για να αναδειχτούν 5ες. Στο Τόκιο ήταν η πρώτη φορά που η ελληνική κωπηλασία μετείχε στο αγώνισμα της δικώπου γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Παρίσι ήταν η 2η παρουσία ελληνικού πληρώματος στη δίκωπο γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην πρώτη συμμετοχή της Αναστασιάδου στο μεγαλύτερο αθλητικό «ραντεβού» του πλανήτη. 

Το χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο γυναικών στο Παρίσι κατέκτησαν οι Ολλανδές Ύμκε Κλέβερινγκ και Βερονίκ Μέεστρ με χρόνο 6:58.67. Το ασημένιο μετάλλιο οι Ρουμάνες Ιωάννα Βριντσεάνου και Ροξάνα Άνγχελ με χρόνο 7:02.97, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αυστραλές Τζες Μόρισον και Άναμπελ ΜακΙντάιαρ με επίδοση 7:03.54.

Η εξάδα του τελικού της δικώπου γυναικών με ελληνική συμμετοχή έχει ως εξής:

1. Ύμκε Κλέβερινγκ και Βερονίκ Μέεστρ              (ΟΛΛΑΝΔΙΑ) ΧΡΥΣΟ

2. Ιωάννα Βριντσεάνου και Ροξάνα Άνγχελ            (ΡΟΥΜΑΝΙΑ) ΑΣΗΜΕΝΙΟ

3. Τζες Μόρισον και Άναμπελ ΜακΙντάιαρ             (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ) ΧΑΛΚΙΝΟ

4. Άζτσα Τσαϊκόφσκι και Τζες Θοένες                (ΗΠΑ)

5. Καμίλε Κραλικάιτε και Λέβα Αντομαβιτσιούτε      (Λιθουανία)

6. Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου (ΕΛΛΑΔΑ)

Σχετικά Άρθρα