Κούγιας: Δήλωση για την αποφυλάκιση του σταθμάρχη στην τραγωδία των Τεμπών

 Κούγιας: Δήλωση για την αποφυλάκιση του σταθμάρχη στην τραγωδία των Τεμπών

Αποφυλακίζεται ο σταθμάρχης Λάρισας ο οποίος είχε βάρδια ο βράδυ που συνέβη το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο ειδικός εφέτης ανακριτής έκανε δεκτή την αίτηση που είχε καταθέσει ο σταθμάρχης μέσω του δικηγόρου του, για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με περιοριστικούς όρους.

Στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, που στοίχησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, είχε προφυλακιστεί και ο προϊστάμενος του τμήματος επιθεώρησης του ΟΣΕ Λάρισας, ο οποίος έχει αφεθεί επίσης ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο Αλέξης Κούγιας με δήλωσή του αναφέρθηκε στο γεγονός δηλώνοντας ότι τα πολιτικά παιχνίδια οδήγησαν στην επιμήκυνση της ανακριτικής διαδικασίας και κατά ακολουθία στην αποφυλάκισή του σταθμάρχη.

Τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας

«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά δικαιώθηκα.

Τα κωμικά νομικού περιεχομένου αιτήματα και η ακραία πολιτική εκμετάλλευση αυτής της τραγωδίας από άσχετους με το ποινικό δίκαιο αρχηγούς και στελέχη πολιτικών κομμάτων και το περιβάλλον τους, οδήγησαν στη χωρίς κανένα λόγο επιμήκυνση της ανακριτικής διαδικασίας και στην αποφυλάκιση του κύριου υπευθύνου αυτού του ακραίου εγκλήματος, αφού συμπληρώνεται το ανώτατο όριο της προσωρινής κρατήσεως των 18 μηνών και θα έμενε ελεύθερος χωρίς καν περιοριστικούς όρους.

Όλοι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τον πόνο των συγγενών, νομικοί και μη, θα πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη.

Δυστυχώς, οι έννοιες της προσωπικής και νομικής αξιοπρέπειας δεν υπάρχουν σε όλους τους συναδέλφους.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη και ενώ η δίκη ήδη θα είχε αρχίσει από τον Ιούνιο οδηγούμεθα στη δικαιοδοτική κρίση, χωρίς έστω και ένας από τους κατηγορουμένους να είναι προσωρινά κρατούμενος».

Σχετικά Άρθρα