Η αλήθεια για το πώς περνούν στις διακοπές τους οι δισεκατομμυριούχοι

 Η αλήθεια για το πώς περνούν στις διακοπές τους οι δισεκατομμυριούχοι

Ο εκπληκτικός κόσμος των ιδιωτικών ταξιδιών δισεκατομυριούχων, βίλες, αποδράσεις σε νησιά και εμπειρίες κατά παραγγελία. «Ο λόγος που μας αρέσει να κάνουμε κράτηση για ταξίδια 18 μήνες πριν είναι να βρίσκουμε τους σωστούς ανθρώπους όσο και τα σωστά μέρη», λέει ο Jules Maury, επικεφαλής του Scott Dunn Private. “Είναι όλα σχετικά με τα άτομα που χρησιμοποιείτε και στη συνέχεια τη δημιουργία μιας εμπερίας για τον πελάτη.”

Για την εμπειρία αυτή, οι ειδικοί μπορεί να κανονίσουν αυτοσχέδιες παραστάσεις όπερας ή βόλτες με ελικόπτερο για να δει το «enrosadira», το ηλιοβασίλεμα των Δολομιτών. Ή η μακροχρόνια κάτοικος της Βενετίας Mimi Todhunter, της οποίας το μαύρο βιβλίο είναι ένα Βενετσιάνικο Who’s Who, με γονδολιέρηδες, μουσικούς και αρχαιολόγους, μια εκλεκτική ομάδα που της αρέσει να συγκεντρώνει για δείπνα στο παλάτι της. Στην Αίγυπτο, ο επισκευαστής Μοχάμεντ είναι γνωστό ότι διοργάνωσε επισκέψεις πριν από την έναρξη λειτουργίας του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου και οι επαφές του στο Υπουργείο Αρχαιοτήτων μπορούν να οργανώσουν πρόσβαση σε αρχαιολογικές ανασκαφές, κατά τα άλλα, εκτός ορίων.

Οι βίλες γίνονται μεγαλύτερες και καλύτερες

«Η πανδημία ήταν ένα σημείο καμπής για τη βίλα», λέει η Rossella Beaugié, συνιδρύτρια του ειδικού στη Μεσόγειο The Thinking Traveller. «Οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι μπορούσαν να έχουν τις ίδιες υπηρεσίες όπως στα καλύτερα ξενοδοχεία – αλλά μπορούσαν να περπατήσουν με τις πιτζάμες τους». Όσο για συγκεκριμένες τάσεις, λέει ότι το μεγαλύτερο είναι συχνά καλύτερο. «Έχουμε δει μια αυξημένη ζήτηση για τις μεγαλύτερες βίλες μας, καθώς περισσότεροι άνθρωποι φέρνουν όλη την οικογένεια ή μεγάλες παρέες φίλων. Και ενώ ένα μεγαλύτερο μέλος μπορεί να πληρώσει, έχουμε δει τα 20-somethings να έχουν μεγαλύτερη επιρροή στη λήψη αποφάσεων. Τείνουν να τους αρέσουν μέρη που φαίνονται υπέροχα στο Instagram, όπως το Casino Doxi Stracca στην Απουλία, με το παρεκκλήσι δίπλα στην πισίνα ή το πανέμορφο Antika στο νησί Panarea της Σικελίας». thethinkingtraveller.com

Οι πτήσεις τσάρτερ αλλάζουν

Η πανδημία δημιούργησε έκρηξη στα ιδιωτικά αεροπορικά ταξίδια – και πολλοί δεν έχουν επιστρέψει στην πρώτη θέση. Ευτυχώς, το τμήμα έχει γίνει πιο περιεκτικό και τουλάχιστον ελαφρώς πιο φιλικό προς το περιβάλλον: εταιρείες με κοινή χρήση πτήσεων όπως η Surf Air επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να κλείνουν εφεδρικές θέσεις σε ιδιωτικές τσάρτερ στις ΗΠΑ και ο Scott Dunn Private partner Victor είναι ο πρώτος τζετ τσάρτερ που χρησιμοποιεί Βιώσιμο αεροπορικό καύσιμο για κάθε πτήση. Εν τω μεταξύ, ιδιωτικοί τερματικοί σταθμοί φυτρώνουν στα αεροδρόμια. Η αμερικανική PS διαθέτει βελούδινες σουίτες και ιδιωτικά αυτοκίνητα προς αεροπλάνα (συμπεριλαμβανομένων εμπορικών πτήσεων) στο Λος Άντζελες και την Ατλάντα, με σχέδια να επεκταθεί στο Μαϊάμι και το Ντάλας.

Τα σαφάρι είναι πιο αποκλειστικά

Το σαφάρι ήταν μια κοινόχρηστη υπόθεση. Οι πρωτοπόροι περιλαμβάνουν το House in the Wild με οκτώ υπνοδωμάτια, σε μια υπέροχη στροφή του ποταμού Mara της Κένυας, που ανήκει στους Tarquin και Lippa Wood, ιδρυτές της γύρω περιοχής Enonkishu Conservancy και Onduli Enclave, τρεις σουίτες αποκλειστικής χρήσης με θέα στο τοπίο της Damaraland της Ναμίμπια. Υπάρχουν νέες προσθήκες φέτος, όπως το Singita Milele, πέντε ιδιωτικές σουίτες σε μια εξαιρετική θέα στη μετανάστευση των αγριομελισσών στο εμβληματικό καταφύγιο Grumeti της Τανζανίας. Και το υψηλής σχεδίασης Melote House, σκαμμένο στο τοπίο σαν φωλιά οικολογικού Μποντ στο φιλικό προς τους ρινόκερους καταφύγιο Lapalala Wilderness Reserve της Νότιας Αφρικής.

Τάσεις βίντεο

«Οι πελάτες μας πληρώνουν για την πρόσβαση στο μικρό μου μαύρο βιβλίο και επειδή ξέρουν ότι μπορούμε να κάνουμε το αδύνατο – είτε αυτό είναι το κλείσιμο της Αγίας Σοφίας, η εξασφάλιση εισιτηρίων Super Bowl της τελευταίας στιγμής ή η λήψη βασιλικού εντάλματος για παράλειψη καραντίνας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Πρόκειται να γνωρίζεις τον πελάτη, αλλά και να γνωρίζεις τις λεπτομέρειες κάθε προορισμού: τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, όταν η κίνηση θα είναι ταραχώδης, τα πάντα. Είναι δουλειά μου να ξέρω πότε μπορεί να υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι δισεκατομμυριούχοι στο Ritz στο Παρίσι.

«Γνωρίζουμε τους πελάτες μας και τις συγκεκριμένες ανάγκες τους πολύ καλά. Όταν πήγαμε έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ στην κοιλάδα Omo της Αιθιοπίας, έπρεπε να φροντίσουμε και τα 30 μέλη του προσωπικού του μυστικών υπηρεσιών. Φτιάξαμε στρατόπεδα από την αρχή με όλα όσα χρειαζόταν, συμπεριλαμβανομένων των αγαπημένων του σάντουιτς με φυστικοβούτυρο. Μερικές φορές το απλό είναι τόσο σημαντικό.

«Μας αρέσει να περνάμε μαγικές στιγμές – και να κρύβουμε τον ενθουσιασμό. Είχαμε έναν Διευθύνοντα Σύμβουλο μιας μεγάλης αμερικανικής εταιρείας σε ένα ταξίδι στην έρημο στην Ιορδανία, και προσποιηθήκαμε μια βλάβη, μόνο για να πάει ο πελάτης με καμήλα σε μια σκηνή με ένα όμορφο δείπνο.

Η ιστιοπλοΐα

Ένας συνδυασμός ρομαντισμού και βιωσιμότητας πρόκειται να κάνει φέτος μια μεγάλη χρονιά για ιδιωτικά ιστιοπλοϊκά γιοτ. Το NaiSabah, ένα πλοίο μήκους 75 ποδιών από το Ομάν που κάνει κρουαζιέρες στα παρθένα νερά του υπέροχου αρχιπελάγους Lamu της Κένυας, τροφοδοτείται από αιολική και ηλιακή ενέργεια, με εμπειρίες όπως η ύφανση με ντόπιες γυναίκες και ορισμένα κέρδη που προέρχονται από προσπάθειες διατήρησης. Στην Ινδονησία, τα ξενοδοχεία λειτουργούν παραδοσιακά γιοτ phinisi, όπως το Aman’s Amandira και το Vela boat από το boutique ξενοδοχείο Nirjhara του Μπαλί. Και στον αποκλειστικό κόσμο των υψηλών ιδιωτικών ναυλώσεων, τα σκάφη κληρονομιάς ασκούν μεγαλύτερη έλξη από ποτέ – όπως το κομψό Malcolm Miller του 1967, όμορφα ανακαινισμένο και διαθέσιμο προς ενοικίαση από περίπου 52.000 £ την εβδομάδα με το Arthaud Yachting.

Η μοναδική πρόσβαση είναι το παν

Οι διοργανωτές ταξιδιών κατά παραγγελία ανταγωνίζονται για να προσφέρουν τις πιο σπάνιες εμπειρίες, ακόμα και σε γνωστούς προορισμούς. Πάρτε την True Travel, η οποία ειδικεύεται στο Λονδίνο. Αυτό μπορεί να σημαίνει να παρακολουθήσετε την Αλλαγή της Φρουράς μέσα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ένα ιδιωτικό βραδινό τραγούδι στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου ή ζωντανή ζωγραφική, ιστορίες και καλό φαγητό στο ιδιωτικό στούντιο ενός διάσημου βασιλικού ζωγράφου. Αλλά ο ιδρυτής Henry Morley λέει ότι οι πιο απλές εμπειρίες μπορούν να φέρουν τη μεγαλύτερη αντίδραση. «Θα πάρουμε τον κόσμο να συναντήσει έναν παλιό αρχηγό του στρατού στην παμπ The Grenadier στη Μπελγκράβια», λέει. “Το να ακούς εκπληκτικές ιστορίες πάνω από μια πίντα είναι μερικές φορές αυτό που αφήνει τη μεγαλύτερη εντύπωση.”

Γνωρίστε τον διάσημο σεφ

Ο περιζήτητος ιδιωτικός σεφ Michael Dane είναι γνωστός τόσο για τη φιλοξενία και την οργάνωση εκδηλώσεων όσο και για το φαγητό του. Ενώ οι περισσότεροι από τους πελάτες του στη λίστα Α – συμπεριλαμβανομένων ιδρυτών τεχνολογίας, ηθοποιών και ροκ σταρ – πρέπει να παραμείνουν ανώνυμοι, είναι γνωστό ότι έχει συνεργαστεί με τους Osbournes, τη Sofía Vergara και την Priyanka Chopra Jonas.

«Το φαγητό μου είναι μεσογειακό και φρέσκο ​​Καλιφορνέζικο, αλλά με κλασική γαλλική τεχνική. Είμαι επίσης οικοδεσπότης. Είναι δουλειά μου να βεβαιωθώ ότι ο φωτισμός είναι ρυθμισμένος, τα λουλούδια είναι τακτοποιημένα, το άρωμα είναι σωστό. Ότι οι επισκέπτες θα βρουν μέντες και γύψους στο μπάνιο. Συνήθως ξέρω τι κοκτέιλ θα αρέσουν στους καλεσμένους. Η ιδέα είναι ότι ο πελάτης δεν χρειάζεται να ανησυχεί για κάτι.

«Συχνά η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και συνομιλώ με τους επισκέπτες σαν φίλοι. Νομίζω ότι ένα στρώμα τυπικότητας έχει πέσει από την πανδημία. Αλλά έχω κάνει και τρελά πάρτι. Κάποτε, ένας πελάτης νοίκιασε την έπαυλη Χουντίνι για 500 άτομα και δημιούργησα έναν ζωντανό τοίχο από τυριά και αλλαντικά.

Τα ξενοδοχεία

Τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο ιδιωτικές προσφορές, με τον πολλαπλασιασμό των βιλών που έχουν αποκλειστεί για τα καλύτερα και των δύο κόσμων – συμπεριλαμβανομένης της Villa de France πέντε υπνοδωματίων στο Cheval Blanc στο St Barts (τιμή κατόπιν αιτήματος, αγαπητοί μου) και το υπέροχο Pool Cottage Σπίτι στο Grand Hotel Son Net της Μαγιόρκα. Εν τω μεταξύ, οι θυρωροί λειτουργούν περισσότερο σαν ιδιώτες επισκευαστές σε ζήτηση.

Στο JK Place Roma, στο Palazzo Borghese του 17ου αιώνα, η Giulia De Sanctis χρησιμοποιεί τις γνωριμίες της για να παρασύρει τους καλεσμένους πίσω από την αυλαία της σκηνής της μόδας, οργανώνοντας ιδιωτικές εκδηλώσεις για νέες συλλογές και προσκλήσεις, όπως το Valentino shindig της Vogue. Οι περιηγήσεις στα ξενοδοχεία γίνονται επίσης πιο περίπλοκες. Το Four Seasons στο Σύδνεϋ μπορεί να οργανώσει ένα ιδιωτικό τζετ για τους επισκέπτες στο ορυχείο οπαλίου Lightning Ridge με τον κοσμηματοπώλη Gary Coffey, ο οποίος θα τους βοηθήσει να φτιάξουν κομμάτια κατά παραγγελία.

Η απομόνωση

Ενώ πολλοί δημιούργησαν πρόσβαση σε πόλεις, τα ιδιωτικά ταξίδια τείνουν επίσης προς μακρινές αποδράσεις και ένα πλήρες διάλειμμα από την καθημερινότητα. Η Red Savannah θέλει να προτείνει το Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, όπου οι επιλογές περιλαμβάνουν τη μετάβαση με ελικόπτερο στον σταθμό του Μιναρέ, με τις σουίτες με τέντες και τα υδρομασάζ στη βεράντα, στην κορυφή μιας παγετώδους κοιλάδας των Νότιων Άλπεων. Ή μια-δυο νύχτες στο The Lindis, ένα σπίτι υψηλού σχεδιασμού κρυμμένο κάτω από μια στέγη που μοιάζει με κύμα στην παρθένα κοιλάδα Ahuriri, σαν ένα γυάλινο σπίτι για χόμπιτ από το μέλλον.

Πηγή: cntraveller.com

Σχετικά Άρθρα