Κεφαλογιάννης: Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους πυροσβέστες, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και τους εθελοντές

 Κεφαλογιάννης: Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους πυροσβέστες, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και τους εθελοντές

Στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, μαζί με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά και τα επιχειρησιακά στελέχη της Πυροσβεστικής, βρέθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο κ.Κεφαλογιάννης ανέφερε μετά τη συνάντηση:

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις, μέσω του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ», αλλά και με τα ειδικά τμήματα ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ, βρίσκονται σε ελάχιστο χρόνο στις εστίες των πυρκαγιών συνδράμοντας αποφασιστικά στο έργο της Πυροσβεστικής. Η συγκρότηση της Διοίκησης Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών μεγιστοποιεί τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών, καθώς οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων και ανάληψης δράσεων αναβαθμίζονται σε ποιότητα και χρόνο.

Από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνέδραμαν στην αντιμετώπιση 224 πυρκαγιών, με διάθεση εναερίων, χερσαίων και λοιπών μέσων. Συγκεκριμένα έχουμε διαθέσει:

🔹Αεροσκάφη και Ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποίησαν 376 εξόδους και συνολικά 1.100 ώρες πτήσης

🔹93 μηχανήματα έργου σε 54 πυρκαγιές

🔹21 λεωφορεία για ετοιμότητα – συνδρομή σε εκκενώσεις σε 5 πυρκαγιές

🔹200 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα σε 4 πυρκαγιές

🔹Προχωρήσαμε σε εκπομπή περιπόλων πυρασφαλείας και στελέχωση 96 πυροφυλακίων, που μεταφράζονται σε 58.400 ανθρωποώρες και 29.600 ώρες κίνησης στρατιωτικών οχημάτων

🔹Πραγματοποιήθηκαν 356 ώρες πτήσεων εναέριας επιτήρησης από εναέρια μέσα της ΕΛΑΟ και 246 ώρες πτήσεων εναέριας επιτήρησης από εναέρια μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων

🔹Προωθήθηκαν για 100 εργάσιμες ημέρες, μηχανήματα έργου και λεωφορεία σε περιοχές υψηλού κινδύνου, προκειμένου να είναι δυνατή η άμεση συνδρομή τους σε περίπτωση εκδήλωσης

Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους πυροσβέστες, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και τους εθελοντές, που με απαράμιλλη αυταπάρνηση επιχειρούν καθημερινά στα πύρινα μέτωπα της χώρας.

Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη εθνική αποστολή, οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή”.

Σχετικά Άρθρα