ΣΥΡΙΖΑ: Στα “χαρακώματα”… για Πολάκη- Η συνάντηση με Τασούλα και τι ειπώθηκε μεταξύ τους

 ΣΥΡΙΖΑ: Στα “χαρακώματα”… για Πολάκη- Η συνάντηση με Τασούλα και τι ειπώθηκε μεταξύ τους

Ο Παύλος Πολάκης αποτελεί πλεον το ρυθμιστικό παράγοντα των εξελίξεων στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και του Καταστατικού Συνεδρίου το φθινόπωρο σε σημείο που το μέλλον του ενιαίου του κόμματος να εξαρτάται από το αν θα παραμείνει ή όχι ο βουλευτής Χανίων στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι σχέσεις “προεδρικών” και “εσωκομματικής αντιπολίτευσης” ετερο-καθορίζονται πια από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος δεν σκοπεύει να ενδώσει στις πιέσεις και την κριτική των “διαφωνούντων” που ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι, τουτέστιν τη διαγραφή του από το κόμμα. Ωστόσο ο λεγόμενος και “αψύς Κρητικός” με αφορμή και το κύμα συμπαράστασης ειδικά στα social media από μέλη, στελέχη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ περνά στην αντεπίθεση και απαντώντας στην Όλγα Γεροβασίλη και τον Κώστα Ζαχαριάδη που ζητούν από την ηγεσία τη διαγραφή του, τους καλεί με νόημα να πάρουν  ζακετούλα, γιατί το τον Οκτώβριο, δηλαδή στο Συνέδριο, θα έχει κρύο!

Σημειωτέον βέβαια ότι ο Π. Πολάκης νιώθει δικαιωμένος από τις εξελίξεις και από την έμμεση στήριξη στο πρόσωπο του από τον πρόεδρο του κόμματος, τον πρόεδρο της ΚΟ και από στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής και συγκεκριμένα τους Μιχάλη Γιαπιτζή, Λεωνίδα Μπεχράκη, Θανάση Οικονόμου, Μαύρα Σαραντοπούλου και Μάρκο Χατζησάββα, οι οποίοι προειδοποιούν ότι η διαγραφή του κ. Πολάκη “μόνο κακούς οιωνούς επιφυλάσσει για την πορεία του κόμματος” και πως “ο Παύλος Πολάκης όλα αυτά τα χρόνια ήταν εκείνος που ξεσκέπαζε σκάνδαλα διαφθοράς στην Υγεία, τις τράπεζες και αλλού, ενώ επίσης κονταροχτυπήθηκε ανοιχτά και τεκμηριωμένα με κατεστημένα συμφέροντα”,  είναι αποφασισμένος να περάσει στην αντεπίθεση.

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο  επιστροφής του Παύλου Πολάκη, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά έκανε λόγο για “σενάρια”, ενώ αναφορικά με την κριτική περί “μισής διαγραφής”, είπε πως ο βουλευτής Χανίων διαγράφηκε για λόγους “αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς” κάτι που έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και με τον Παναγιώτη Κουρουπλή, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει επίσημο αίτημα για παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Και σε αυτό το πλαίσιο διαμήνυσε στη Νέα Δημοκρατία να ασχοληθεί καλύτερα “με τα σοβαρά προβλήματα της χώρας που παραπαίει” , κάτι που όπως είπε δείχνει και η ευρωπαϊκή έκθεση για το κράτος δικαίου,

Από την πλευρά του Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου για τη  ψυχιατρική μεταρρύθμιση ανέφερε χαρακτηριστικά “η θέση εκτός ΚΟ του Παύλου Πολάκη δεν αναιρεί την ορθή κριτική που άσκησε στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την καταστροφική πολιτική στο χώρο της  υγείας. Πάει πολύ όμως να μας κάνει μαθήματα περί ηθικής και συμπεριφοράς. Ο κ. Γεωργιάδης που έχει  ξεπεράσει κάθε όριο. Μπορούμε να ξεχάσουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά σας προς τους υγειονομικούς στη Μυτιλήνη όταν τους χαρακτηρίσατε “ανθρωπάκια ασήμαντα και κάφρους; Μπορούμε να ξεχάσουμε την πρόσφατη απαράδεκτη φρασεολογία σας στον Παύλο Πολάκη; Βέβαια εκεί το Προεδρείο της Επιτροπής και της Βουλής δεν επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά και έκανε πως δεν άκουσε τη χυδαία προσταγή, το «ουστ»προς τον Παύλο Πολάκη, από που τον διώχνατε, από το σπίτι σας; Δύο μέτρα και δύο σταθμά!”.

“Το σεβασμό στην προσωπικότητα κάθε ανθρώπου που έδειξε την Πέμπτη ο Στέφανος Κασσελάκης δεν βλέπω να την έχει ο κ.Μητσοτάκης που σας κρατάει ακόμη στη θέση σας, τον ομοφοβικό βουλευτή σας, ή τον κ. Κυρανάκη και πιθανά πολλά ακόμα στελέχη σας. Μαθήματα, λοιπόν, όχι σε εμάς.” επισήμανε  και υπογράμμισε απευθυνόμενςο στον υπουργό Υγείας “Εξάλλου είναι γνωστές οι ακροδεξιές σας αφετηρίες. Η θητεία σας στο ΛΑΟΣ, όπως και του κ. Πλευρη και του κ. Βορίδη. Δεν θα ξεχάσουμε και την πραγματικότητα. Αυτό που δεν ξεχνάμε πρώτα από όλα είναι ότι τοποθετηθήκατε στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να ολοκληρώσετε αυτό που δεν καταφέρατε στην προηγούμενη θητεία σας στο Υπουργείο, την ολοκληρωτική ισοπέδωση του ΕΣΥ.”.

Ο βουλευτής Χανίων σήμερα αναμένεται να μιλήσει στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που σημειωτέον καταψηφίζω σύσσωμη η αντιπολίτευση και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατούν την αναπνοή τους, καθώς αναμένεται να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά και απέναντι σε όσους εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν τον εξοστρακισμό του.

Να σημειωθεί ότι Π. Πολάκης είχε χθες στους διάδρομους της Βουλής τυχαία συνάντηση με το Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα στον οποίο φέρεται να είπε “Κύριε πρόεδρε τα Σφακιά δεν βγάζουν ζήτουλες, βγάζουν περήφανους ανθρώπους. Δεν με νοιάζει η περικοπή της αποζημίωσης αλλά αυτό που είπες. Είδατε τι ακριβώς έκανε η κυρία (σ.σ. Νατάσα Πετρούλια, νομική σύμβουλος του υπ. Υγείας Αδ. Γεωργιάδη) ); Είναι η τρίτη φορά που το έκανε σε μένα και το ξέρετε και από τις δύο προηγούμενες και δεν κάνατε τίποτα να την επαναφέρετε! Είδες τη συνεντευξη στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ του Κουρτάκη; Είδες ότι η ίδια λέει ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας;”. Και συνέχισε ο Παύλος Πολάκης: “Με τη δουλειά που μου στήσατε και εσείς και οι δικοί μου φάνηκε σα να επιτέθηκα σε γυναίκα που είχε εγκεφαλικό (….πάρεση). Και δεν είχε, απολύτως τίποτα όπως δηλώνει και η ίδια! Θα πάρεις πίσω λοιπόν, δημόσια, από το βήμα της Βουλής τον χαρακτηρισμό “ζήτουλας προσοχής”.

Ο κ. Τασούλας απέφυγε επιβεβαιώσει το γεγονός συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες λέγοντας…”ουδέν σχόλιο”.

Σχετικά Άρθρα