Μέση Ανατολή: Οργή για το μακελειό με τα 12 νεκρά παιδιά – Φόβοι για κλιμάκωση

 Μέση Ανατολή: Οργή για το μακελειό με τα 12 νεκρά παιδιά – Φόβοι για κλιμάκωση

Τουλάχιστον 12 παιδιά και νέοι σκοτώθηκαν το Σάββατο όταν πολλαπλές ρουκέτες έπληξαν ένα χωριό στα –ελεγχόμενα από το Ισραήλ– Υψίπεδα του Γκολάν, όπως δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι, σε μια επίθεση που δημιούργησε φόβους για σημαντική κλιμάκωση της μακρόχρονης σύγκρουσης.

Οι IDF απάντησαν αργότερα τη νύχτα του Σαββάτου χτυπώντας εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ η οποία αρνείται πως επιτέθηκε αυτή αρχικά.

Όπως αναφέρουν οι στόχοι περιλάμβαναν αποθήκες όπλων και άλλες υποδομές στη Σαμρπίχα και το Μπουρτζ ελ-Σεμάλι κοντά στην Τύρο, την κοιλάδα Μπεκάα και τις περιοχές Καφρ Κίλα, Ραμπ αλ-Ταλατίνε, Χιάμ και Ταΐρ Χάρφα του νότιου Λιβάνου.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε την Κυριακή ότι η Χεζμπολάχ «ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές» με το θανατηφόρο χτύπημα στο γήπεδο ποδοσφαίρου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, κατά κύριο λόγο ανήλικοι.

«Η σφαγή του Σαββάτου συνιστά την υπέρβαση όλων των κόκκινων γραμμών από τη Χεζμπολάχ. Δεν πρόκειται για έναν στρατό που πολεμά έναν άλλο στρατό, αλλά για μια τρομοκρατική οργάνωση που πυροβολεί σκόπιμα αμάχους», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Σχετικά Άρθρα