ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη διαγραφή Πολάκη-Τι δήλωσε ο Κασσελάκης 

 ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη διαγραφή Πολάκη-Τι δήλωσε ο Κασσελάκης 

…Μια νέα συνθήκη ή μια νέα εξίσωση για δυνατούς λύτες για το κόμμα της αξιωματικής η αντιπολίτευσης η διαγραφή του βουλευτή και κορυφαιου στελέχους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και αν κρίνουμε από τη απήχηση της απόφασης του Στέφανου Κασσελάκη στα social media τότε οι απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι περισσότερες από τα οφέλη της δικαιολογημένης πάντως απολύτως αποπομπής του!

Ήταν 10 ιανουαρίου του 2024 όταν ο Παύλος Πολάκης όταν ο τυχερός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς του έπεσε το φλουρί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ωστόσο επτά μήνες αργότερα η τύχη του εξαντλήθηκε εξαιτίας του χαρακτήρα του. Μετά από ουκ ολίγες κίτρινες κάρτες από την εποχή του Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής Χανίων έπεσε θύμα του αυτοκαταστροφικού του χαρακτήρα και ενώ η παρέμβαση του στη επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου για τη ψυχριατρική μεταρρύθμιση ήτνα εξόχως αποκαλυπτική για την τραγική κατάσταση στο ΕΣΥ.

Από το πρωί χθες πάνως ο Παύλος Πολάκης κυκλοφορούσε στο κοινοβούλιο σαν ανήμερο θηρίο μπαινόβγαινε στην αίθουσα των δημοσιογράφων χωρίς επι της ουσίας να έχει κάποιο λόγο εμφανίστηκε ξαφνικά στο δελτίο της ΕΡΤ στις 12:00 το μεσημέρι σαν την… Ελένη Λούκα,  παρεμβαίνοντας ζωντανά στην κάμερα την ώρα που ο δημοσιογράφος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έδινε το ρεπορτάζ για τη συζήτηση στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο για την Attica Bank, ενώ ήδη είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια  η ανάρτηση του για τους λόγους της μη παρουσίας του  στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο των 50 ετών αποκατάστασης της Δημοκρατίας κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να στηρίξει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου αλλά κάνοντας και αυτοκριτική επειδή ο ίδιος υπερψήφισε στη σχετική ψηφοφορία πριν από 5 χρόνια.

Η λέξη που χαρακτήριζε τη κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ χθες λίγες ώρες πριν τη συνεδρίασης της ΚΟ ήταν παγωμάρα και εξαιτίας της ανάρμοστης και προσβλητικής συμπεριφοράς του Π. Πολάκη εναντίον της συνεργάτιδος (σ.σ. νομικής συμβούλου)  του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και της αστραπιαίας απόφασης του Στ. Κασελάκη να τον διαγράψει χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις, γεγονός πάντως που ικανοποίησε πολλούς εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαγραφή μάλλον λειτούργησε σαν καταπραϋντικό, καθώς η συνεδρίασης της ΚΟ κύλησε σε χαμηλούς τόνους και με τον πρόεδρο του κόμματος στην ομιλία του να μη κάνει άμεση αναφορά στο γεγονός, σχολίασε ωστόσο εμμέσως με αφορμή το Π. Πολάκη και όχι  μόνο: “..Ποτέ δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για το  κόμμα μας και για τις κοινοβουλευτικές μας ομάδες. Όμως σε αυτή την συγκυρία  παρότι από μια άδικη διάσπαση μείναμε πολύ λιγότεροι έχουμε υποχρέωση να δουλέψουμε σαν 156. Και αυτό να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι η κοινωνία θα μας το ξεπληρώσει. Θα μας ανταμείψει για αυτό με το μόνο νόμισμα που εμείς αναγνωρίζουμε: την ηθική δικαίωση. Πρέπει να πάψουμε να ασχολούμαστε με τα μικρά γιατί τα επουσιώδη διαιρούν και αφαιρούν. Και εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια και το δικαίωμα να ξεχάσουμε την πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό. δεν υπάρχει χώρος για τακτικισμούς και ατομικές ατζέντες. Υπάρχουν εκεί έξω 10.000.000 ζευγάρια μάτια που μας παρακολουθούν και μας κρίνουν καθημερινά. Και ανάμεσά μας δεν υπάρχει κάποιος αλάνθαστος, αλλά είμαι βέβαιος, αλλιώς δεν θα ήμουν πρόεδρος σε αυτό το κόμμα, ότι δεν υπάρχει και κανένας δόλιος”.

Η ΚΟ ολοκληρώθηκε μετά από 4,5 ώρες συνεδρίασης και κλείνοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην απόφαση του για την αποπομπή του Παύλου Πολάκη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας σύμφωνα με πληροφορίες “Αισθάνομαι άσχημα για την απόφαση που αναγκαστικά να πάρω. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση γιατί πραγματικά τον αγαπώ κι έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο υπουργείο Υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας. Όπου πήγαινα μού μιλούσαν για αυτόν” Ωστόσο τόνισε “Αλλά στη Βουλή πρέπει να είμαστε θεσμικοί. Και να μιλάμε με τον ανάλογο σεβασμό σε όλους. Ο Παύλος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέσα στη Βουλή υπάρχουν και όρια και η ΝΔ έχει προσβάλλει το χώρο της Βουλής με διάφορες αντιθεσμικές της δράσεις”.

Να σημειωθεί  ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής πλέον με ανάρτηση του στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει

“Λοιπον…
Πρωτον: Τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν τον χαριζω σε ΚΑΝΕΝΑΝ! Ουτε πρωην ουτε νυν!
Δωσαμε ψυχή κόπο και εργο και το 15-19 και απο το 19 μεχρι σημερα και ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΧΩΡΩ !
Ο λαος αποφασιζει ποιον διαγραφει απο βουλευτή και τα μελη του κόμματος απο μελος του ΣΥΡΙΖΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!
Δευτερο : Οσο περναει η ωρα τοσο φαινεται το στησιμο με τα ψευτικα δακρυα και τη «συγγνώμη» εκ μερους μου
απο τη Λινου που εδωσε την πασα και εκτος και εντος..
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!
Να κλαιει για αυτα που κανει ο Μητσοτακης και ο Αδωνης στην δημοσια υγεια και ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ  «μπουλινγκ» σε μια μετακλητη του Αδωνη που κοροιδευε οση ωρα μιλουσα  με ειρωνικα χαμογελα,υποτιμητικές γκριματσες  και χειρονομιες απαξιας!!”

Και τρίτο όπως επισημαίνει “Αυριο (σ.σ. σήμερα) στην επιτροπη θεσμων και διαφανειας θα εχω μια καινουργια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που θα κανει ΠΑΤΑΓΟ!!!” Με υπογραφή “Παυλος Πολακης, βουλευτης Χανιων, μελος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΟΜ Σφακιων.”.

Σχετικά Άρθρα